Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 13.8.2007 11:40  8999
ruský kvas?Nemáte někdo zkušenost s výrobou kvasu, jak ho dělají v Rusku a na Ukrajině třeba? Minulý týden jsem ho pila poprvé a moc mi zachutnal...
shelle Shelle - Good Service 13.8.2007 11:38  8998
fonduePripravujete si nekdo cokoladove?

Chceme dat jako dar ten set a dumam, co dat do krabice jako prisady.

My cokoladove jeste nezkouseli, ale mam z Vidne koupenou pikslicku, kterou uz jen zahreju. Da se to sehnat i u nas? Jeste jsem po tom nepatrala.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.8.2007 10:21  8997
kvitkoK původnímu dotazu - Osobně bych v remosce raději pekla něco kynutého nebo s práškem do pečiva. Klasický piškot (pokud do něj vrazíš ovoce obalené v mouce, tak se zove bublaninou) je kypřen jen vajíčky a je IMHO právě dost náchylný na teplo - dává se do HODNĚ předehřáté trouby a pak se pomaleji dopéká, což v případě remosky lze nasimulovat dost těžko. Možná bude problém právě v tomhle.

Já jsem několik let pekla pouze v remosce (trouby nemajíc) a kromě pizzy z lískového těsta (nepropekl se střed) se mi tam podařilo zmáknout snad všechno k čemu jsem se odhodlala.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.8.2007 08:46  8996
nenuferAsi tak:-)
nenufer 13.8.2007 08:35  8995
kvitkoa potom to chladime v neekonomicky velkej lednici a okrem toho jeme tyzden to iste :-) teda 2x za sebou to iste v pohode ale na viac dni by ma milacik asi hnal hoci inak je na jedlo malo vyberavy
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.8.2007 08:25  8994
"Tak pre troch. Na par dni" .. no jasně, aby se ušetřilo, vaříme ve velkým:-))
keosan 13.8.2007 07:29  8993
Foxka 8972Tak pre troch. Na par dni.

kvitko 8971 -no, na varenie. Na pecenie su siroke plechy, alebo podlhovaste vyssie rajnice.

Anka 8978: tak to zase nie. Vyrobca predava tusim maximum 4L varianty... Mozno v minulosti robili i vacsie, neviem.

makovec 8980- pomazanka. Udenac, lyzica oleja, syrokrem, lyzica horcice, nadrobno nakrajana cibulka.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.8.2007 19:32  8992
ScalexTy nějak slintáš, co tvoje dieta?.-)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 12.8.2007 16:12  8991
já mám teď třeba velmi vřelé city k těm houstičkám, co už jsem jich snědla snad šest
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.8.2007 15:51  8990
hej ! to boli... kdyz znevazujes me city k uzenaci
scalex Scalex 12.8.2007 15:44  8989
Ta chuť... musí být.... taková...... .... silná....
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.8.2007 14:23  8988
uzenac tulici se k mrkvi a petrzeli na dne lednicky je sexualnimsymbolem soucasnosti
gotreg 12.8.2007 14:11  8987
to je romantická láska ty hloupá, to nepochopíš );-))
renda Renda 12.8.2007 14:09  8986
LOL!!! Makovec dusevne souzni s uzenacem! Aaaach jak slunickove unyle...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.8.2007 14:01  8985
zatim jeste stale zijeme v duchovnim svazku. snazim se mu vysvetlit jake pohnutky me vedly k tomu ze jsem mu sezral k snidani bratra

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt