Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 13.8.2007 19:02  9014
kvitkoNie. Trenovany zaludok. Od malicka v rodine situacia. Kolko chces knedlikov ? Odpoved - 4. Reakcia - dam ti 5 a bolo 6...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.8.2007 18:58  9013
keosanDráždivý tračník?.-)
keosan 13.8.2007 18:53  9012
muflonekNo a ? Obycajna porcia pre chlapa. Pre niekoho vela, pre niekoho akurat. Nebudem si davat porcie, ako zenaty vrabec :-D

Nenufer - ziadna pasomnica... Mne staci aj obycajna porcia z restauracie. Ale ked mi chuti, tak si nalozim... To len, vacsina navstev zo zahranicia jedava take pidirestauracne porcie.
nenufer 13.8.2007 18:12  9011
MufliTo vies ked ma niekto tasemnici tak to potom je ako pominuty, pripomina mi to milacka ale ten sa v poslednej dobe uz trosku kroti :-)

Preklad: tasemnice = pasomnica
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 13.8.2007 18:08  9010
keosan [9009]:
a temu ty hovoris normálné porce?!!! No jo když jí někdo jako otesánek...
Mohu tě ujistit, že na mě jsou porce v restauracích až moc velké - většinou si zbytek nechám zabalit domů - alespoň mám tak oběd na delší den.o)
keosan 13.8.2007 16:46  9009
NenuferNeviem, aky je priemer, ale mavam 76kg na 182cm. Ostatne osoby /jedaci/ su na tom tiez podobne. Rychly metabolizmus :-)

Ked si davam cestoviny /napr. kolienka, alebo spagety/, tak zjem plnu misu do mikrovlnky, alias /v susenej forme okolo 250g - niekedy do 300g cestovin/. Na veceru cca 200g chleba + prilohy.

Co sa tyka napr. porcii ryze - tak to co davaju v restauraciach bezne tak cca 2 kopky, tak to mavam na tanieri takych 6 + maso.
nenufer 13.8.2007 15:55  9008
keosanked jete take porcie tak by som povedala ze vasa vaha je trosku vyssia ako priemer alebo chodis do divnych restauracii kde dostavas detske porcie, mne osobne totiz restauracna porcia bezne staci
keosan 13.8.2007 15:07  9007
Ale tusim mame vykonnejsi model s 2-oma kompresormi. Jeden pre mraznicku, druhy pre ladnicku. Neviem, ci nema iba nejakych 220-230L.
keosan 13.8.2007 15:06  9006
kvitko 8994Jasne, ze vo vacsom. To si clovek raz-dvakrat da to iste a je po jedle. Tym chcem povedat, ze tie porcie na tanieri su tak za 3-4 co su v restauraciach /ci viac.../.

Nenufer 8995:
velka ladnicka ? - http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product-detail?pid=525142961
Moc velka sa mi nezda. Dole je este mraznicka. Uz, ale aj tak nestaci, co je preplnena :-)))
nenufer 13.8.2007 14:40  9005
Shelleja ked robim cokoladove fondue tak len proste trochu nariedim varovu cokoladu slahackou :-)
mefista Mefista pay back ... bitch - - THE BEST PHILOSOPHY IS TO SHUT UP 13.8.2007 13:43  9004
*Tica
mefista Mefista pay back ... bitch - - THE BEST PHILOSOPHY IS TO SHUT UP 13.8.2007 13:42  9003
DotazJedl nekdo chicken ticca masala (indicka kuchyne)? Jedna je vic kremova a druha oranzovejsi, ted to nevim presne a proto se ptam. Chtela bych ji uvarit, ale nevim, kde sehnat koreni. Myslite, ze v Tescu bude? Nerada bych se tam hnala a pak nesehnala ...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 13.8.2007 12:48  9002
kokos: Takových lidí znám víc. :-)
kokos kokos 13.8.2007 12:37  9001
Jinak pardon - tohle je recept z netu, ale zhruba tohle jsme zkoušeli už mnoho roků tommu nazad. Přiznám se že já to nemám rád. Ale chutnalo to stejně jako originál z Arbatu.
kokos kokos 13.8.2007 12:36  9000
Teketapa [8999]: To máš tedy hodně divný chutě :-))

Ale když to musí být.

Recept - jeden z mnoha
500 g tmavého chleba
4 litry vroucí vody
40 g čerstvých kvasnic
100 g cukru
Suchý chléb zalijeme vroucí vodou a necháme čtyři hodiny louhovat. Kvasnice smícháme s trochou cukru, vlažné vody a necháme je "nastartovat". Následně je přídáme do výluhu (do kterého vymačkáme z chleba zbylou tekutinu). Dosypeme cukr a necháme cca 12 hodin kvasit. Výsledek profiltrujeme přes látku a nalahvujeme. V chladu (ledničce) necháme 72hodin a následně podáváme.


[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt