Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.8.2007 09:02  9040
vinylKdyž já bych to přes ten cedník ani nehnala, pač mám ráda rajčatové kousky v omáčce a už vůbec mi nevaděj ani ty rajčatový slupky:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.8.2007 08:59  9039
Tak teda já nevím. Ač mám rád čerstvou zeleninu, používám omáčky a kečupy hotové. V současném sortimentu si vždy dovedu vybrat takové, které mi chutnají.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2007 08:54  9038
kvitkoŘek bych, že jo, protože ty šlupky ti pak ten cedník ucpou, ale můžeš to skusit a dej vědět, ušetřím práci :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 15.8.2007 08:54  9037
Já příkaz "spaříme a oloupeme rajčata" automaticky chápu jako "otevřu konzervu spařených a oloupaných rajčat". Ale uznávám, že jsem lenoch. :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.8.2007 08:45  9036
A musej se loupat, když to pak jde přes cedník?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2007 08:42  9035
AlchymistaNevím, preferuji čerstvé suroviny. Oloupat pár rajčat trvá asi 3 minuty :-)
alchymista 15.8.2007 08:39  9034
a je velkej chuťovej rozdíl mezi čerstvými rajčaty a těmi už oloupanými zavařenými? Moc se mi to nikdy nechce pařit a loupat.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2007 08:22  9033
Rajčatová omáčkaVzhledem k tomu, že nesnáším různé kečupy, protlaky apod. chtěl jsem vyskoušet tuhle omáčku. Je vpodstatě velmi jednoduchá a delikatesní:

Rajčata oloupat a nakrájet na větší kusy, 10 min podusit na olivovém oleji a s pár lístky bazalky,pepř, sůl, rozmixovat a propasírovat přes cedník na hladkou omáčku. Luxusní třeba na těstoviny.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.8.2007 17:17  9031
Rychlá a docela dobrá buchta
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 14.8.2007 11:53  9030
Bodejž by ses zadávit chtěl.
keosan 14.8.2007 10:36  9029
To nejem kazdy den... :-) To mame aj vacsieho jedaka :-D

Na ranajky si dam iba minimum -bud ovocie - napr. banan /alebo 50g chlebika/. Obed normalny vo firemnej jedalni a na veceru cca 200g chlebika + obloha /alebo cestoviny, ci ryzu alebo peknu porciu tepleho jedla/. Vacsie porcie su len na obed cez vikend. Vela jedla sa mi to nezda a keby som par kg este rovnomerne pribral by neuskodilo. Hold, ked chuti, tak chuti :-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 14.8.2007 09:41  9028
:-)), no jo, ale to bysme se pak na Lopuchu ani nezasmáli.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.8.2007 09:38  9027
Mondy9022 ?
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 14.8.2007 09:36  9026
kvítkoA proč, když není tlustý? :-))
nenufer 14.8.2007 09:31  9025
Nechcem sa zastavat Keosana al pri jeho udanej vyske a vahe by nemal stravu obmedzovat kym s nou nezacne mat problem jeho metabolizmus a on nezacne priberat. Vychrtliny zvycajne nevyzeraju nic moc :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt