Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2007 13:59  9054
mankaPro keosana je evidentně kupovaný kečup vrchol kulinářského zážitku!
nenufer 15.8.2007 13:54  9052
mankano pre mna ano a preto do kecupu ziadne plnidlo ako su jablka nepatri :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 15.8.2007 13:17  9051
Není hlavním účelem domácích kečupů, aby chutnaly jinak než ty kupované?
keosan 15.8.2007 12:46  9050
U nas sa robi takyto domaci kecup... http://www.onlinerecepty.sk/Zeleninove+zavaraniny/Paradajkovy+kecup+s+jablkami.html

Nechuti to sice ako kupovane kecupy, ale nieco medzi kecupom a paradajkovou omackou /alias catni/. Vyborne na cestoviny /napr. k spagetam/.
keosan 15.8.2007 12:39  9049
simonaTo chce urobit domaci kecup. Toho sa zje...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2007 11:22  9048
Covajj, to jsem taky zahlíd. Ten olej mi přišel taky předimenzováný. Nedával ho Molica? Ovšem příprava výrazně náročnější.
simona Simona 15.8.2007 11:13  9047
CovaDíky, aspoň nějak zpracuju to šílený množství rajčat, co se nám urodilo.
cova 15.8.2007 11:02  9046
simonaZákladní italská omáčka

1,5 kg vyzrálých rajčat
400 ml olivového oleje (doporučuju dát tak max. 1/3)
velká cibule
3-4 stroužky česneku
svazek bazalky
mořská sůl, čerstvě namletý pepř

Rajčata oloupat, nakrájet na kousky, na oleji osmažit najemno nakrájenou cibuli, česnek a 1/3 natrhané bazalky (cca 5 min.), přisypat rajčata a zbylou bazalku, cca 3/4 hodiny dusit, potom rozmixovat, osolit, opepřit, 1/4 hodiny ještě vařit a je hotovo...
cova 15.8.2007 10:59  9045
simonaNemám ho u sebe, zkusím zalovit v paměti a za chvilku to sem nadatluju...
simona Simona 15.8.2007 10:57  9044
CovaA můžeš ho sem prosím dát?
cova 15.8.2007 10:56  9043
Zapomněl jsem uvést, že jsem recept zredukoval vzhledem k množství olivového oleje - 400 ml na 1,5 kg rajčat je strašně moc, dal jsem necelou třetinu...
cova 15.8.2007 10:53  9042
vinylPřesný recept na základní italskou omáčku je v posledním Apetitu. Už mám zamraženo a postupně s nadšením konzumuju...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2007 09:17  9041
Kvitko: dělej to jak chceš. Postup mnou popsaný je osvědčený. Vyčetl jsem ho z jednoho už staršího Apetitu, kdy ho tam při přípravě raviol používá italský kuchař, jehož restaurace má jednu hvězdu od Michellina.

Royal: Tak to jsi štastný člověk :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.8.2007 09:02  9040
vinylKdyž já bych to přes ten cedník ani nehnala, pač mám ráda rajčatové kousky v omáčce a už vůbec mi nevaděj ani ty rajčatový slupky:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.8.2007 08:59  9039
Tak teda já nevím. Ač mám rád čerstvou zeleninu, používám omáčky a kečupy hotové. V současném sortimentu si vždy dovedu vybrat takové, které mi chutnají.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt