Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 15.8.2007 15:24  9060
ALLRobite niekto, mate recept, aj na nejake ine oblubene vyskusane omacky alias catni /podobne ako kecup, paprikova omacka,.../ ?

Scalex:
to sa zavaruje do flias, alebo ako sa to skladuje, konzervuje ? Ako nejake malinovky-sirupy ? Ako dlho to vydrzi ? Co z tych stiav robit - nejake polievky, ci cisto iba na pitie ?
scalex Scalex 15.8.2007 15:21  9059
Rodiče mají poměrně velkou úrodu rajčat, ale dělají spíš domácí rajčatovou šťávu než kečupy. Což mi jako milovníkovi rajčatových (a obecně zeleninových) šťáv a Bloody Mary ani trochu nevadí... 8^)
keosan 15.8.2007 15:19  9058
Hmm, ked myslim na zavaraninky, tak sa mi zbiehaju chute na nase sladko-kysle jemne pikantne nakladane uhorky, nakladane papriky, alebo nakladane papriky plnene kyslou kapustou, nalozenu sudovu kapustu, alebo zavaranu calamadu, ci zeleninove kvasene salaty.

Po takych pecenych zemiakov posypanych rascou a k tomu kysla kapusta sa mozem umlatit :-) To vam hovorim, pochutka :-)))

Mimochodom, Scalexov argument - financny - je tiez jeden z podstatnych pre zavaranie.
keosan 15.8.2007 15:15  9057
Mimochodom, kupovany kecup som uz nejedol vyse desatrocia... V pivnicke je pekna zasobicka domaceho kecupu. Okrem kecupu robime este jemnu paprikovu a ostru paprikovu omacku. Raz dokonca i hustu cuketovu jemne pikantnu omacku.
scalex Scalex 15.8.2007 15:13  9056
manka [9051]: no pro někoho to může být i tak, že by měly chutnat stejně jako ty kupované, ale za výrazně nižší cenu.

Já osobně mám rád jak kečupy domácí, tak kvalitní kupované (po Heinzu se prostě můžu umlátit).
keosan 15.8.2007 15:10  9055
vinylPan vinny degustator to dnes evidentne prehnal ;-))) Hovoril som, ze to chuti inak. Nehovoril som ani horsie, ani lepsie... Chutne mozu byt oba. Osobne vsak preferujem nase - domace /i v restauracii sa da dobre uvarit jedlo, ale domace je domace - sadne presne podla chuti/.

manka:
ulohovou kecupu je chutit ako kecup :-D
Sekundarna uloha domaceho kecupu /u rajcin z domacej zahrady/ je zase vyuzit urodu, aby neprisla navnivoc.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2007 13:59  9054
mankaPro keosana je evidentně kupovaný kečup vrchol kulinářského zážitku!
nenufer 15.8.2007 13:54  9052
mankano pre mna ano a preto do kecupu ziadne plnidlo ako su jablka nepatri :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 15.8.2007 13:17  9051
Není hlavním účelem domácích kečupů, aby chutnaly jinak než ty kupované?
keosan 15.8.2007 12:46  9050
U nas sa robi takyto domaci kecup... http://www.onlinerecepty.sk/Zeleninove+zavaraniny/Paradajkovy+kecup+s+jablkami.html

Nechuti to sice ako kupovane kecupy, ale nieco medzi kecupom a paradajkovou omackou /alias catni/. Vyborne na cestoviny /napr. k spagetam/.
keosan 15.8.2007 12:39  9049
simonaTo chce urobit domaci kecup. Toho sa zje...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2007 11:22  9048
Covajj, to jsem taky zahlíd. Ten olej mi přišel taky předimenzováný. Nedával ho Molica? Ovšem příprava výrazně náročnější.
simona Simona 15.8.2007 11:13  9047
CovaDíky, aspoň nějak zpracuju to šílený množství rajčat, co se nám urodilo.
cova 15.8.2007 11:02  9046
simonaZákladní italská omáčka

1,5 kg vyzrálých rajčat
400 ml olivového oleje (doporučuju dát tak max. 1/3)
velká cibule
3-4 stroužky česneku
svazek bazalky
mořská sůl, čerstvě namletý pepř

Rajčata oloupat, nakrájet na kousky, na oleji osmažit najemno nakrájenou cibuli, česnek a 1/3 natrhané bazalky (cca 5 min.), přisypat rajčata a zbylou bazalku, cca 3/4 hodiny dusit, potom rozmixovat, osolit, opepřit, 1/4 hodiny ještě vařit a je hotovo...
cova 15.8.2007 10:59  9045
simonaNemám ho u sebe, zkusím zalovit v paměti a za chvilku to sem nadatluju...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt