Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.8.2007 14:09  9076
Jablečnej ocet se prodává i v kapslích jako potravinový doplněk!:-)
keosan 16.8.2007 14:03  9075
Jablcny ocot obsahuje antioxidanty - latky zabranujuce oxidacia, starnutiu /v istej miere/. Supky z jablk /ak boli v takom octe zapracovane/ zase obsahuju Lecitin - a ten pomaha odburavat tuky, precistovat cievy. Ale to by tam museli byt ine davky, aby to malo zaberat na chudnutie...
renda Renda 16.8.2007 09:43  9074
No, jablecnej ocet sem v dobe sveho dietniho pomateni smyslu vyzkousela a akorat sem si prekyselila zaludek a palila me zaha... Ale kila dolu nesla:)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.8.2007 09:29  9073
TigoNe, do skleničky s vodou se má přidat lžíce/dvě/? jablečného octa a vypít to před jídlem/ráno/?, prostě tak nějak. Má to prý fungovat na hubnutí, ale nevyzkoušela jsem a nějak si ani neumím zdůvodnit, proč by to tak mělo fungovat. A na vygooglení nemám čas ani chuť...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.8.2007 19:46  9072
To by snad nějak kvasilo a nebylo by to čirý, ne? To je čirý od zavaření po teď beze změn:-)))

tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 15.8.2007 18:32  9071
Jako ze se ho clovek vzdycky napije a udela se mu tak spatne, ze uz na jidlo nema pomysleni?
scalex Scalex 15.8.2007 18:28  9070
Jablečný ocet je prý dobrý na hubnutí.
keosan 15.8.2007 16:43  9069
Taktiez. Mozno uz je z toho jablcny ocot. Do jedal na ochutenie, tiez dobre.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 15.8.2007 16:42  9068
Ja bych to kostla :)
renda Renda 15.8.2007 16:40  9067
Archivni jablecne vino?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.8.2007 16:05  9066
No, u mámy ve sklepě se nachází pár sklenic jablečnýho moštu starýho možná i patnáct let. Stále je krásně čirý, ale ochutnat ho nikdo nemá odvahu a na úklid není kdy:-)
keosan 15.8.2007 15:52  9065
Caseasi viem co preferujem, ked uz vyse desatrocia jem domace varianty a ine nechcem :-D

Scalex:
dakujem.

Ad vydrz zavaranin - pred mesiacom som objavil cuketovu pikantnu omacku z roku 1997. Bola dobra, ziadne problemy neboli.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 15.8.2007 15:40  9064
Mám rád takové, co něco "nejedli vyše ďesaťročia", ale přesto vědí, že preferují domácí variantu.
scalex Scalex 15.8.2007 15:34  9063
keosan [9060]: až budu mluvit s rodiči, zeptám se, jak to dělají. Já to od nich dostávám už naložené, buď jako husté, najemno namletý protlak a nebo už naředěné vodou, osolené a kořeněné (pepř, mletý tymián, bazalka), vhodné k pití. Tuhle jsem ve sklepě našel tři roky starou zapomenutou láhev, vypil jsem ji a moje vnitřnosti nezaznamenaly nic neobvyklého. Takže výdrž asi dobrá.

Ta neředěná varianta je v podstatě protlak, čili z toho jdou i omáčky, polévky, matlanice na pizzu a podobně.
nenufer 15.8.2007 15:32  9062
kedze moja predstava leca obsahuje max pol paradajky na 7 dcl flasku tak z paradajok mam objednany kecup alebo zavarene olupane kusky :-) Tie potom totiz milujem v omacke na cestoviny :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt