Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.9.2007 22:15  9135
gotreg [9129]: ke grilovanýmu nebo pečenýmu masu (ideálně ke zvěřině), jenom tak místo marmelády na chleba anebo skvělé je s nimi polít hermelín a dát zapéct :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.9.2007 20:17  9134
K brusinkám podávej svíčkovou :)
gotreg 1.9.2007 19:11  9133
Brusinky, vodka a rybí produkty jsou náplast na mužské ego zjitřené skříněmi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.9.2007 19:10  9132
Teke: Brusinky jsou tam čast lepší než ty skříně.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.9.2007 18:59  9131
Já myslela, že v Ikea se kupují skříně... a ony brusinky...
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 1.9.2007 18:52  9130
naše mami je míchá se smetanou a polévá jimi škubánky
gotreg 1.9.2007 18:49  9129
dotazK čemu všemu se dají využít brusinky? Myšleno zavařené.
(ano, zítra jich pojedu do IKEA koupit karton - sice si dovedu představit, že je sním jen tak, ale klidně bych je použil i k přípravě pokrmu)
pankaplan panKaplan 1.9.2007 15:19  9128
Tuňákové bramboryJe to velmi rychlé (porce pro dva až tři slušné jedlíky)
750 g amerických mražených brambor (jedno balení) necháme tak patnáct minut propéct v troubě. Mezitím smícháme: Asi čtyři lžíce lehké majonézy, menší nadrobno nakrájenou cibulku, asi deset deka nastrouhaného sýra (klasická cihla postačí), dvě krabičky tuňáka, případně dosolit. Až se brambory propečou, dejte je do pekáčku a na ně dejte směs z tuňáka. Pečte tak patnáct minut.
Je to delikatesa!
nenufer 1.9.2007 15:18  9127
Vynimocne sa vyskytuje aj cervene kysane :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.9.2007 15:07  9126
To se týká i červeného? Kyselé červené v sáčku jsem snad nikdy neviděla.
Ale problém se vyřešil sám: neměli vůbec žádné červené:)) Tak jsem poslala sms, ať přátelé někde cestou nakoupí. Teď už to bude jejich volba.
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 1.9.2007 13:59  9125
AnkaZáleží na tom, jestli máš raději finální podobu kyselejší, nebo sladší. Kysané zelí v sáčku je kyselé hodně. Pak je kysané sterilované, to je míň kyselé a pak je sterilované ve sladkokyselém nálevu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.9.2007 13:49  9124
Cova: Ano, pokud víš, že chceš koupit "sterilované červené zelí ve sladkokyselém nálevu", pak tu sklenici opravdu poznáš. Ale jednou jsem takhle k něčemu šla kupovat bílé zelí a toho měli min. dva různé druhy (nemyslím značky). Tak nechci propadnout panice až na místě:)
cova 1.9.2007 13:44  9123
AnkaPřijde mi to jako hláška z Ramba III - "Co to je? Modré světlo. A k čemu to je? Modře svítí..." Takže na sklenici sterilovaného červeného zelí ve sladkokyselém nálevu by mělo být napsané sterilované červené zelí ve sladkokyselém nálevu... :-)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.9.2007 12:52  9122
Naučte mě vařit:)Co má být napsáno na sklenici s červeným zelím, když ho chci ke kachně? Určitě zase budou mít x druhů a já budu vedle:)))
mouser 31.8.2007 07:42  9121
Teď budu asi trochu OT :o)
Chtěla bych doma vyrobit koňakové špičky. Nenašel by se tu někdo, kdo by mi prozradil recept? Třeba phanny? :o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt