Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 3.9.2007 21:00  9155
makovecTaky recept som este nemal.

Zatial len cuketova polievka, cuketova pikantna omacka alias cuketove catni, cuketovy privarok /podobne ako tekvicovy/, cuketove podlesniky /ako bramboraky, ci cuketaky/, cuketovy kolac. Vyprazana cuketa v trojobale. Cuketove leco. Cuketova omacka.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.9.2007 12:59  9154
RoyalNaprostý souhlas se Scalexem, co se uzené papriky týká. Kdo neochutnal, neocení :) Cenový rozdíl zanedbatelný, chuť a vůně nepřekonatelná.

Na mleté maso se pro změnu dá použít směs koření Adžika. Ale opatrně, je to hodně aromatické, ale do mletého masa výborné.
scalex Scalex 3.9.2007 12:09  9153
Royal [9148]: kdyby lidi četli, co tu píšu, už by doma všichni měli uzenou sladkou papriku a zjistili by, že už kromě soli, pepře, kmínu a česneku skoro žádné jiné koření nepotřebují.

Jinak souhlas s nulou - mletý jalovec, majoránka a česnek určitě, možná i rozmarýn, tymián a to oregáno, ale to už bude trochu navoněné a posune se to do jižní kuchyně. Jestli to chceš víc do maďarské, tak papriku, majoránku, drcený nebo mletý kmín (nešetřit), česnek, bílý pepř, sůl.

Jestli to chceš šoupnout víc do asie, tak můžeš zkusit koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř), ale pak by tomu měl odpovídat i zbytek jídla, čili mělo by to být víc do čínského stylu, rýže a patřičná omáčka...

Jestli to chceš šoupnout víc do mexicka, tak určitě chilli (já osobně nemám rád pálivá jídla, takže z www.koreni.cz kupuju Chilli Pikant, které má výraznou chilli chuť, ale jde o nepálivou odrůdu papriček chilli) a hojnost římského kmínu (cumin), pak bude mít to maso typicky "tex-mex" chuť.
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.9.2007 11:59  9152
RoyalNejjednodušší je poradit ti hotovou směs Divočina od Vitany. Jinak ale, třeba barevný pepř, jalovčinky, dobromysl, tymián, majoránka a česnek.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.9.2007 11:49  9151
gotregŠpatně. Správně je "sežereš, vybliješ, vyfotíš...". Dobrou chuť.
gotreg 3.9.2007 11:46  9150
Proč ses nezeptal?
Vezmeš cuketu, vaříš jí ve vodě tak dlouho, dokud neztratí konzistenci, barvu a chuť. Pak přidáš kus klobásy, ideálně polské kterou uvaříš či usmažíš.
Nakonec okoušeš, vyfotíš a nalinkuješ do příslušného klubu na Lopuchu.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 3.9.2007 11:39  9149
nemoh by sem keosan dat recept na klobasku s cuketou ? idealne s fotodokumentaci ?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.9.2007 11:38  9148
plsNějaký tip na hodně aromatické koření do mletého?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.9.2007 10:46  9147
my s máti v IKEA nakupujeme bonbóny - máma má ráda skandinávský bonbóny od dob, kdy tam jezdila co pár měsíců na služební cesty :)
ale i jiné věci tam mají dobré, i když brusinky mi právě taky víc chutnají domácí :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.9.2007 08:17  9146
GotregChválím ťa, že si v IKEA všímaš aj niečo iné ako skrine. Ja tam tiež občas nakupujem pochutiny vrátane údenéhoi neúdeného lososa a iných rybích špecialít. Brusnice mám ovšem vlastnej výroby. Sú vhodné k ekejko¾vek divine, i k hovädziemu (sviečková) a môžeš si z nich urobiť aj vynikajúce čatní, čo je pikantná príloha k orientálnejším pokrmom hoci indickým (už som tu dajaký recept dávala). Môj kamarát ich takto cez víkend zmiešal s majonézou a fefrónkami a podával to ako prílohu ku kebabu. Ja sa ovšem majonéze vyhýbam a spravím čatní hoci z pár jabåčok, paradajok (hoci aj zelených) cibule a feferóniek. Ovocie, či zeleninu modifikuj pod¾a toho co dům dal. Pridám k tomu trocha hnedého prírodného cukru a ak sú tie brusnice málo kyslé, tak aj trocha octu. Čerstvé ovocie a zeleninu najprv rozvarím s cukrom a octom, pridám prípadne korenie piatich vôní, rozmixujem na hladkú kašu a celkom na záver pridaj tie brusnice.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.9.2007 23:09  9145
Takže speciálně pro Teke - je to rychlé, jednoduché, sladké a pro mě velmi jedlé.

Sladké kari kuře s ananasem

(přesné množství neuvádím, ale jsou to cca 3 kuřecí prsa a obvyklá velikost plechovky)
* střední cibuli - nakrájet, na oleji ve velké pánvi nebo woku nechat zesklovatět
* kuřecí prsa nakrájet na menší kousky/nudličky/kostky
* 2 lžíce mouky smíchat se 2 lžičkami kari koření a půl lžičkou červené papriky v igeliťáku, šupnout tam pokrájené maso, protřepat (v Bondovi ještě nemíchat :))
hodit to na cibulku, osmažit do zlatova - hodně se to chytá na dnou, takže přípečky odnípávat ode dna, oni se pak rozpustí
* osolí si to každý podle sebe
* pak na to vylít celou plechovku s krájeným ananasem (doporučuju sladkou variantu, ta s málo cukrem není ono), přípečky se krásně ve šťávě rozvolní a celé to pěkně zahustí
Přiklopíme poklicí a necháme chvilku probublat, občas zamíchat.
* Nakonec do toho obrátím malý bílý jogurt, kdo nemá problém s tuky, tak tam může místo toho šupnout zakysanou smetanu. Ještě nechat chvilku probublat a hotovo.

Dávám k tomu rýži a zatím nebyly stížnosti.

gvi 2.9.2007 16:02  9144
gotregV zářijovym apetitu je recept na Fettucine s pestem a sušenými brusinkami
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.9.2007 13:12  9143
Skvělý je "tiramisu po česku", který jsem včera večer udělala a uchránila před rodinou až do teď - krásně se rozleželo. Pro případ, že byste mě chtěli následovat:

- na krém ušlehat 1 velkou vaničku Lučiny, 1 pomazánkové máslo, 1 bílý jogurt, 2 vanilkové cukry
- do 2,5 dcl silné kávy přidat 4-6 lžic alkoholu (ideální je amareto, ale stačí i rum)
- do nádoby střídavě klást vrstvy piškotů namočených do kávy a krému, poslední vrstva je krém, který posypeme přes síto kakaem
- přikrýt alobalme, nechat v ledničce rozležet aspoň 12 hodin
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.9.2007 11:21  9142
skvělé jsou sýry jen tak nakrájené máčené do brusinek.o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.9.2007 09:15  9141
To dělá moje tchýně a je to děsně dobrý. Ještě tam ale dává rum.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt