Royal [9148]: kdyby lidi četli, co tu píšu, už by doma všichni měli uzenou sladkou papriku a zjistili by, že už kromě soli, pepře, kmínu a česneku skoro žádné jiné koření nepotřebují.
Jinak souhlas s nulou - mletý jalovec, majoránka a česnek určitě, možná i rozmarýn, tymián a to oregáno, ale to už bude trochu navoněné a posune se to do jižní kuchyně. Jestli to chceš víc do maďarské, tak papriku, majoránku, drcený nebo mletý kmín (nešetřit), česnek, bílý pepř, sůl.
Jestli to chceš šoupnout víc do asie, tak můžeš zkusit koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř), ale pak by tomu měl odpovídat i zbytek jídla, čili mělo by to být víc do čínského stylu, rýže a patřičná omáčka...
Jestli to chceš šoupnout víc do mexicka, tak určitě chilli (já osobně nemám rád pálivá jídla, takže z www.koreni.cz kupuju Chilli Pikant, které má výraznou chilli chuť, ale jde o nepálivou odrůdu papriček chilli) a hojnost římského kmínu (cumin), pak bude mít to maso typicky "tex-mex" chuť. |