Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
cova 4.9.2007 12:55  9174
Guláš vařím jen z hub, které v lese bezpečně poznám - takže z hovězího... :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.9.2007 12:54  9173
kvitkospařit, osušit, zamrazit
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.9.2007 12:24  9172
Sámo, že jsou ;o) I když nejlepší jsou růžovky a lišky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.9.2007 12:18  9171
Sakra, že bych tam taky jukla? Bych ale nejdřív měla probrat tu krabici různých koření co doma mám:-)

Včera jsem dostala košík hub, nevím co s nima, pač dneska k večeři je dělat nemám pro koho, takže smaženice padá. Co jinýho krom sušení? Jsou dobrý hřiby, klouzci, křemenáče na houbovej guláš? Ten jsem nikdy nedělala.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.9.2007 12:08  9170
mne se hlavne ted u Antonina zalibily ty darkove sady... Je to super darek, kdyz nemate napad - a rekla bych, ze zatim jeste docela originalni :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.9.2007 11:11  9169
Uzenou papriku Občas jí mívaj v Makru, ne v obchodě, ale u východu. Tuším na Černém mostě.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 4.9.2007 10:50  9168
Uzenou papriku (TUSIM)kdysi domu prinesl Ocko....nevim,kde ji sebral,ale sem si takrka jista,ze ji neobjednaval z Netu;-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.9.2007 10:48  9167
Scalex - to já mám taky větší objednávky :)) např. barevný pepř, uz. papriku, formagio, svíčkovou beru po gastrosáčcích :)
scalex Scalex 4.9.2007 10:45  9166
Vanda [9163]: No já když tam objednávám, tak objednávám tak za 1500-2000 s tím, že se se mnou sveze i pár známých a příbuzných. Pak není poštovné žádné a ještě v balíčku bývá nějaké další koření na ochutnání jako dárek, například tuhle mi v balíku přišel paklík koření s názvem "Grilovaný čuník", rozpustí se v půl litru oleje, přileje se třetinka piva a nic víc není na prasátko potřeba.
scalex Scalex 4.9.2007 10:42  9165
Royal [9160]: já zatím tu uzenou papriku nepotkal jinde než na www.koreni.cz - je možné, že ji mají i někde jinde, ale nenašel jsem. Já už ale z toho webu objednávám skoro všechno s výjimkou soli a černého pepře a některých bylinek, které si pěstuju sám. I "obyčejnou" papriku má Antonín takovou lepší, výraznější, voňavější, lépe barvící. Když jsem tuhle koupil jakousi levnou červenou papriku v supermarketu, bylo to dost zklamání - hořká, vybledlá, zdaleka tomu jídlu nedala ten správný šmrnc.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.9.2007 10:38  9164
zblunce předbíhá :) Měla jsem ještě telefon než jsem to poslala :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.9.2007 10:37  9163
Uzená paprika je k mání u Antonína :) www.koreni.cz
Prostuduj podmínky zasílání - pošlou třeba jen 3 sáčky a to poštovné pak už není taková tragédie :) za tu chuť to stojí.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.9.2007 10:33  9162
Royal [9160]: i do diry snad www.koreni.cz dorucuje :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.9.2007 10:28  9161
Díky za tipy všem, určitě časem zužitkuji.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.9.2007 10:27  9160
ScalexJá většinou čtu, co píšeš ale málokdy si to pamatuju...:o))

Většinou tvořím intuitivně - postavím se ke kredenci, zjistím, co je k mání a z toho začnu kuchtit.

Díky za tipy, snad v naší díře někde tu uzenou papriku seženu. Já většinou používám jen sůl, pepř a oregáno (dobromysl). Občas někam bazalku, provensálské, tu a tam špetku chili. Další chutě dělám pomocí nakládací směsi (nějaká ostrá mexická s červeným vínem mi chutná) a kečupu. Pokud vařím na pánvi, pak základ chuti tvoří zelenina - cibule, paprika, čínské zelí, pórek.
Do mletých mas dále česnek, tymián, občas nějakou italskou omáčku (třeba do lasagní, kmín jen výjimečně.
U grilu nesmí chybět citron.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt