Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 5.9.2007 18:34  9198
kvitko [9194]: patizon samozřejmě má svoji velmi jemnou chuť. To, že ji někteří ignoranti nejsou schopni objevit, je irelevantní. Ta chuť není výrazná, ale je tam. Obalený patizon považuju za jednu z největších zeleninových lahůdek.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.9.2007 17:31  9197
No, ono i neochucený maso je nic moc.-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2007 16:28  9196
kvitko:-) Níjak. Něco mezi neochuceným tofu a neochuceným sojovým masem. IMHO nejedlé.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.9.2007 14:38  9195
ad ty brusinky: ve své sbírce mám i recept na brusinkovou zálivku na salát:

1 lžičkca hořčice, 1 lžička malinového octa, 150 g zakysané smetany, 3 lžíce brusinkového kompotu, sůl, pepř, špetka cukru,
Vše se utře v míse dohladka a nechá se 15 minut rozležet. Používá se na různé míchané zeleninové saláty (např. hlávkový salát + rajčata + čekankový puk)

(Už jsem ji dělala, ale tak dobrá, jako ji dělají v naší pizzerii, nebyla. Malinový ocet byl nahrazen něčím přístupnějším, snad jablečným.)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.9.2007 14:19  9194
Patizon, jak to chutná?
cova 5.9.2007 13:55  9193
makovecSolit před vypocením - sůl podporuje vyloučení vody. S kořením se fantazii meze nekladou...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.9.2007 13:42  9192
predpoklaam ze po vypoceni posolit.. nebo i potirat cesnekem ci paprickou, ci sojovkou ?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.9.2007 13:42  9191
dik.. ja ho nedelal uz par let a tohle sem si za boha nevybavil jak sem delal
cova 5.9.2007 13:40  9190
makovecNechávám vypotit, obaluju zasyrova.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.9.2007 13:37  9189
lidicky, patizon pred obalovanim povarit nebo obalovat zasyrova ?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 5.9.2007 12:35  9188
kvítko .. na počuchání nemusíš být ani v krámku ... je cítit i kus ulice kolem :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.9.2007 08:06  9186
Čerstvé koření lze zakoupit v Prokopské ulici u Maltézského náměstí. Možná mají i tu uzenou papriku.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 5.9.2007 07:14  9185
Taky bych se ráda pokochala. Když Plzeň je pro mě ale trochu z ruky :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.9.2007 07:07  9184
Hm, a mají krámek v Plzni. Tam za dva tejdny jedu, ale asi se tam nedostanu během otvírací doby. To by si člověk asi počuchal a pokoukal:-)
scalex Scalex 5.9.2007 06:52  9183
Někdy bych se rád podíval do míst, kde tu papriku vyrábějí, na ty domky s děravými stropy, ze kterých se line úžasně voňavý dým.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt