Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.9.2007 06:34  9219
Jo, "špunt" z papriky vyndavám tak, že ho promáčknu dovnitř a pak vytáhnu. Ale to asi děláme všichni, že? :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.9.2007 06:32  9218
AlchymistaTak to do toho časáku psal blb. Paprika se plní (po vyndání "špuntu" s jádry) takto: kousek klobásky, kousek plesnivého sýra (stačí Niva), kolečko salámu (Herkules), kousek Eidamu, zase Nivu, zase klobásku, zase salám atd. Vršek by se měl zavřít právě kolečkem salámu, aby to při pečení moc neteklo ven. Při troše šikovnosti to jde i grilovat, já to peču v troubě v pekáči. A nešetřím Nivou. Špatné není přidat rozdrcený česnek.

Gothaj je sračka z nejhoršího odpadu. V případě potřeby jej nahrazuji Jihočeským špekáčkem od Procházky. Taky špekáčky z Karlova dvora jsou moc dobré (šest kousků v blistru), ale ty už jsou spíš blízko ke klobásce.
alchymista 5.9.2007 22:01  9217
Četl jsem nedávno v bůhvíjakým časáku recept:
Papriky plněný plátky sýru a plátky gothaje. (musí to prej být Gothaj, jinak by to nemělo tu specifickou žádoucí chuť)
Vyzkoušel jsem a vřele nedoporučuju, páč mi to nechutnalo a pekelně se mi připálila remoska :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.9.2007 21:50  9216
mmch dik za tip na papriku v mouce.. hele a nezhorkne ta paprika pri smazeni ?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.9.2007 21:50  9215
ta co sem dotah z alberta byla mala a stavnata
scalex Scalex 5.9.2007 21:48  9214
phanny [9206]: a kdo mluví o přerostlých patizonech? Samozřejmě, že se smaží patizony mladé. Ty, co jsou uvnitř duté, vyschlé a plné drti a semínek, jsou pochopitelně nejlepší na zkompostování. Totéž platí o cuketě, volezlou přerostlou vyschlou cuketu tu taky chválit nebudu...
alchymista 5.9.2007 21:45  9213
Patizon je prostě debil. Nejlepší je ve vojenské vývařovně vhodně upraený celer!
shelle Shelle - Good Service 5.9.2007 21:08  9212
Phanny, nevim jak ty, ale ja treba kupuju cukety (a vidam patizony), co nemaji ani dve kila, ani metr.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2007 19:59  9211
Dodatek, chile poblano není feferonka, ale normální zelená velmi mírně pálivá paprika, epazote je zelený koriandr.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2007 19:57  9210
Cuketové květyJsou jednou ze stěžejních surovin mexické kuchyně. Tohle je naprostá klasika
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 5.9.2007 19:54  9209
ok, příští rok se nenechám odradit. Třeba si pochutnám - a i kdyby ne, aspoň nebudou cukety :DDD

(ne vážně, ty malý se jíst dají. A třeba ratatouille s mladýma cuketama je paráda. Ale babče je to bohužel líto sbírat, dokud nejsou velký jak sloní chobot. Takže domácí cukety pravidelně vyhazujeme a zároveň kupujeme v obchodě cukety poživatelných velikostí. Není nad šetření nákladů na stravu domácím pěstitelstvím... )
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2007 19:47  9208
Cuketový květ je delikatesa!
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 5.9.2007 19:46  9207
my je letos poprvé nepěstujeme. Patizony. Babička zůstala "jen" u cuket. Naštěstí. Ještě donedávna si totiž nenechala vyvrátit myšlenku, že smaženej patizon naprosto zbožňuju, a co chvíli mi ho udělala. A vždycky se strašně divila, že s díky odmítám. U cuket je to podobné, obalované a smažené je taky nikdo z nás nejí. Ovšem letos jsme objevili půvaby cukety grilované, takže jsme jich nevyhodili ani zdaleka tolik, co loni :)
Měla jsem docela chuť zkusit osmažit ty cuketové květy - údajně se to jí ve Francii. Ovšem bylo mi to zatrženo, prej je to škoda, takhle ničit potenciální velké a úžasné cukety. No, kompost by toho asi litoval, obvykle jej v létě zpola naplníme právě úžasnýma, velkýma cuketama...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2007 19:44  9206
kvitkoNesouhlasím. Všechny kvalitní suroviny mají svou chuť, kterou lze pouze podtrhnout. Pokud je nějaká surovina sama osobě nechutná, ve smyslu nemá chuť, /tofu, sojové maso/, pak to u mě prostě není kvalitní surovina. Ale že by ovar (když mocí mermo neochucené maso) neměl dobrou chuť?

Nemám nic proti zelenině, malinkaté patizonky nakládané v octě jsou delikatesa. Mladé cukety, pokud možno i s květy, jsou úžasné. Půlmetrové přerostlé cukety a dvoukilové tvrdé patizony jsou prostě zlo a nenechám si to vymluvit, neboť jsem to OCHUTNAL a stačilo. Jsou lepší věci k jídlu.

Pro scalexe: všimni si, že vynechávám svůj oblíbený zelený koriandr, který má charakteristickou chuť a přesto že ho nemám rád je to regulérní surovina. Tofu a přerostlé tykvovité jsou zlo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.9.2007 19:12  9205
Proto je radsi nekupuju.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt