Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.9.2007 06:14  9243
zblunceTak ty bys zase mohla být tolerantní a pochopit, že když píšu "fujtajxl" znamená to, že to nechutná komu? Mně přece. Když mi napíšeš, že fujtajxl jsou houby, procítěně tě pochopím a popřeju ti, aby ses co nejdřív touhle bariérou prokousala. Protože jsou jídla, k nimž člověk musí dospět. Syrečky, tlačenka s cibulí, svíčková, houby, špek, prdelačka, ovar atd. Z nápojů pak třeba whisky.
Já kupříkladu nejedl svíčkovou do té doby, než mi ji uvařila manželka - teprve tehdy jsem pochopil, že ty sračky které mi byly předkládány doposud měly se svíčkovou málo společného. Manželka zas před tím, než poznala mě nejedla aromatické sýry.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.9.2007 06:07  9242
ScalexNo, já myslím, že oba myslíme tím fujtajxlem to samé: chutná to jako polystyrén, tudíž nijak a tudíž je to fujtajxl.
Uznávám, že mohou existovat patizony, které jsem dosud nejedl (a není divu po předchozích zkušenostech) a které by mi i mohly jako trošičku chutnat. Jen jsem prostě doteď nenalezl potřebu to zkoušet kdyxž je kolem mě spousta jiných (zaručených) dobrot, třeba krkovička nebo bůček.

Jo, sakra, já vám zapoměl dát recept na bůček upravený tak, abyste nejedli tlusté. Nakrájejte si ho na tenké plátky.
scalex Scalex 6.9.2007 22:08  9241
makovec [9237]: jo jo, na olivovým, na malý hluboký pánvi, aby plaval. Zkoušel jsem to i na nepřilnavém povrchu, jen lehce poolejovaném, a nebylo to ono, to těstíčko se prostě musí prosmažit ve vrstvě vroucího oleje, jinak to není ono.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.9.2007 21:37  9240
ShelleU nás mají v hypernově jeden druh jablek, jeden druh pneumatik, jeden druh jogurtu, jeden druh dámských vložek a jeden druh sporáků. Strašněj krám, nechodím tam. Pro opravdu dobrou zeleninu a ovoce /ale fest drahou/ jezdím k číňanovi do Německa. Široko daleko jediná zelenina srovnatelná s tím, co se prodává ve Francii nebo Itálii.

gotreg: přesně tak

Cova: ježiš, já to nepsal, už to tam není, díky.
shelle Shelle - Good Service 6.9.2007 20:55  9239
phanny [9232]: I v hypernove maji male cuketky, ktere cely rok kupuji, italske.
gotreg 6.9.2007 20:53  9238
Nejlepší patizony jsou malé, naložené v sladkokyslelém nálevu.

(jinak jsou fujtajksl a nechutnají mi)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 6.9.2007 20:36  9237
hele, scalexi, na cem ho smazis ? na olivovym oleji ?
kokos kokos 6.9.2007 19:58  9236
zblunce [9235]: To by jsi ovšem neříkala pravdu, a to určitě slušně vychovaný člověk nedělá :-))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.9.2007 19:46  9235
hlavne uz byste mohli byt trochu tolerantni a jen proste rict, ze vam to nechutna. Ne ze je to fujtajksl...

Ja vam taky nerikam o houbach, ze jsou fuj...
cova 6.9.2007 19:41  9234
PhannyDorty a zákusky děláte ve Varnsdorfu bez diskuse nádherné - ale co ten "čerství denní tisk", fuj... :-)
scalex Scalex 6.9.2007 19:38  9233
phanny [9232]: a tak zas až k delikatesám bych ho neřadil, ale rozhodně je to něco, co si občas rád dopřeju v množství větším než malém. 8^)

Ale opravdu hodně záleží na stádiu zralosti (víc než na váze), může to být mladý velký patizon a bude dobrý, a může to být starý zakrslík a nebude k ničemu. Patizony dostávám od známého, který je pěstuje, a jsou výborné. Jednou jsem měl nějaký kupovaný a ten fakt nebyl nic moc... byl takový vláknitý, ta vlákna se táhla dužinou, nedalo se to ukrojit, bylo to celé rozblemcané, chuť žádná... Tak jestli jste narazili na něco takového, tak se nedivím vašim názorům. Bohužel, je to jak s melounem, dovnitř nevidíš a těžko poznáš, jaké to bude uvnitř...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.9.2007 19:29  9232
ScalexSchválně jsem dneska vážil patizony co měly v Bille. Od 1,01 Kg do 1,84Kg. Mňamka. Cukety měly cca 30cm (imho teda dost). Hned vedle ležely bio cuketky cca 15, bohužel značně unavené /čerstvé mohly být i fajn/.

Vinyle, ty máš taky mlsnej jazyk, je patizon delikatesa?
scalex Scalex 6.9.2007 19:02  9231
Royal [9226]: nevím, školy nemám, ale phanny tvrdí, že patizon nemá chuť žádnou a ty, že je to fujtajxl. Tak si to nejdřív navzájem ujasněte a pak sem přijďte s výsledkem. Fujtajxl je podle mne třeba chuť zkaženého rybího masa. No a tím, že takoví dva zdatní gourmeti nejsou schopni ani správně připravit patizon, se snad raději ani nechlubte. 8^)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.9.2007 16:13  9230
To je zvláštní, já nekyselím rajskou z plněných paprik ničím :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.9.2007 14:24  9229
No, taky jsem teď zkoušela zaměnit klasickej ocet za jiný kyselidla jako citron, vinnej ocet, jablečnej a musím říct, že klasika je prostě klasika.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt