Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.9.2007 09:36  9248
Royal [9243]: ja vim. proto to nerikam, protoze vim, ze houby jini miluji (a neverim, ze si je jeste nekdy oblibim).

Ale proste mam zafixovano, ze o zadnem jidle se nerika FUJ nebo podobne, protoze to proste nechutna me a jinam chutna... a muze se ho to dotknout...
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.9.2007 08:23  9247
ShelleJo já taky kupuji ty prťavé. Přerostlou vidím, jen když mi ji někdo daruje, že jich má na zahradě moc a to není ino. :)
shelle Shelle - Good Service 7.9.2007 08:16  9246
phanny [9240]: No, ja jen ze i v blbe hypernove maji pekne male cuketky. Krome toho teda i nekolik druhu jablek, jogurtu, vlozek (i tamponu!!!), sporaku, rychlovarnych konvic a jinych veci.

Z toho usuzuji, ze nedvacetikilove cukety jsou bezne zbozi, kdyz jsou tak normalne k mani i v hypernove.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.9.2007 07:10  9245
No, možná ho může jíst a vychutnat jen ten, kdo nemá chutě zkažený kořením, kouřením, alkoholem ... :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.9.2007 06:36  9244
Tak já teď dospěla k poznání, že k tomu, aby člověk rozpoznal úžasnou jemnou chuť smaženého patizonu, musí člověk dospět. :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.9.2007 06:14  9243
zblunceTak ty bys zase mohla být tolerantní a pochopit, že když píšu "fujtajxl" znamená to, že to nechutná komu? Mně přece. Když mi napíšeš, že fujtajxl jsou houby, procítěně tě pochopím a popřeju ti, aby ses co nejdřív touhle bariérou prokousala. Protože jsou jídla, k nimž člověk musí dospět. Syrečky, tlačenka s cibulí, svíčková, houby, špek, prdelačka, ovar atd. Z nápojů pak třeba whisky.
Já kupříkladu nejedl svíčkovou do té doby, než mi ji uvařila manželka - teprve tehdy jsem pochopil, že ty sračky které mi byly předkládány doposud měly se svíčkovou málo společného. Manželka zas před tím, než poznala mě nejedla aromatické sýry.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.9.2007 06:07  9242
ScalexNo, já myslím, že oba myslíme tím fujtajxlem to samé: chutná to jako polystyrén, tudíž nijak a tudíž je to fujtajxl.
Uznávám, že mohou existovat patizony, které jsem dosud nejedl (a není divu po předchozích zkušenostech) a které by mi i mohly jako trošičku chutnat. Jen jsem prostě doteď nenalezl potřebu to zkoušet kdyxž je kolem mě spousta jiných (zaručených) dobrot, třeba krkovička nebo bůček.

Jo, sakra, já vám zapoměl dát recept na bůček upravený tak, abyste nejedli tlusté. Nakrájejte si ho na tenké plátky.
scalex Scalex 6.9.2007 22:08  9241
makovec [9237]: jo jo, na olivovým, na malý hluboký pánvi, aby plaval. Zkoušel jsem to i na nepřilnavém povrchu, jen lehce poolejovaném, a nebylo to ono, to těstíčko se prostě musí prosmažit ve vrstvě vroucího oleje, jinak to není ono.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.9.2007 21:37  9240
ShelleU nás mají v hypernově jeden druh jablek, jeden druh pneumatik, jeden druh jogurtu, jeden druh dámských vložek a jeden druh sporáků. Strašněj krám, nechodím tam. Pro opravdu dobrou zeleninu a ovoce /ale fest drahou/ jezdím k číňanovi do Německa. Široko daleko jediná zelenina srovnatelná s tím, co se prodává ve Francii nebo Itálii.

gotreg: přesně tak

Cova: ježiš, já to nepsal, už to tam není, díky.
shelle Shelle - Good Service 6.9.2007 20:55  9239
phanny [9232]: I v hypernove maji male cuketky, ktere cely rok kupuji, italske.
gotreg 6.9.2007 20:53  9238
Nejlepší patizony jsou malé, naložené v sladkokyslelém nálevu.

(jinak jsou fujtajksl a nechutnají mi)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 6.9.2007 20:36  9237
hele, scalexi, na cem ho smazis ? na olivovym oleji ?
kokos kokos 6.9.2007 19:58  9236
zblunce [9235]: To by jsi ovšem neříkala pravdu, a to určitě slušně vychovaný člověk nedělá :-))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.9.2007 19:46  9235
hlavne uz byste mohli byt trochu tolerantni a jen proste rict, ze vam to nechutna. Ne ze je to fujtajksl...

Ja vam taky nerikam o houbach, ze jsou fuj...
cova 6.9.2007 19:41  9234
PhannyDorty a zákusky děláte ve Varnsdorfu bez diskuse nádherné - ale co ten "čerství denní tisk", fuj... :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt