Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 10.9.2007 13:04  9267
Royal [9266]: Tomu věřím i bez svědků.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.9.2007 12:43  9266
kokosMám tři nebo čtyři svědky na to, jak jsem baštil nakládanej celer a obdivoval to jako lahůdku. Chutnalo to jako nastrouhaný vlašský ořechy a nechtělo se mi moc věřit, že je to celer.
Chci tím říct, že správnej nálev udělá někdy zázraky a z nepožíratelný věci lahůdku.
kokos kokos 10.9.2007 12:26  9265
kvitko [9264]: Můžu říc, že to vypadá líp než to chutná. Ale taky mohla být chyba v nálevu. Jinak patizon řadím k té lepší části zeleniny. Na opačné straně jsou fazolové lusky a kapusta, dle mne tedy naprosto nepoživatelné.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2007 10:59  9264
Před chvílí jsem viděla v jednom obchůdku nakládaný patizonečky ve skleničce. Vypadalo to velmi lákavě:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.9.2007 09:11  9263
phanny 9232Zahanbeně přiznávám, že patizon jsem ještě nejedl a ani to nemám v blízké budoucnosti v plánu. Opravdu mě nenapadlo, že by ho někdo mohl považovat za delikatesu.

Jinak kapusta, ne růžičková, je druhý největší objev poslední doby, podobně jako zelené lusky se výborně doplňuje se slaninou. Například naplněná v holubovi (první největší objev) , v crepes (resp. gallets) nebo jen tak jako doplněk ke steaku. Stačí ji pár minut spařit a je geniální.
keosan 9.9.2007 11:26  9262
Jelena 9256Dobry podpis za menom :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.9.2007 09:49  9261
Brokolice (možno i se šunkovým salámem či jinou uzeninou/masem), přelitá sýrovým bešamelem a zapečená - MŇAM!
Růžičková kapusta - fuj, blemc!
:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 8.9.2007 09:41  9260
spenat jedine v listove podobe, ne v podobe zeleny kejdy u knedliku. kapusta moc dobra vec, fazolove lusky, zadelavane s mrkvickou a s bramburkem moc dobra vec, brokolice.. no.. kdyby ji nikdo nevymyslel tak by lidstvo o nic neprislo a hrachova kase se obcas da jist
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.9.2007 09:39  9259
Kapustu nejlépe udusit na sladkokyselo, do ní vmíchat kostky vepřového a k tomu vařené brambory.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.9.2007 09:39  9258
Špenát, kapusta a fazolové lusky - jedny z nejmilejších jídel
Brokolice - jíst se dá, ale nikdy jsem k ní nenašla nějaký srdečnější vztah, nebyl důvod.
Hrachová kaše - tak tu jsem si dala tento týden v hospodě k obědu a jak jsem si mlaskala. Hezky s hromadou osmažené cibulky a s uzeným...
dot Dot 8.9.2007 09:12  9257
Čerstvý špenát na pizze, brokolice zapečená se šunkou sýrem a bešamelem, mladé fazolové lusky přidané do salátu ...
Kapusta hm...dají se z ní dělat závitky, ale leda z nouze, když nejsou vinné listy.
Nepoživatelný hnus: hrachová kaše.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 7.9.2007 21:56  9256
všichni se pletete. nepoživatelný hnusny jsou především špenát, brokolice, kapusta a fazolový lusky :p
dot Dot 7.9.2007 16:56  9255
http://www.praguefoodfestival.cz/
dobrá zpráva :v ceně vstupenky (350) je oběd, tj hlavní chod 4-8 bodů, moučník 2 body, víno jeden bod, celkem 10 bodů
špatná zpráva: porce tak třetinové, ochutnávací. (Což může být naopak dobrá zpráva pro jedlíky: koupí si za 250 další oběd :-))))
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.9.2007 12:44  9254
makovecKoukám, že dneska válíš! :))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 7.9.2007 12:32  9253
moje rec.. treba maso ve vetsine svych podob je NEPOZIVATELNEJ HNUS (a to by platilo i kdyby mel kazdej spalicek flaxy na sobe logo IBM .o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt