Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2007 14:46  9275
keosanJo, to je všecko hezký, ale na to jsem se neptala.-)
keosan 10.9.2007 14:21  9274
Klobaska moc koser neni, ale jej konzumaciou sa mi maximalne zvysi cholesterol, pokial to v organizme nevyregulujem inac - aj keby som klobasku jedaval pravidelne. Co sa vsak o hubach povedat neda. Pokial by sa jedli casto, tak by tazke kovy v organizme porobili dost problemov...

Zacitujem uryvok z:
http://www.nahuby.sk/strana_knihy.php?strana_id=56

"Myslím, že hodno veriť: ak skonzumujete 200 gramov sušených (teda približne 2 kilogramy čerstvých) húb, vaše telo príjme celoročnú hygienicky prípustnú dávku jedovatých kovov... Bez oh¾adu, kde huby nazbierate - pozdåž dia¾nic alebo poved¾a niektorých fabrík je to ove¾a, ove¾a horšie..."
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2007 14:15  9273
Opečená klobása taky není moc košér pro organismus, ale s hrachovou kaší to ti jede, co?:-)

Hm, kulajda, tu bych si dala. Jak tak přemýšlím, ještě jsem ji nevařila. Budu muset vyzkoušet!
keosan 10.9.2007 14:04  9272
Huby som mal rad, ale uz ich nevyhladavam. Volakedy sme robili huby na kyslo /ako calamadu s cibulkou, ci kuskami mrkvy/. Dalsie sme robili nakladane v oleji. Vyborne sa hodili napr. do francuzskych zemiakov /recept podobny ako zapekane zemiaky s udeninou, ale s hubami/.

Dobre boli napr. aj vyprazane bedle v cesticku, ci hubova polievka.

Lenze huby su ako vysavac na tazke kovy a preto sa vacsinou neodporucaju konzumovat. Hlavne ak mate nejake onkologicke ochorenia, problemy s oblickami, pecenou... Moc to nie je vhodne ani pre zdraveho cloveka. Ak tak raz za cas. Su chutne, ale tazke kovy nie su moc koser pre ogranizmus...
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.9.2007 13:51  9271
houby:
klasický řízky, smaženice
na másle či sádle opečený bedly na topinku
kulajda (jedna z mých nejoblíbenějších polévek)
míchanicovej základ bez vajíčka do různých jiných možných i nemožných polévek (dršťková, česnečka,...)
houbová směs jako náplň do cukety
fleky/těstoviny zapečený s houbama
hříbky naložený nakyselo k různým grilovaným/pečeným masů,
- tolik houby sbírané
Jinak žampiony v konzervě do čehokoli, v čem mám na ně zrovna chuť: pizza, těstoviny, směsi a la čína...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2007 13:42  9270
Tak pryč od toho, co někdo rád a někdo ne, pač to bysme se nedomluvili.
Je sezona hub, co s nima provádíte vy, co je sbíráte a jíte?.-)
keosan 10.9.2007 13:40  9269
Mne zase raz tak chutilo dobre pripravene sojove "maso", ze som si myslel, ze je to normalne a nie sojove. Ale uz sa druhy raz nepodarilo v takej kvalite aplikovat presny postup :-(

To je tak, ked si to clovek nezapise :-)
kokos kokos 10.9.2007 13:04  9267
Royal [9266]: Tomu věřím i bez svědků.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.9.2007 12:43  9266
kokosMám tři nebo čtyři svědky na to, jak jsem baštil nakládanej celer a obdivoval to jako lahůdku. Chutnalo to jako nastrouhaný vlašský ořechy a nechtělo se mi moc věřit, že je to celer.
Chci tím říct, že správnej nálev udělá někdy zázraky a z nepožíratelný věci lahůdku.
kokos kokos 10.9.2007 12:26  9265
kvitko [9264]: Můžu říc, že to vypadá líp než to chutná. Ale taky mohla být chyba v nálevu. Jinak patizon řadím k té lepší části zeleniny. Na opačné straně jsou fazolové lusky a kapusta, dle mne tedy naprosto nepoživatelné.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2007 10:59  9264
Před chvílí jsem viděla v jednom obchůdku nakládaný patizonečky ve skleničce. Vypadalo to velmi lákavě:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.9.2007 09:11  9263
phanny 9232Zahanbeně přiznávám, že patizon jsem ještě nejedl a ani to nemám v blízké budoucnosti v plánu. Opravdu mě nenapadlo, že by ho někdo mohl považovat za delikatesu.

Jinak kapusta, ne růžičková, je druhý největší objev poslední doby, podobně jako zelené lusky se výborně doplňuje se slaninou. Například naplněná v holubovi (první největší objev) , v crepes (resp. gallets) nebo jen tak jako doplněk ke steaku. Stačí ji pár minut spařit a je geniální.
keosan 9.9.2007 11:26  9262
Jelena 9256Dobry podpis za menom :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.9.2007 09:49  9261
Brokolice (možno i se šunkovým salámem či jinou uzeninou/masem), přelitá sýrovým bešamelem a zapečená - MŇAM!
Růžičková kapusta - fuj, blemc!
:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 8.9.2007 09:41  9260
spenat jedine v listove podobe, ne v podobe zeleny kejdy u knedliku. kapusta moc dobra vec, fazolove lusky, zadelavane s mrkvickou a s bramburkem moc dobra vec, brokolice.. no.. kdyby ji nikdo nevymyslel tak by lidstvo o nic neprislo a hrachova kase se obcas da jist

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt