Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 12.9.2007 08:15  9292
AlchymistaAle to asi taky. Hambáč má nepochybně víc ingrediencí.
alchymista 12.9.2007 08:11  9291
aha, já myslel, že do hamburgrů melou starý vydojený krávy, to bude ještě větší delikatesa než oháňka.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 12.9.2007 08:08  9290
Oháňku vzniklou přestavbou býka na vola melou u Meka do hamburgerů. Takže to asi taky bude delikatesa.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 07:58  9289
V Barceloně jsem jed hovězí (z vola) oháňku a byla fantastická. Umění kuchaře také spočívá v tom, že umí i "méněcené" části připravit jako delikatesu. Dalším příkladem můžou být dršťky, telecí játra, koleno...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 12.9.2007 07:49  9288
VandaPodle mě to bude ta část zvířecí hlavy co je vedle zubů směrem ven. A bývá to pochoutka třeba i u ryb.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 07:49  9287
phannyPargue food festival jsme taky měli v plánu, ale vzhledem k tomu, že na tento víkend připadlo naše 5.výročí, jeli jsme na výlet do Berlína. Restauranty Rutz
a zejména pak Guy byly rovněž fantastické. Příští rok si ovšem ujít rozhodně nenechám.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 07:35  9286
Ze které části ta "líčka" jsou? Ještě jsem to neslyšela. (Natož abych to jedla...)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 12.9.2007 06:34  9285
líčka - u řezníka tak 1500 za kilo, ne? Pokud by se to teda řezníkovi dostalo na pult.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.9.2007 20:57  9284
Zaujala: Café Imperial (hovězí líčka, lanýžové noky, svatojakubky s květákovým pyré), Rios Vyšehrad (tuňák a losos), v Ambiente jsem nebyl, ale to znám z dřívějška, každopádně u Ambi byla nejdelší fronta a úžasně to vonělo. Naprosto zklamala Francouzská restaurace Obecní dům, jejich mušle byly příšerné takže kohouta na víně jsem si raděj ani nedal.
shelle Shelle - Good Service 11.9.2007 20:52  9283
Jako ja myslela, cos mel a co ti chutnalo. Nebo nechutnalo a cos zjistil a tak.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.9.2007 20:48  9282
Pargue food festival je vysvětlen zde. Nechali jsme tam 1700, ale ochutnali jsme 12 různých chodů. A skoro všechno bylo mňam. Osobně mi nejvíc učaroval stánek pana Pohlreicha, který dnes provozuje pražskou kavárnu Imperial, tam jistě zajdu na objed.
shelle Shelle - Good Service 11.9.2007 20:38  9281
Rozved to trochu prosim.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.9.2007 20:26  9280
Prague food festivalKdo jste nebyl, nenechte si příští ročník uniknout. Drahý, ale fantastický. Do soboty jsem netušil, že se hovězí líčka jí :-). Ale je fakt, že to nebylo nic levného, těch deset kupónů zahrnutých v ceně vstupenky bylo proklatě málo.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.9.2007 07:09  9279
Ano, taky bych se závadností těžkých kovů v houbách moc nezatěžoval. Jsem uraňák a mockrát jsem sbíral houby v těsném sousedství kontaminovaných prostor. A nikdy jsem na nich nenaměřil žádné zvýšené hodnoty radiace.
Dále netuším, co by těžké kovy lákalo drát se vesmírem právě k houbám. Ale budiž, třeba tam fakt jsou. Nicméně - moje babička houby milovala a dávala je všude. Dožila se 86 let, což je meta o níž pro sebe ani neuvažuju.

Mimo vyjmenované použití - na pánvi osmahnout s cibulkou a do toho zvlášť připravené kousky kuřecího masa - okořenit čím vám libo. Naposledy jsem se už bál, že jsem jídlo zkazil, neb jsem maso připravil na výrazně kořeněné marinádě a vypadalo to, že se chutě s houbami nesejdou. Nicméně houby převládly jak bylo žádáno a marináda dodala spíš správně ostrou chuť.
gvi 10.9.2007 19:45  9278
Jelena [9277]: a co nás nezabije, to nás posílí

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt