Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 12.9.2007 11:09  9337
manka Omyl. Nechel som obycajny recept na drzky. Ked sa niekto chvalil, ze ked sa to DOBRE pripravi je to delikatesa. A nakoniec je z toho normalny recept, ziadna drzkova pochutka /myslene, akoze recept dobry, drzky v nom uz nie/.

To je same chvalenie, ako sa to da pripravit a skutek utek... Budem rad, ak niekto poskyte DOBRY recpet na pripravu drzky, aby to bolo ako delikatesa... Nechcel som uz sprosto kategoricky napisat "drzky su nepozivatelne a basta". Rad sa necham prijemne presvedcit o opaku.

Vanda:
ano - konzistencia jedla, struktury. Drzky su take gumovite, co vela ludom vadi.
Ad - kulinarska lahodka: tu som foto polievky nehodil. To bolo v inom klube. To bola len dokumentacia vecere :-D a nie snaha o gurmansku prezentaciu. Trochu pochopenia z dovolenky u amaterskeho fota v noci s mobilom :-D

Alebo niekomu staci, ked to dobre vyzera a ta chut nie je taka dolezita ? ;-)
kokos kokos 12.9.2007 11:08  9336
nula [9326]: No když místo těch drštěk tam bude maso tak to bude dobrý guláš.
A to mi připomíná, že jsem ještě neobjednal tu uzenou papriku.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 11:08  9335
VandaKotrč zbieram a mám ve¾mi rada a robím z neho tzv. falošnú držkovú. :) U nás sa kotrč volá barania hlava.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 11:05  9334
nula 9326Takhle dělám guláš z kotrče kadeřavého (kučierka velká) - výborná aromatická houba.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 12.9.2007 10:57  9333
nulaDík, znám jen polévku a tu doma všichni milujeme. Tohle bude hezká obměna.
pavlajs pavlajs 12.9.2007 10:56  9332
Vinyl: dík za nápad, ale protože mám jenom dvě, tak je asi naplním a pokud budou uznány poživatelnými, tak zkusím tvůj recept - přece jenom je náročnější na čas .... :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 12.9.2007 10:54  9331
Mankote, keosane, my už všichni víme, že držky nerad. Takže pokud chceš po někom napsat dobrý recept na držky, dostaneš ho a už předem víš, že je to recept pro kočku, tak fakticky radši mlč.
Za padesát nových v debatě s tebou fakt nedík.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 10:51  9330
nula, pavlajs Já si pořád naivně myslím, že někdo nemůže být blbý natrvalo :)
Ale asi se pletu. A možná je ve mně skrytý masochismus a občasné přečtení některých příspěvků funguje jako sebemrskačství...

A občas se (zvráceně) pobavím např. nad sdělením, že "Tu uz nejde ani o chut - ale o konzistenciu jedla na jazyku." - obzvlášť to sedí od někoho kdo sem postne kulinářskou lahůdku ve formě rozpiplaného ušmudlaného talířku s čímsi neidentifikovatelným, co nazývá výborná polievočka...
keosan 12.9.2007 10:43  9329
ad Zbojnícky držkový guláš - dobry recept, mam ho rad i jemu podobne. Ale samotne DZKY tam i tak nie su nejak chutne. Clovek sa musi premahat. Takze, co je dobry recept, je relativne :-(
renda Renda 12.9.2007 10:42  9328
nulaDiky za recept, zni to vyborne. Asi vyzkousim:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.9.2007 10:34  9327
Dršťky bych do držky nedala.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 10:32  9326
Zbojnícky držkový gulášTak pre tých, čo sa nepovracajú už pri pomyslení, jeden menej obvyklý guláš. Dôležitá vysvetlivka: kapusta = zelí.
Potrebujeme:
olej, 2 cibule, sladká mletá paprika, zhruba 1/2 kg predvarených držiek (ja už sa s tým doma nepaprem, ale kedysi sme ich s otcom vyvárali a predpierali, teraz dostať predvarený, neochutený polotovar) nieko¾ko guličiek farebného korenia (pepře), pár guličiek nového korenia, rasca (kmín), bobkový list, majoránka, pamajorán (dobromysl) nieko¾ko strúčikov cesnaku, vetvička ligurčeku (libeček) 2 PL hladkej múky, hovädzí vývar (môže byť z kocky), kúsok slaniny, pol hlávky kapusty, trocha šampiňónov, či iných hríbov, mleté čierne korenie(pepř) alebo chilli, so¾
Ako na to:

Na oleji opražte dozlatista nadrobno nakrájanú cibu¾u, pridajte držky, chví¾ku opražte, pridajte trocha mletej sladkej papriky, celé korenie, nové korenie, rascu, bobkový list, rozotrený cesnak a všetko poduste. Potom zalejte vývarom pridáte vetvičku ligurčeka a ďalej varíte. Ku koncu varenia pridajte majoránku, pamajorán a šťavu dochuťte. Nakrájanú kapustu a na kúsky nakrájané šampiňóny poduste na slanine a vložte do hotového guláša. Ak je potrebné guláš zahustíme zátrepkou z hladkej múky a vody. U nás si niektorí do hotového pridávajú aj za lyžicu kyslej smotany.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 10:19  9325
pavlasjzkus i recept s lilkem co jsem dával v 7127:

Lilek nakrájet nea tenké plátky, osolit a nechat hodinku v lednic aby pustil vodu, pak omýt a osušit. Připravit si na kousky nadrobenou mozzarelu a nastrouhaný parmazán, čerstvou petržel nasekanou. Plátky osmahnout na pánvi, posypat sýry a petrželkou a zavinout. Sůl pepř dle chuti. Vynikající.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 10:17  9324
:)Podobne ako pavlajs niektoré veci jednoducho prehliadam a nie je žiadny problém.
pavlajs pavlajs 12.9.2007 10:11  9323
allTak jsem včera koupila dva lilky a dneska je budu dělat podle návodu z tohodle klubu ;-) asi je nacpu mletým masem ...

mmch. nechápu, ale doopravdy nechápu, co je těžkého některé příspěvky nečíst??? já když vidim určitý obrázek (ico) tak jdu dál ... fakt na to nehodim ani oko a to nemám nejsilnější vůli :-D jen neplýtvám časem na čtení pro mě nezajímavých písmenek ;-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt