Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 11:22  9343
KeosanŘíkal jsem, že recept mám doma, tak ti ho těžko můžu dát teď. Navíc ty delikatesu stejně nepoznáš, zas napíšeš něajký prázdný kecy, byť to bude recept od jednoho z nejlepších kuchařů v ČR, takže se na tebe nejspíš vykašlu.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 12.9.2007 11:14  9342
keosan [9337]:
Milej zlatej - vaření je velmi subjektivní - někomu chutná to a jinému ono, takže ptát se na delikatesní recept je blbost!!! Kor u tebe, když tvrdíš, že držky nejíš.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 11:14  9341
KokosTy tvrdíš, že držky nejsou maso? To jako by někdo tvrdil, že maso je pouze svíčková. :)
gvi 12.9.2007 11:14  9340
teda to mi nedělejte, já dostala chuť na držkovou polévku a fakt nevim, kde ji pořídit na maloměstě...
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 11:13  9339
KokosA odkdy jsou držky nahrážka?? A čeho?
kokos kokos 12.9.2007 11:10  9338
nula [9335]: Ty brďo,nahrazovat náhražku náhražkou :-))
keosan 12.9.2007 11:09  9337
manka Omyl. Nechel som obycajny recept na drzky. Ked sa niekto chvalil, ze ked sa to DOBRE pripravi je to delikatesa. A nakoniec je z toho normalny recept, ziadna drzkova pochutka /myslene, akoze recept dobry, drzky v nom uz nie/.

To je same chvalenie, ako sa to da pripravit a skutek utek... Budem rad, ak niekto poskyte DOBRY recpet na pripravu drzky, aby to bolo ako delikatesa... Nechcel som uz sprosto kategoricky napisat "drzky su nepozivatelne a basta". Rad sa necham prijemne presvedcit o opaku.

Vanda:
ano - konzistencia jedla, struktury. Drzky su take gumovite, co vela ludom vadi.
Ad - kulinarska lahodka: tu som foto polievky nehodil. To bolo v inom klube. To bola len dokumentacia vecere :-D a nie snaha o gurmansku prezentaciu. Trochu pochopenia z dovolenky u amaterskeho fota v noci s mobilom :-D

Alebo niekomu staci, ked to dobre vyzera a ta chut nie je taka dolezita ? ;-)
kokos kokos 12.9.2007 11:08  9336
nula [9326]: No když místo těch drštěk tam bude maso tak to bude dobrý guláš.
A to mi připomíná, že jsem ještě neobjednal tu uzenou papriku.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 11:08  9335
VandaKotrč zbieram a mám ve¾mi rada a robím z neho tzv. falošnú držkovú. :) U nás sa kotrč volá barania hlava.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 11:05  9334
nula 9326Takhle dělám guláš z kotrče kadeřavého (kučierka velká) - výborná aromatická houba.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 12.9.2007 10:57  9333
nulaDík, znám jen polévku a tu doma všichni milujeme. Tohle bude hezká obměna.
pavlajs pavlajs 12.9.2007 10:56  9332
Vinyl: dík za nápad, ale protože mám jenom dvě, tak je asi naplním a pokud budou uznány poživatelnými, tak zkusím tvůj recept - přece jenom je náročnější na čas .... :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 12.9.2007 10:54  9331
Mankote, keosane, my už všichni víme, že držky nerad. Takže pokud chceš po někom napsat dobrý recept na držky, dostaneš ho a už předem víš, že je to recept pro kočku, tak fakticky radši mlč.
Za padesát nových v debatě s tebou fakt nedík.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 10:51  9330
nula, pavlajs Já si pořád naivně myslím, že někdo nemůže být blbý natrvalo :)
Ale asi se pletu. A možná je ve mně skrytý masochismus a občasné přečtení některých příspěvků funguje jako sebemrskačství...

A občas se (zvráceně) pobavím např. nad sdělením, že "Tu uz nejde ani o chut - ale o konzistenciu jedla na jazyku." - obzvlášť to sedí od někoho kdo sem postne kulinářskou lahůdku ve formě rozpiplaného ušmudlaného talířku s čímsi neidentifikovatelným, co nazývá výborná polievočka...
keosan 12.9.2007 10:43  9329
ad Zbojnícky držkový guláš - dobry recept, mam ho rad i jemu podobne. Ale samotne DZKY tam i tak nie su nejak chutne. Clovek sa musi premahat. Takze, co je dobry recept, je relativne :-(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt