Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 12.9.2007 11:35  9349
vinylPochopim, pokud se budes chtit na recept pro keosana vykaslat... Ale mohla bych o ten recept na mnamku z drsek poprosit ja? Mam je rada, jen nejak neni fantazie co s nima. Dik:)
keosan 12.9.2007 11:31  9348
vinyl Rozdiel medzi klasickym dobrym jedlo a jedlom od najlepsieho kuchara na svete, zase tak velky nie je /su to malickosti, je to o detailoch/. Skor je to o chuti, co komu chuti.

Ak je to recept DOBRY - kde sa meni ta gumovita chut drziek v nieco ine, prijemne, tak budem rad, ked recept uvedies.
Ak to ma byt zase nieco varene, dusene - tak ako si uhadol, by clovek zareagoval asi podobne - a to by nemalo vyznam. Nic v zlom, bez urazky... ked uz si tu nahodil, ze to treba vediet prpravit, tak som bol zvedavy na ten extra sposob pripravy. Nie na klasiku.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 12.9.2007 11:31  9347
keosan [9344]:
tak to tak vyzkoušej ne? Není umění něco uvařit s receptem, ale bez receptu.o)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 11:29  9346
vandatrefné :-)))))))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 11:26  9345
vinyl - hlavně se s tím nenamáhej, pokud tam bude nějaká dražší ingredience. Musí toho být hodně a z těch nejlevnějších surovin, příp. náhražek - a hlavně - musí z toho nakonec vyjít delikatesa...

Jinak se omlouvám za tapetování klubu, ale já to dnes (z mnoha jiných důvodů) v sobě neudržím.
keosan 12.9.2007 11:24  9344
muflonekv drzkovej polievke ich zjem. Nahodne, ak ich prehliadnem. Teda ziadna slava.

Preto som predtym pisal, ze si myslim, ze uprava drziek by mala byt ina, ako varene, ci dusene drzky. Nieco, co by menilo ich strukturu, chut zasadne. Napr. vysamzane v trojobale, alebo pecene/grilovane/smazene.

Drzky by som si vedel predstavit - nakrajane na tenko ako byvaju rezance v polievke. Tie potom upravit teplene s korenim, ochutene. Tam by to dostalo uplne inu strukturu. Pripadne kombinovane este s niecim na spocob akehosi leca napr. s vajickom /ale velmi jemne upravene/.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 11:22  9343
KeosanŘíkal jsem, že recept mám doma, tak ti ho těžko můžu dát teď. Navíc ty delikatesu stejně nepoznáš, zas napíšeš něajký prázdný kecy, byť to bude recept od jednoho z nejlepších kuchařů v ČR, takže se na tebe nejspíš vykašlu.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 12.9.2007 11:14  9342
keosan [9337]:
Milej zlatej - vaření je velmi subjektivní - někomu chutná to a jinému ono, takže ptát se na delikatesní recept je blbost!!! Kor u tebe, když tvrdíš, že držky nejíš.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 11:14  9341
KokosTy tvrdíš, že držky nejsou maso? To jako by někdo tvrdil, že maso je pouze svíčková. :)
gvi 12.9.2007 11:14  9340
teda to mi nedělejte, já dostala chuť na držkovou polévku a fakt nevim, kde ji pořídit na maloměstě...
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 11:13  9339
KokosA odkdy jsou držky nahrážka?? A čeho?
kokos kokos 12.9.2007 11:10  9338
nula [9335]: Ty brďo,nahrazovat náhražku náhražkou :-))
keosan 12.9.2007 11:09  9337
manka Omyl. Nechel som obycajny recept na drzky. Ked sa niekto chvalil, ze ked sa to DOBRE pripravi je to delikatesa. A nakoniec je z toho normalny recept, ziadna drzkova pochutka /myslene, akoze recept dobry, drzky v nom uz nie/.

To je same chvalenie, ako sa to da pripravit a skutek utek... Budem rad, ak niekto poskyte DOBRY recpet na pripravu drzky, aby to bolo ako delikatesa... Nechcel som uz sprosto kategoricky napisat "drzky su nepozivatelne a basta". Rad sa necham prijemne presvedcit o opaku.

Vanda:
ano - konzistencia jedla, struktury. Drzky su take gumovite, co vela ludom vadi.
Ad - kulinarska lahodka: tu som foto polievky nehodil. To bolo v inom klube. To bola len dokumentacia vecere :-D a nie snaha o gurmansku prezentaciu. Trochu pochopenia z dovolenky u amaterskeho fota v noci s mobilom :-D

Alebo niekomu staci, ked to dobre vyzera a ta chut nie je taka dolezita ? ;-)
kokos kokos 12.9.2007 11:08  9336
nula [9326]: No když místo těch drštěk tam bude maso tak to bude dobrý guláš.
A to mi připomíná, že jsem ještě neobjednal tu uzenou papriku.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 11:08  9335
VandaKotrč zbieram a mám ve¾mi rada a robím z neho tzv. falošnú držkovú. :) U nás sa kotrč volá barania hlava.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt