Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 13:25  9363
nula - já na to raději ani nereagovala :) (presmažená telatina, smažená cibulka... co dodat)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 13:20  9362
keosanPrepána, takto spraviť z diétneho te¾acieho nediétny zabiják, to snád dokáže málokto! :))
keosan 12.9.2007 12:59  9361
Vandanapr. nieco jednoduche:
- varena telacina /ci uvarena a mierne na oleji presmazena/. K tomu posypane do ruzova smazenou cibulkou. Na vrch - tatarska omacka /v Tvojom pripade asi lepsie nejaky ochuteny jogurtovy dresink/. K tomu zemiaky posypane na kusky nakrajanou pazitkou.
renda Renda 12.9.2007 12:58  9360
nulaTak to obdivuju tvoji trpelivost. Vegetarian v rodine by si varil bez milosti sam:)))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 12:53  9359
náhražky - vzhledem k manželově dietě se snažím (tam kde to jde a neubere to výrazně na chuťovém zážitku) nahradit živočišné tuky rostlinnými, šlehačku jogurtem ap.
Takže třeba do svíčkové dávám jen jogurty a chutná výborně.

Ale hlavně se snažím držet takových receptů, které uvařím z odpovídajícíh surovin a vyhovujícím technologickým postupem.

Takže teď k tématu - koupila jsem telecí kýtu a hodil by se mi tip na nějaký zajímavý lehčí pokrm :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 12:06  9358
ad náhražkyJa im zas až tak neholdujem, ale keďže mám dcéru vegetariánku a tá považuje prekvapivo držky za mäso, tak robím aj nahrážkovú držkovku z hlivy ustricovej alebo z kotrča. :)
kokos kokos 12.9.2007 12:06  9357
nula [9356]: Ne. To není nic proti vnitřnostem. Jen je třeba to správně dělit :-))
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 11:54  9356
kokosMáš pravdu, řadí se to mezi vnitřnosti a ty jako nejsou maso?
kokos kokos 12.9.2007 11:49  9355
Scalex [9353]: Mám to taky tak nějak. A dost často se stávalo, že kuchařky mi chtěly přilepšit a nabraly hezky zespodu :-))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 12.9.2007 11:49  9354
vinylSamo, že je to o detailech. Namísto náhražek použít lepší suroviny, namísto dušení na kamnech dusit v troubě a tisíce dalších podobných vychytávek. Jenomže tohle nemůže keosan, král náhražek, stejně nikdy pochopit.
scalex Scalex 12.9.2007 11:46  9353
Já to mám s těmi dršťkami taky všelijaké. K zbláznění miluju dršťkovou polévku. Mohl bych se jí užrat. Zkoušel jsem ji vařit bez dršťek, zkoušel jsem všelijaké náhražky, ale nebylo to ono. Takže uvařím dršťkovku z drštěk, pak pečlivě jednu dršťku po druhé vyndám a hodím psům a polévku sním. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 11:46  9352
keosan"Rozdiel medzi klasickym dobrym jedlo a jedlom od najlepsieho kuchara na svete, zase tak velky nie je /su to malickosti, je to o detailoch/. Skor je to o chuti, co komu chuti. "

Tak tímhle jsi mě teda odboural. Zajímalo by mě, v kterých nejlepších restauracích jsi jedl, že si dovolíš něco takového tvrdit. Zvlášť ve tvém případě bude rozdíl mezi tebou uvařeným jídlem a jídlem v nejlepší restauraci diamtrální.

Renda: Pokusím se na to nezapomenout.
kokos kokos 12.9.2007 11:43  9351
nula [9341]: No tak já vždy myslel, že maso je svalovina. Ale možná to máte u vás jinak :-) Já bych to (spolu s odborníky) řadil spíš mezi vnitřnosti.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.9.2007 11:41  9350
keosanPusť se do experimentování s dršťkami. Můžeš pak vydat knihu receptů:-)
renda Renda 12.9.2007 11:35  9349
vinylPochopim, pokud se budes chtit na recept pro keosana vykaslat... Ale mohla bych o ten recept na mnamku z drsek poprosit ja? Mam je rada, jen nejak neni fantazie co s nima. Dik:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt