Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 12.9.2007 13:38  9371
Už ho někdo vypněte. Přestává to být legrace.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 13:37  9370
keosanInak máš pravdu, že huby sa nedajú jesť pri každej diéte, sú ťažšie strávite¾né, ale tá tvoja informácia o ťažkých kovoch ma zaujala. Ktoré huby obsahujú ťažké kovy?
keosan 12.9.2007 13:36  9369
nulaChutne, ale ked sme u tej diety - uzasne odporucat cloveku huby co obsahuju tazke kovy. :-) Ale ak huby v diete nevadia, OK. Len preco ich potom tolko lekarov zakazuje... :-)))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.9.2007 13:36  9368
no zas jako nic proti tomu udelat si z dietniho jidla chutne jidlo... to bych keosanovi nevycital, pokud to nebude delat z polskejch surovin za dve pade z penny a nebude to fotit
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 13:35  9367
nula - ty žampiony jsou dobrý tip
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 12.9.2007 13:32  9366
keosan [9364]: ty máš dneska perlivou...
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 13:32  9365
Te¾acie na smotane
600 g te¾acieho stehna, 1 cibu¾a, 200 g šampiňónov (môžu byť aj iné huby), 200 ml bieleho vína, 200 ml smotany, 1 lyžica hladkej múky, mleté biele korenie, so¾, olej
Umyté mäso pokrájame na menšie kúsky, osolíme, na oleji najprv osmažíme nakrájanú cibu¾u a potom pridáme mäso a opečieme. Dochutíme mletým bielym korením, trošku podlejeme a chví¾u podusíme. Potom pridáme na plátky pokrájané šampiňóny. Pod¾a chuti osolíme a okoreníme. Dusíme, kým sa tekutina neodparí, potom prilejeme víno a ešte chví¾u podusíme.
V smotane rozš¾aháme múku, vlejeme ju do omáčky a za stáleho miešania povaríme. Kto má rád trocha nakyslo pridá pár kvapiek balsamicového octu prípadne citrónovej šťavy.
Podávame s cestovinou,haluškami alebo kned¾ou, ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou.
keosan 12.9.2007 13:25  9364
nulato bol zakladny recept pre ilustraciu. Co je na varenej telacine nedietne ? Mozno tie smazene cibulky - tie sa daju zamenit za cerstve, ci cerstvu vnat. Miesto tatarky - tuhy jogurt, alebo kysla smotana /s trochou citronovej stavy/.

Recepty pri dietach sa aj tak vacsinou musia prisposobovat konkretnej diete.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 13:25  9363
nula - já na to raději ani nereagovala :) (presmažená telatina, smažená cibulka... co dodat)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 13:20  9362
keosanPrepána, takto spraviť z diétneho te¾acieho nediétny zabiják, to snád dokáže málokto! :))
keosan 12.9.2007 12:59  9361
Vandanapr. nieco jednoduche:
- varena telacina /ci uvarena a mierne na oleji presmazena/. K tomu posypane do ruzova smazenou cibulkou. Na vrch - tatarska omacka /v Tvojom pripade asi lepsie nejaky ochuteny jogurtovy dresink/. K tomu zemiaky posypane na kusky nakrajanou pazitkou.
renda Renda 12.9.2007 12:58  9360
nulaTak to obdivuju tvoji trpelivost. Vegetarian v rodine by si varil bez milosti sam:)))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 12:53  9359
náhražky - vzhledem k manželově dietě se snažím (tam kde to jde a neubere to výrazně na chuťovém zážitku) nahradit živočišné tuky rostlinnými, šlehačku jogurtem ap.
Takže třeba do svíčkové dávám jen jogurty a chutná výborně.

Ale hlavně se snažím držet takových receptů, které uvařím z odpovídajícíh surovin a vyhovujícím technologickým postupem.

Takže teď k tématu - koupila jsem telecí kýtu a hodil by se mi tip na nějaký zajímavý lehčí pokrm :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 12:06  9358
ad náhražkyJa im zas až tak neholdujem, ale keďže mám dcéru vegetariánku a tá považuje prekvapivo držky za mäso, tak robím aj nahrážkovú držkovku z hlivy ustricovej alebo z kotrča. :)
kokos kokos 12.9.2007 12:06  9357
nula [9356]: Ne. To není nic proti vnitřnostem. Jen je třeba to správně dělit :-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt