Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 12.9.2007 14:23  9383
Zaujimave je ze prave hliva je doporucovana aj pri onko ochoreniach a to lekarmi. Ono nic sa nema prehanat a to sa tyka aj hub. Keosane ked budes verit kazdemu clanku co napise nejaky lekar a prestanes danu vec jest tak umries za chvilu od hladu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 14:22  9382
Ježišmarja, za co mě trestáš?
keosan 12.9.2007 14:15  9381
kokoso hubach to plati vseobecne. Obsahuju tazke kovy. V znecistenych oblastiach samozrejme este viac...

nula:
tak neviem - pri onkologickych ochoreniach - lekari absolutne doporucovali vyhybat sa hubam /pri takejto chorobe/ Iste, zalezi ake mnozstvo... Nedavno som niekde daval link o hubach, kde sa pisalo, ze cca 200g susenych hub /ekvivalent 2 kg cerstvych hub/, je ako tak celerocna spotreba tazkych kovov. Lepsie opytat sa nejakeho fundovaneho lekara... Opytam sa - kde je dnes nekontaminovane prostredie ? :-)))

Huby su liecive - ano, v malom mnozstve. To lieci aj hadi jed.

Pozrite, kto chce, nech si huby dava, kto nie, tak nie. Je to jeho zdravie a na nazor nejakeho Keosana mozete kaslat... - a mozno tak o par desiatok rokov si nan spomeniete :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 14:06  9380
keosanSom okrem iného aj hubárka a ve¾mi dobre viem, že huby majú schopnosť, aj vzh¾adom na ich rýchly rast, absorbovať rýchlo škodliviny v kontaminovanom prostredí. Ja ovšem nezvyknem zbierať huby pri ceste ani v kontaminovanom prostredí a mám dokonca možnosť dať si odmerať tie ťažké kovy a rádioaktívne látky a ubezpečujem ťa, že sú v poriadku. Pravda po černoby¾skej katastrofe som ich nezbierala. Mala som informácie o ich kontaminácii, ale kontaminovaná bola vtedy aj tráva aj mlieko od kráv aj zelenina a ovocie. O ťažšej strávite¾nosti som už písala a preto je samozrejmé že malým deťom ich netreba do troch rokov dávať. Huby sú však aj liečivé. Napríklad hliva ustricová, ktorú konzumujem aj zo zdravotných dôvodov.
kokos kokos 12.9.2007 14:03  9379
vinyl [9377]: Raději ne, až tak veselo být nemusí.

keosan [9375]: Fakt si myslíš, že ty žampiony bude sbírat u silnice?
alchymista 12.9.2007 14:03  9378
u telecího za dvě pade z penny bych měl vážný pochybnosti o původu toho masa :))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 14:00  9377
kokosLegrace začne až sem dám co mi keosan píše do pošty. :-)
shelle Shelle - Good Service 12.9.2007 13:52  9376
Ale jako snad ani ty nejsi tak , no rekneme naivni, abys myslel, ze manzel Vandy je male dite?
keosan 12.9.2007 13:47  9375
makovecco mas stale s tymi polskymi surovinami ? Mozno v CZ mate lepsie masove vyrobky, ale oproti velkej casti SK masovych vyrobkov /v rovnakej cenovej kategorii/ boli tie polske vynikajuce /kopec chutneho masa, nie nejake nahrazky.../. Zaujimave ako v prihranicnych oblastiach, aj v CZ si ludia kupuju maso v Polsku.

NULA:
http://www.babetko.sk/user/view_page.php?page_id=20826

Postaci sa opytat lekarov. Ludom, co maju onkologicke ochorenia, vyslovene zakazuju huby.
"Malé deti by v žiadnom prípade nemali mať vo svojom jedálničku zahrnuté žiadne huby!!! Aj v prípade, že sa jedná o jedlé druhy húb, treba ich vyradiť z jedálnička detí, nako¾ko sú ťažko strávite¾né a ich výživová hodnota je minimálna, okrem toho plodnice húb akumulujú v sebe i niektoré toxické látky – ťažké kovy a rádioaktívne látky."

http://zdravi.centrum.cz/zdrava-strava/2007/7/14/clanky/utecte-pred-zampiony/
Pozor na žampiony!

"Jiná věc je otázka těžkých kovů. Těch se může například do pečárek, které se právě v tomto ročním období začínají objevovat na českých loukách, dostat opravdu poměrně vysoké množství, zvláště v oblastech se znečištěným životním prostředím nebo například u silnice . Jde zejména o kadmium a rtuť. Ale my v tomto případě vlastně nevíme, jak je lidské tělo zpracovává a vstřebává, proto není jasné, jaké riziko pro konzumenty představují," zdůraznil Jan Borovička z České mykologické společnosti v Praze.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 13:44  9374
nulaJasně, a smetana se dá ve většině případů nahradit celkem dobře jogurtem, obzvlášť tam, kde se "kyselost" jogurtu hodí.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 13:41  9373
VandaV tom prípade radšej len trošička oleja a skôr podliať a dusiť a omáčka sa dá pripraviť aj z mlieka, aby nebolo to¾ko tukov zo smotany.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 13:39  9372
ta dieta je nízkocholesterolová - takže houby, žampiony, jakákoliv zelenina jsou vítány :)
kokos kokos 12.9.2007 13:38  9371
Už ho někdo vypněte. Přestává to být legrace.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 13:37  9370
keosanInak máš pravdu, že huby sa nedajú jesť pri každej diéte, sú ťažšie strávite¾né, ale tá tvoja informácia o ťažkých kovoch ma zaujala. Ktoré huby obsahujú ťažké kovy?
keosan 12.9.2007 13:36  9369
nulaChutne, ale ked sme u tej diety - uzasne odporucat cloveku huby co obsahuju tazke kovy. :-) Ale ak huby v diete nevadia, OK. Len preco ich potom tolko lekarov zakazuje... :-)))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt