Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 14:37  9385
keosanMám možnosť si to dať zmerať, ty tiež? To, že huby toto obsahujú všeobecne je kec. Samozrejme, že ti ich nebude lekár odporúčať pri onkologickom ochorení, keďže majú tie vlastnosti, čo sme popisovali a on nemôže vedieť, či kontaminované nebudú. Ovšem z takej hlivy sa vyrábajú aj lieky v tabletkách.
Ale pokojne huby nejedz. Ja ich pokojne jesť budem. :)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 12.9.2007 14:28  9384
keosan [9381]: můžeš nám prozradit, kdo z lapidušáků tě poslal na Lopuch?!
to musel být někdo, kdo Lopuch opravdu nemá rád!
nenufer 12.9.2007 14:23  9383
Zaujimave je ze prave hliva je doporucovana aj pri onko ochoreniach a to lekarmi. Ono nic sa nema prehanat a to sa tyka aj hub. Keosane ked budes verit kazdemu clanku co napise nejaky lekar a prestanes danu vec jest tak umries za chvilu od hladu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 14:22  9382
Ježišmarja, za co mě trestáš?
keosan 12.9.2007 14:15  9381
kokoso hubach to plati vseobecne. Obsahuju tazke kovy. V znecistenych oblastiach samozrejme este viac...

nula:
tak neviem - pri onkologickych ochoreniach - lekari absolutne doporucovali vyhybat sa hubam /pri takejto chorobe/ Iste, zalezi ake mnozstvo... Nedavno som niekde daval link o hubach, kde sa pisalo, ze cca 200g susenych hub /ekvivalent 2 kg cerstvych hub/, je ako tak celerocna spotreba tazkych kovov. Lepsie opytat sa nejakeho fundovaneho lekara... Opytam sa - kde je dnes nekontaminovane prostredie ? :-)))

Huby su liecive - ano, v malom mnozstve. To lieci aj hadi jed.

Pozrite, kto chce, nech si huby dava, kto nie, tak nie. Je to jeho zdravie a na nazor nejakeho Keosana mozete kaslat... - a mozno tak o par desiatok rokov si nan spomeniete :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 14:06  9380
keosanSom okrem iného aj hubárka a ve¾mi dobre viem, že huby majú schopnosť, aj vzh¾adom na ich rýchly rast, absorbovať rýchlo škodliviny v kontaminovanom prostredí. Ja ovšem nezvyknem zbierať huby pri ceste ani v kontaminovanom prostredí a mám dokonca možnosť dať si odmerať tie ťažké kovy a rádioaktívne látky a ubezpečujem ťa, že sú v poriadku. Pravda po černoby¾skej katastrofe som ich nezbierala. Mala som informácie o ich kontaminácii, ale kontaminovaná bola vtedy aj tráva aj mlieko od kráv aj zelenina a ovocie. O ťažšej strávite¾nosti som už písala a preto je samozrejmé že malým deťom ich netreba do troch rokov dávať. Huby sú však aj liečivé. Napríklad hliva ustricová, ktorú konzumujem aj zo zdravotných dôvodov.
kokos kokos 12.9.2007 14:03  9379
vinyl [9377]: Raději ne, až tak veselo být nemusí.

keosan [9375]: Fakt si myslíš, že ty žampiony bude sbírat u silnice?
alchymista 12.9.2007 14:03  9378
u telecího za dvě pade z penny bych měl vážný pochybnosti o původu toho masa :))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 14:00  9377
kokosLegrace začne až sem dám co mi keosan píše do pošty. :-)
shelle Shelle - Good Service 12.9.2007 13:52  9376
Ale jako snad ani ty nejsi tak , no rekneme naivni, abys myslel, ze manzel Vandy je male dite?
keosan 12.9.2007 13:47  9375
makovecco mas stale s tymi polskymi surovinami ? Mozno v CZ mate lepsie masove vyrobky, ale oproti velkej casti SK masovych vyrobkov /v rovnakej cenovej kategorii/ boli tie polske vynikajuce /kopec chutneho masa, nie nejake nahrazky.../. Zaujimave ako v prihranicnych oblastiach, aj v CZ si ludia kupuju maso v Polsku.

NULA:
http://www.babetko.sk/user/view_page.php?page_id=20826

Postaci sa opytat lekarov. Ludom, co maju onkologicke ochorenia, vyslovene zakazuju huby.
"Malé deti by v žiadnom prípade nemali mať vo svojom jedálničku zahrnuté žiadne huby!!! Aj v prípade, že sa jedná o jedlé druhy húb, treba ich vyradiť z jedálnička detí, nako¾ko sú ťažko strávite¾né a ich výživová hodnota je minimálna, okrem toho plodnice húb akumulujú v sebe i niektoré toxické látky – ťažké kovy a rádioaktívne látky."

http://zdravi.centrum.cz/zdrava-strava/2007/7/14/clanky/utecte-pred-zampiony/
Pozor na žampiony!

"Jiná věc je otázka těžkých kovů. Těch se může například do pečárek, které se právě v tomto ročním období začínají objevovat na českých loukách, dostat opravdu poměrně vysoké množství, zvláště v oblastech se znečištěným životním prostředím nebo například u silnice . Jde zejména o kadmium a rtuť. Ale my v tomto případě vlastně nevíme, jak je lidské tělo zpracovává a vstřebává, proto není jasné, jaké riziko pro konzumenty představují," zdůraznil Jan Borovička z České mykologické společnosti v Praze.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 13:44  9374
nulaJasně, a smetana se dá ve většině případů nahradit celkem dobře jogurtem, obzvlášť tam, kde se "kyselost" jogurtu hodí.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 13:41  9373
VandaV tom prípade radšej len trošička oleja a skôr podliať a dusiť a omáčka sa dá pripraviť aj z mlieka, aby nebolo to¾ko tukov zo smotany.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 13:39  9372
ta dieta je nízkocholesterolová - takže houby, žampiony, jakákoliv zelenina jsou vítány :)
kokos kokos 12.9.2007 13:38  9371
Už ho někdo vypněte. Přestává to být legrace.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt