Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 13.9.2007 11:44  9397
Tak sem po precteni receptu dostala ukrutnej hlad... Asi se dnes vecer zavru v kuchyni a upatlam neco dobryho:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 11:39  9396
Jen to potvrzuje moji větu o tom, že nejlepší kuchaři umí upravit i "méněcené maso" tak, že je to delikatesa. Nalezl jsem tenhle recept od Vita Mollici, pravděpodobně nejlepšího kuchaře u nás. Škoda, že odchází. Hovězí oháňka a telecí líčka. Mimochodem na recept na dršťky jsem nezapoměl, kuchařku mám s sebou, jen se musím dokopat to přepsat.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 13.9.2007 11:26  9395
no me prave zaujala ta cena... neni mezi pritomnymi reznik? :-) :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 13.9.2007 08:16  9394
phannyJa sa vždy na Vianoce teším na líčka z kaprov. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 07:49  9393
rychlonohDíky, ale Vrchlabí je přeci jen trochu z ruky :-( Ale vypadá to, že líčka nejsou nejdražší část krávy, ale naopak nejlevnější :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 13.9.2007 07:44  9392
http://www.jatkavrchlabi.cz/data/cenik/5_Nabidkovy-cenik-masa.pdf

muzete si koupit licka
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 07:33  9391
phannyZajímavé!Líčka jsem ještě nejedl, ani nikde neviděl. Ale Svatojakubky mám moc rád. Nejsou tak chuťově výrazně jako třeba krevety, ale jsou jemné a delikatesní.
oom Oom 12.9.2007 21:28  9390
zblunce a Scalexignorovatko na keosana mam jiz delsi dobu, bohuzel v mnoha prispevcich - odpovedich ho kopirujete (mineno obecnej) takze si ho chte nechte ctu :-// ale jiste je to v mensi mire nez bez ignorovatka :- )
scalex Scalex 12.9.2007 19:56  9389
Protože keosan nijak neporušuje pravidla klubu, nebudu mu dávat ban. Kdo má s jeho příspěvky problém (což chápu), ať prosím použije ignorovátko.
gotreg 12.9.2007 18:55  9388
aaagggrrrhhh
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.9.2007 17:24  9387
LíčkaJe to snad nejdražší část krávy, ale jestli je to u nás ke koupi netuším, Pohlreich vaří (teda dusí) líčka irská. Jinak neznalým to předkládal jako "kravský úsměv", jsou to svaly který hýbou hubou. Bylo to krásné libové masíčko, váleček o trochu menším průměru než má vepřová panenka. Údajně se to dusí 20 hodin, výsledná šťáva je neskutečná. Jinak do soboty jsem znal taky jenom líčka ze pstruha. U Marriotů podávali líčka vepřová, ale než jsem tam došel, už jsem byl mnohem víc než syt. Taktéž jsem poprvé v životě ochutnal Sv. Jakubské mušle /to je ta co ji má ve znaku Shell/, ale už jsem pojídal tedy mnohem lepší (a přitom levnější) plody moře. Chuť je velmi, ale velmi jemná a nevýrazná.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.9.2007 15:13  9386
jdu hledat, kde se zapina ignorovatko...
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.9.2007 14:37  9385
keosanMám možnosť si to dať zmerať, ty tiež? To, že huby toto obsahujú všeobecne je kec. Samozrejme, že ti ich nebude lekár odporúčať pri onkologickom ochorení, keďže majú tie vlastnosti, čo sme popisovali a on nemôže vedieť, či kontaminované nebudú. Ovšem z takej hlivy sa vyrábajú aj lieky v tabletkách.
Ale pokojne huby nejedz. Ja ich pokojne jesť budem. :)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 12.9.2007 14:28  9384
keosan [9381]: můžeš nám prozradit, kdo z lapidušáků tě poslal na Lopuch?!
to musel být někdo, kdo Lopuch opravdu nemá rád!
nenufer 12.9.2007 14:23  9383
Zaujimave je ze prave hliva je doporucovana aj pri onko ochoreniach a to lekarmi. Ono nic sa nema prehanat a to sa tyka aj hub. Keosane ked budes verit kazdemu clanku co napise nejaky lekar a prestanes danu vec jest tak umries za chvilu od hladu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt