Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 13:01  9400
nulaSouhlasím, proto jsem dal méněcený do uvozovek. Ve smyslu, že to není maso jako roštěnec nebo svíčková. Oháňku jsem viděl v Makru.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 12:59  9399
Dršťky s citronovou kůrou sypané parmazánem700g drštěk, 150g cibule, olej na smažení, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce protlaku, 200ml č. vína, 1 l vývaru, bobkový list, strouhaná citronová kůra, sůl pepř, parmazán, peržel

Dršťky v několika vodách vyprat, vymnout v soli a opět vyprat. Pak je vaříme půl hodiny, vodu z nich slijeme a opět je dáme do hrnce se studenou osolenou vodou. Vaříme dršťky asi 2 hodiny, nakrájíme na tenké nudličky. na oleji osmahneme cibuli, přidáme mouku, protlak a zalijeme vínem a vývarem. Přidáme dršťky. Ochutíme kořením, citronovou kůrou anecháme ještě chvíli povařit. Na talíři pak ještě přidáme parmazán a petržel.

Recept pochází u knihy Tajemství nejlepších šéfkuchařů, konkrétně od Michala Gotha, šéfkuchaře brněnské restaurace U Kastelána, patrně nejlepší mimopražské restaurace u nás. Je nazván "lahůdka za tři stovky". Prosím keosana aby se k receptu nevyjadřoval, je určen pro Rendu, milovnici dršťek. A já musím vymyslet, kdy je udělám pro své vlastní potěšení!
nula nula všetko je tak, ako má byť 13.9.2007 12:52  9398
VinylJá teda nevím, ale podle toho co vím, jsou i hovězí oháňka i líčka delikatesa a ne méněcenné maso. Hovězí oháňka je považována za nepřekonatelnou na přípravu hovězí polévky a pamatuji si, že v dobách minulých sme ji měli pouze podpultově po známosti a teď jsem ji neviděla ani nepamatuji. Líčka snad sehnat ani nejdou. :) Ale skvělý recept, akorát hodně luxusní.
renda Renda 13.9.2007 11:44  9397
Tak sem po precteni receptu dostala ukrutnej hlad... Asi se dnes vecer zavru v kuchyni a upatlam neco dobryho:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 11:39  9396
Jen to potvrzuje moji větu o tom, že nejlepší kuchaři umí upravit i "méněcené maso" tak, že je to delikatesa. Nalezl jsem tenhle recept od Vita Mollici, pravděpodobně nejlepšího kuchaře u nás. Škoda, že odchází. Hovězí oháňka a telecí líčka. Mimochodem na recept na dršťky jsem nezapoměl, kuchařku mám s sebou, jen se musím dokopat to přepsat.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 13.9.2007 11:26  9395
no me prave zaujala ta cena... neni mezi pritomnymi reznik? :-) :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 13.9.2007 08:16  9394
phannyJa sa vždy na Vianoce teším na líčka z kaprov. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 07:49  9393
rychlonohDíky, ale Vrchlabí je přeci jen trochu z ruky :-( Ale vypadá to, že líčka nejsou nejdražší část krávy, ale naopak nejlevnější :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 13.9.2007 07:44  9392
http://www.jatkavrchlabi.cz/data/cenik/5_Nabidkovy-cenik-masa.pdf

muzete si koupit licka
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 07:33  9391
phannyZajímavé!Líčka jsem ještě nejedl, ani nikde neviděl. Ale Svatojakubky mám moc rád. Nejsou tak chuťově výrazně jako třeba krevety, ale jsou jemné a delikatesní.
oom Oom 12.9.2007 21:28  9390
zblunce a Scalexignorovatko na keosana mam jiz delsi dobu, bohuzel v mnoha prispevcich - odpovedich ho kopirujete (mineno obecnej) takze si ho chte nechte ctu :-// ale jiste je to v mensi mire nez bez ignorovatka :- )
scalex Scalex 12.9.2007 19:56  9389
Protože keosan nijak neporušuje pravidla klubu, nebudu mu dávat ban. Kdo má s jeho příspěvky problém (což chápu), ať prosím použije ignorovátko.
gotreg 12.9.2007 18:55  9388
aaagggrrrhhh
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.9.2007 17:24  9387
LíčkaJe to snad nejdražší část krávy, ale jestli je to u nás ke koupi netuším, Pohlreich vaří (teda dusí) líčka irská. Jinak neznalým to předkládal jako "kravský úsměv", jsou to svaly který hýbou hubou. Bylo to krásné libové masíčko, váleček o trochu menším průměru než má vepřová panenka. Údajně se to dusí 20 hodin, výsledná šťáva je neskutečná. Jinak do soboty jsem znal taky jenom líčka ze pstruha. U Marriotů podávali líčka vepřová, ale než jsem tam došel, už jsem byl mnohem víc než syt. Taktéž jsem poprvé v životě ochutnal Sv. Jakubské mušle /to je ta co ji má ve znaku Shell/, ale už jsem pojídal tedy mnohem lepší (a přitom levnější) plody moře. Chuť je velmi, ale velmi jemná a nevýrazná.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.9.2007 15:13  9386
jdu hledat, kde se zapina ignorovatko...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt