Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 13.9.2007 18:27  9412
kvitko [9411]: keosanovi imo šmakují samé možná až příliš chytré věci :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.9.2007 17:36  9411
By mě zajímalo, co keosanovi šmakuje:-)))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.9.2007 15:46  9410
no ja bych misto drstek dal spagety, kdyz uz to ma bejt s parmazanem
gotreg 13.9.2007 15:27  9409
A jak Tě znám, tak místo drštěk hlívu ústřičnou (keosan nekomentuje přítomnost hub)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.9.2007 15:23  9408
misto bagety bych dal domaci peceny chlebik
gotreg 13.9.2007 15:20  9407
hm, to vypadá ... hezky :-)
Asi to někdy zkusím :_)
renda Renda 13.9.2007 15:01  9406
vinylDiky moc, vypada to skvele. Asi mam vymysleny nedelni obed:) A ta bageta k tomu bude vyborna.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 13.9.2007 14:58  9405
vinyl [9399]: páni to vypadá skvěle, to musím zkusit!
keosan 13.9.2007 14:43  9404
vinyl 9399K tomu receptu sa vyjadrovat nebudem.

Poprosil by som ten recept na tu drzkovu delikatesu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 14:01  9403
nulaVolil bych čerstvou bagetu.
nula nula všetko je tak, ako má byť 13.9.2007 13:31  9402
vinylNevieš, čo sa k tým parmezánovým držkám dáva ako príloha?
nula nula všetko je tak, ako má byť 13.9.2007 13:13  9401
A jo, úvozovky! Promiň. :)
Do Metra nakupovať už nechodím, mám to na celkom opačnom predmestí Bratislavy a je to tak 30 km. Ale stavím sa, keď pôjdem okolo, chcem tam kúpiť aj morského diabla.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 13:01  9400
nulaSouhlasím, proto jsem dal méněcený do uvozovek. Ve smyslu, že to není maso jako roštěnec nebo svíčková. Oháňku jsem viděl v Makru.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2007 12:59  9399
Dršťky s citronovou kůrou sypané parmazánem700g drštěk, 150g cibule, olej na smažení, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce protlaku, 200ml č. vína, 1 l vývaru, bobkový list, strouhaná citronová kůra, sůl pepř, parmazán, peržel

Dršťky v několika vodách vyprat, vymnout v soli a opět vyprat. Pak je vaříme půl hodiny, vodu z nich slijeme a opět je dáme do hrnce se studenou osolenou vodou. Vaříme dršťky asi 2 hodiny, nakrájíme na tenké nudličky. na oleji osmahneme cibuli, přidáme mouku, protlak a zalijeme vínem a vývarem. Přidáme dršťky. Ochutíme kořením, citronovou kůrou anecháme ještě chvíli povařit. Na talíři pak ještě přidáme parmazán a petržel.

Recept pochází u knihy Tajemství nejlepších šéfkuchařů, konkrétně od Michala Gotha, šéfkuchaře brněnské restaurace U Kastelána, patrně nejlepší mimopražské restaurace u nás. Je nazván "lahůdka za tři stovky". Prosím keosana aby se k receptu nevyjadřoval, je určen pro Rendu, milovnici dršťek. A já musím vymyslet, kdy je udělám pro své vlastní potěšení!
nula nula všetko je tak, ako má byť 13.9.2007 12:52  9398
VinylJá teda nevím, ale podle toho co vím, jsou i hovězí oháňka i líčka delikatesa a ne méněcenné maso. Hovězí oháňka je považována za nepřekonatelnou na přípravu hovězí polévky a pamatuji si, že v dobách minulých sme ji měli pouze podpultově po známosti a teď jsem ji neviděla ani nepamatuji. Líčka snad sehnat ani nejdou. :) Ale skvělý recept, akorát hodně luxusní.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt