Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.9.2007 08:34  9430
mankaTohle se víc blíží tomu, jak bych si výrobu představoval.
Posháním mezi starší generací ten úplně přesný návod, ale myslím, že se nebude moc lišit od tvého.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 14.9.2007 08:30  9429
RoyalJá je dělám trochu jinak - uvařím brambory SKORO doměkka, vodu sliju SKORO všechnu, zasypu hojně hrubou moukou, udělám do nich obráceným koncem vařečky pár děr, přikryju a nechám tak 1/4 hodiny "dojít" někde na kraji plotny. Potom je rozšťouchám šťouchadlem na brambory, dám si na klín utěrku, na ni pak hrnec a postupně vařečkou promíchávám-vypracovávám, až jsou pěkně hladké a nelepivé.
Podávám je buďto s mletým mákem, cukrem a máslem nebo je nechám trochu vystydnout, udělám z nich placky do kterých vrazím nakrájenou šunku/salám a osmažím je nejlíp na sádle nebo na oleji.

Nějaká jiná varianta od Royalů není? :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.9.2007 08:25  9428
musi to byt POLSKE drstky
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 14.9.2007 08:24  9427
keosane,pokud neustále chceš delikatesu z drštěk, a pokud jsem dobře odpozorovala tvé vybrané chutě, tak ty dršťky prostě uvař v několika vodách, umel, smíchej s česnekem, majoránkou, vajíčkem a strouhankou, uhňoucej karbanátky, obal a usmaž. Pokud si k nim dáš i tatarku, tak budou mít tvé chuťové pohárky svátek a my klid.
Tož tolik k té tvé delikatese z držtěk, jídle za pár kaček, ale přesto klenotu. :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.9.2007 08:23  9426
me teda nak zvlast nechutnaly ani v dobe kdy sem proti nim nic nemel
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.9.2007 08:22  9425
makovecTo, že ti nějaký neumětel zhnusil škubánky je mi teda fakt líto. Protože škubánky jsou dobrota, víš? Nevíš.

Ještě někdo dělá škubánky? Jinak než nula?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.9.2007 08:20  9424
jo, nudle se sladkou strouhankou sou vyborna vec ! skoro lepsi jak ty s makem. ale skubanky teda nebrat, na ne mam z detstvi uplne priserny vzpominky, skoro jako na koprovku, porkovou polivku, polivku s kapanim a buchticky se sodo
renda Renda 14.9.2007 08:17  9423
Pripadne posypane smazenou strouhankou - taky vynikajici.
nula nula všetko je tak, ako má byť 14.9.2007 08:12  9422
RoyalU náš sa škubánky volajú fučkance alebo fučka. Robia sa na slano napríklad s opečenou cibu¾kou alebo nasladko s makom a poliate maslom. Za tými sa ide môj syn zblázniť. Robím ich ve¾mi jednoducho.
na kilo zemiakov (ja varím pre 5 osôb), 50 g hladkej múky, voda, so¾
Postup
Olúpané, pokrájané zemiaky dáme uvariť v osolenej vode do mäkka. Podstatnú časť vody scedím do hrnčeka, zemiaky so zostávajúcou vodou, dobre roztlačím na kašu a pridáme múku. Múku dobre zapracujem do kaše až je hladká a hustá, trocha ako cesto.
Ak sa mi zdá prihustá, pridám zemiakovú vodu z hrnčeka. Ďalej na stlmenom ohni varíme a usilovne miešame, kým fučka nevydá zvuky podobajúce sa parnej lokomotíve - fu. fu. Medzitým usmažíme cibu¾u alebo namelieme mak zmiešame ho s cukrom, roztopíme maslo. Na tanier tvoríme polievkovou lyžicou akoby ve¾ké noky - škubánky. Niekto z toho ešte robí škubánkové opečenky, že tieto noky ešte na oleji alebo masti opečie aby mali troška chrumkavú kôrčičku, ale ja to nerobím, príde mi to už moc mastné a ťažké.

do ružová, posolíme ju a polejeme fučku na tanieri.
keosan 14.9.2007 07:28  9421
kvitko 9411Skoro vsetko. Nie som velmi vyberavy, ale par jedal nemusim.

Alchymista:
mozocky nemusim :-D

makovec:
to chce recept na par variacii :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.9.2007 06:20  9420
Jo, sladký těstoviny...nudle s mákem, míchaný ptákem...:o))

Bando - kdo umíte fakt dobrý poctivě udělaný škubánky? (Znám jedno poznávací znamení správného postupu).
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 13.9.2007 23:49  9419
tak těstovinám s cukrem jsem nikdy nepřišla na chuť - a to jsem jinak po sladkým jak divá :) nicméně ano, těstoviny s kečupem mám minimálně jednou týdně (ale občas i tak 5x-6x) dodnes ;)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 13.9.2007 21:53  9418
Renda [9415]:
Pěkná potvora?! :o))))
renda Renda 13.9.2007 21:53  9417
Franknsteinovo monstrum...
;)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.9.2007 21:40  9416
no ? schvalne.. co z tebe vyrostlo ? .o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt