Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 14.9.2007 09:47  9438
keosanDelikatesa muze byt i za stovku - zalesi na uprave, vyvazenosti chuti pouzitych ingredienci a spouste dalsiho. Predpokladam, ze ony zminene 3 stovky jsou za celou varku jidla, ne za porci... A vez, ze ja sem zaprisahly masojed a na tuhle drstkovou mnaminu se tesim. IMHO kuchari hanba byt nemusi...
Hanba by mela byt tobe za uzasne komentare. Di se radsi schovat do sve chlebove pekarnicky a prosim, prestan prudit...

Ostatnim se omlouvam za OT, ale uz sem nevydrzela..
keosan 14.9.2007 09:40  9437
Ziadny najlepsi a svetovy kuchar neexistuje. To je cisto subjektivne hodnotenie ludi, kde im chutia ich pokrmy. Nikto nemoze vediet, ci nahodou najlepsim kucharom na svete nie je stara Margit-neni z Velkeho Medera :-)

"Delikatesa za 3 stovky" - tak o tom si masojedi myslia asi svoje. Nieco v style "ako napalit fiskalov z Praglu" :-). Ze tomu kucharovi nie je hanba nieco take ponukat za 3 stovky... Pripomina mi to rozpravku "Cisarove nove saty" :-)

VINYL: ale to nic, mna si nevsimaj, ak Ti to chuti - proti gustu, ziaden disputat :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.9.2007 09:20  9436
jj,nejlepší světoví kuchaři by asi měli požádat keosana o radu.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 14.9.2007 09:11  9435
dršťkového pyré

ja taky ne :-)
renda Renda 14.9.2007 09:04  9434
Makovce tohle mi nedelej. Ja nemuzu v praci padat smichy pod stul...
keosan 14.9.2007 09:03  9433
Royal Gratulujem, tak to uz vyzera i na papieri vcelku solidne :-) Konecne nieco, co sa chutovo bude lisit od beznych drziek.

manka:
To by slo /ale o tom som uz hovoril/. Mna udivoval ten rozdiel, ze si vela ludi nevsima - medzi DELIKATESA a POZIVATELNE :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.9.2007 08:59  9432
cetl jsem "400 gr. semene", politoval jsem keosana.. jdu radsi na vzduch na cigarko
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.9.2007 08:49  9431
Držky400 gr. semeleme na hrubé šajbě spolu se 150 gr. špeku. Okořeníme solí, pepřem a oregánem a lehce osmahneme na pánvi s jemně nakráenou jednou cibulí. Na máslem vymaštěný pekáč položíme vrstvičku lasagní, vrstvičku dršťkového pyré, vrstvičku strouhaného sýra (druh sýra podle chuti) a zalijeme italskou rajčatovou omáčkou se sýrem nebo ostřejším kečupem. Polijeme bešamelovou omáčkou (50 gr. másla, 50 gr. hladké mouky, 0,5 l mléka. Takto vytvoříme čtyři až pět vrstev. Navrch dáme vrstvičku lasagní hustě posypanou sýrem a okořeněnou směsí soli, pepře, oregána a špetky chili. Posléze zapečeme tak dvacet minut v rozehřáté troubě (přes 200°C) pouze spodními plotnami.

Pozor: lasagne spaříme před použitím tak minutu ve vařící vodě s lžičkou oleje a lžičkou soli!

Nemáme li k dispozici dršťky nevadí, můžeme beze změny receptury nahradit půlkilem mleté.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.9.2007 08:34  9430
mankaTohle se víc blíží tomu, jak bych si výrobu představoval.
Posháním mezi starší generací ten úplně přesný návod, ale myslím, že se nebude moc lišit od tvého.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 14.9.2007 08:30  9429
RoyalJá je dělám trochu jinak - uvařím brambory SKORO doměkka, vodu sliju SKORO všechnu, zasypu hojně hrubou moukou, udělám do nich obráceným koncem vařečky pár děr, přikryju a nechám tak 1/4 hodiny "dojít" někde na kraji plotny. Potom je rozšťouchám šťouchadlem na brambory, dám si na klín utěrku, na ni pak hrnec a postupně vařečkou promíchávám-vypracovávám, až jsou pěkně hladké a nelepivé.
Podávám je buďto s mletým mákem, cukrem a máslem nebo je nechám trochu vystydnout, udělám z nich placky do kterých vrazím nakrájenou šunku/salám a osmažím je nejlíp na sádle nebo na oleji.

Nějaká jiná varianta od Royalů není? :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.9.2007 08:25  9428
musi to byt POLSKE drstky
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 14.9.2007 08:24  9427
keosane,pokud neustále chceš delikatesu z drštěk, a pokud jsem dobře odpozorovala tvé vybrané chutě, tak ty dršťky prostě uvař v několika vodách, umel, smíchej s česnekem, majoránkou, vajíčkem a strouhankou, uhňoucej karbanátky, obal a usmaž. Pokud si k nim dáš i tatarku, tak budou mít tvé chuťové pohárky svátek a my klid.
Tož tolik k té tvé delikatese z držtěk, jídle za pár kaček, ale přesto klenotu. :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.9.2007 08:23  9426
me teda nak zvlast nechutnaly ani v dobe kdy sem proti nim nic nemel
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.9.2007 08:22  9425
makovecTo, že ti nějaký neumětel zhnusil škubánky je mi teda fakt líto. Protože škubánky jsou dobrota, víš? Nevíš.

Ještě někdo dělá škubánky? Jinak než nula?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.9.2007 08:20  9424
jo, nudle se sladkou strouhankou sou vyborna vec ! skoro lepsi jak ty s makem. ale skubanky teda nebrat, na ne mam z detstvi uplne priserny vzpominky, skoro jako na koprovku, porkovou polivku, polivku s kapanim a buchticky se sodo

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt