Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 14.9.2007 11:05  9445
KeosanAle ono to je ve¾mi chutné, ba nadpriemerne. Myslím, že väčšina tých, čo držky neznášajú, majú odpor najmä voči ich pôvodu a vzh¾adu a nedokážu to prekonať a preto ani vychutnať tú chuť. Je to jednoznačne delikatesa i keď pre niekoho blivajz. To máš to isté, ako so zrejúcimi syrmi. Pre niekoho delikatesa, pre druhého je to ako výsledný produkt trávenia už keď to ješ.
keosan 14.9.2007 10:27  9444
Nechajme to radsej tak... Ked to niekomu chuti, prosim - nic sa nedeje. Len som sa ohrodail k tomu pojmu...

Pod pojmom DELIKATESA chapem velmi chutne jedlo /nadpriemerne/ - ktore clovek doslova hlce od chuti, ktoreho sa nevie nabazit. Z pravidla je to z kvalitnych surovin, alebo vynimocnej chuti.

Nie je to iba o recepte, ale ako sa podari aj pripravit. Preto by som tym nenazval recept, ale podareny chutny recept. Ono je to pre kazdeho cosi ine, ale nazvatat DELIKATESOU drzky /to som este akceptoval, ked sa hovorilo, ze musia byt dobre upravene/. Ale ked sa kombinuje menej kvalitna surovina, ako drzky, s postupom vania - a akeho takeho ochutenia - nazvat to DELIKATESOU /co by vela ludom nechutila/ a este tvarit sa ako velky gurman. No tak to potom pardon. To by ste mohli to iste rovno tvrdit o mucnatych spekackach.... :-)))
Ale ak to mame nazyvat delikatesou, dobre. Aspon na buduce budem vediet o com hovorime :-) Chcel som si len zadefinovat pojmy.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.9.2007 10:14  9443
imo delikatesni polsky klobasky
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 14.9.2007 10:12  9442
keosan [9440]:
Fajn, definuj slovo delikatesa a uveď příklad krmě, kterou tak hodláš nazývat...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.9.2007 10:11  9441
Ty jsi fakt úplně natvrdlej, nemá smysl to podesátý vysvětlovat. Už fakt radši mlč.
keosan 14.9.2007 09:57  9440
Ked to niekomu chuti, prosim. Ale pouzit na nieco take slovo DELIKATESA, je dost odvazne. Asi dotycna osoba nejedla nic lepsie /alebo vacsina ludi, co to hodnotila z webu/. Zaujimave, ako to masiari povazuju za podradne /a tu je vacsia vacsina, nie iba kto sa ozval z www stranky/ - a ono je to delikatesa. Zaujimave, ze ankety z internetu sa dost vo vysledkoch odlisuju od inych ankiet....

Spickovi kuchari oblubuju kvalitne suroviny, aby vynikla ich chut. Hodit na nieco take slovo DELIKATESA, by povazovali asi za urazku voci hostom. No, ale prosim... Jak je libo. Uz k teme drziek mlcim.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.9.2007 09:49  9439
Tebe si nevšímám, vím že jsi idiot s nulovou zkušeností v této oblasti, ale pro ostatní vysvětlím. Ta kuchařka co jsem zmínil - Tajemství nejlepších šéfkuchařů, vychází z hodnocení velkého množství lidí na www.grand-restaurant.cz. 21 nejlepších pak v kuchařce uvádí tři recepty v těchto kategoriích: Mistovský kousek, Nejzamilovanější jídlo od maminky a Pokrm za rozumnou cenu. U pokrmu za rozumnou cenu je stanovena hranice 300kč. Mimochodem dršťky (po baskicku) má v této kategorii ještě Miroslav Kalina ze Šípek Bistrot.
renda Renda 14.9.2007 09:47  9438
keosanDelikatesa muze byt i za stovku - zalesi na uprave, vyvazenosti chuti pouzitych ingredienci a spouste dalsiho. Predpokladam, ze ony zminene 3 stovky jsou za celou varku jidla, ne za porci... A vez, ze ja sem zaprisahly masojed a na tuhle drstkovou mnaminu se tesim. IMHO kuchari hanba byt nemusi...
Hanba by mela byt tobe za uzasne komentare. Di se radsi schovat do sve chlebove pekarnicky a prosim, prestan prudit...

Ostatnim se omlouvam za OT, ale uz sem nevydrzela..
keosan 14.9.2007 09:40  9437
Ziadny najlepsi a svetovy kuchar neexistuje. To je cisto subjektivne hodnotenie ludi, kde im chutia ich pokrmy. Nikto nemoze vediet, ci nahodou najlepsim kucharom na svete nie je stara Margit-neni z Velkeho Medera :-)

"Delikatesa za 3 stovky" - tak o tom si masojedi myslia asi svoje. Nieco v style "ako napalit fiskalov z Praglu" :-). Ze tomu kucharovi nie je hanba nieco take ponukat za 3 stovky... Pripomina mi to rozpravku "Cisarove nove saty" :-)

VINYL: ale to nic, mna si nevsimaj, ak Ti to chuti - proti gustu, ziaden disputat :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.9.2007 09:20  9436
jj,nejlepší světoví kuchaři by asi měli požádat keosana o radu.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 14.9.2007 09:11  9435
dršťkového pyré

ja taky ne :-)
renda Renda 14.9.2007 09:04  9434
Makovce tohle mi nedelej. Ja nemuzu v praci padat smichy pod stul...
keosan 14.9.2007 09:03  9433
Royal Gratulujem, tak to uz vyzera i na papieri vcelku solidne :-) Konecne nieco, co sa chutovo bude lisit od beznych drziek.

manka:
To by slo /ale o tom som uz hovoril/. Mna udivoval ten rozdiel, ze si vela ludi nevsima - medzi DELIKATESA a POZIVATELNE :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.9.2007 08:59  9432
cetl jsem "400 gr. semene", politoval jsem keosana.. jdu radsi na vzduch na cigarko
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.9.2007 08:49  9431
Držky400 gr. semeleme na hrubé šajbě spolu se 150 gr. špeku. Okořeníme solí, pepřem a oregánem a lehce osmahneme na pánvi s jemně nakráenou jednou cibulí. Na máslem vymaštěný pekáč položíme vrstvičku lasagní, vrstvičku dršťkového pyré, vrstvičku strouhaného sýra (druh sýra podle chuti) a zalijeme italskou rajčatovou omáčkou se sýrem nebo ostřejším kečupem. Polijeme bešamelovou omáčkou (50 gr. másla, 50 gr. hladké mouky, 0,5 l mléka. Takto vytvoříme čtyři až pět vrstev. Navrch dáme vrstvičku lasagní hustě posypanou sýrem a okořeněnou směsí soli, pepře, oregána a špetky chili. Posléze zapečeme tak dvacet minut v rozehřáté troubě (přes 200°C) pouze spodními plotnami.

Pozor: lasagne spaříme před použitím tak minutu ve vařící vodě s lžičkou oleje a lžičkou soli!

Nemáme li k dispozici dršťky nevadí, můžeme beze změny receptury nahradit půlkilem mleté.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt