Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.9.2007 17:03  9464
Do tvarohové pomatlánky, kterou dělám poměrně často, jsem doteď vmíchávala i kousek másla a často i mléko. Teď mě ovšem napadlo něco jiného a dala jsem tam lžíci chili olivového oleje. K tomu už stačila jen nadrobno nakrájená červená cibule, bylinková sůl a troška červené papriky.
kokos kokos 14.9.2007 21:37  9463
Vanda - neblbni, dosud mohl být večer pěkný. Je zbytečné si ho kazit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.9.2007 21:07  9462
9455To hovoří za vše:-)))

Vanda: klikni, to stojí za to!:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.9.2007 20:45  9461
DelikatesaJedna dříve známá a dnes zcela zapomenutý věc, chmelíček aneb mladé výhonky chmele. Upravené jako špargl - paráda. Chmel mi roste divoce kolem kůlny.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.9.2007 20:22  9460
:D Nějaké jídlo to "copy-paste" :)) - to budeš muset vysvětlit, co je to za delikatesu :))
gotreg 14.9.2007 20:15  9459
Vando, nezlob, nebo udělám kouzlo copy-paste muhahahaha
alchymista 14.9.2007 19:51  9458
ROFL
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.9.2007 19:49  9457
gotreg - dle smajla soudím na velmi výživný příspěvek a mám chuť si kliknout. V rámci uchování duševního zdraví to ale neudělám :)
gotreg 14.9.2007 19:47  9456
keosan 14.9.2007 18:43  9455
kvitko 9454Tazko povedat. Vacsinou som spokojny s dobrym jedlo, takze na nieco vynimocne narazim malo.

Delikatesou by som raz nazval sojove maso, co som raz jedol asi pred 10timi rokmi. I ked spada vacsinou do oblasti pozivatelneho - ak ked sa slusne pripravi. Raz som ho jedol, ze som neveril, ze to nie je skutocne maso /dokonca mi to vtedy chutilo lepsie ako maso/. Ale recept sa zabudol a odvtedy sa mi taku dokonalost chute /v tomto jedle/ nepodarilo najst :-(

Ak by mala byt delikatesa nieco jemne - to by automaticky vyradilo jedla z chilli, slane, sladke a vacsinu jedal z indie, ciny /kde pouzivaju vela korenin, pripadne sojovky atd/...

Ad krevety - su zaujimave, raz som ich jedol. Nevedel som, ze ide o krevety, ale ked som sa na to zadival, ze co su to v skutocnosti je, tak ma nejak zacala prechadzat chut. Zapracovali predsuky a pokazili chut :-(
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.9.2007 17:59  9454
keosanA jakou největší DELIKATESU ochutnal tvůj mlsný jazýček?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.9.2007 17:32  9453
MountbattenOny jsou krevety a krevety. Moje žena taky 10 let tvrdila že krevety jsou blivajz. Pak jsem si je dal v Ambiente Brasileiro, kde je mají IMHO nejlepší v republice, a od té doby je má ráda.

ad delikatesa, je z franštiny, znamená jemnost, subtilitu, takže to je pokrm velmi jemné a specifické chuti. K jeho ocenění bude potřeba zkušeného jazyka, stejně jako u oceňování dobrých vín. Rozhodně to není pokrm, kterého se člověk ne a ne dojíst. To by potom slané oříšky a čipsy byly delikatesy. Ta dedinice jemnosti okamžitě diskvalifikuje cokoliv politého pálivým kečupem apřípadně potřeného řádnou vrstvou hořčice, magi a sojovky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.9.2007 13:48  9452
Tak jsem uklohnila telecí se žampiony a zeleninou :)

Nazvala jsem to vzletně Telecí ragú na zelenině a dělala jsem to asi takto :

Maso jsem nakrájela na kostky, prohnala ho moukou s trochou červené papriky.
Cibuli jsem na olivoleji osmahla a hodila na to maso, nechala zatáhnout, posolila a zakroužila nad tím mlýnkem s pepřem.
2 mrkve jsem nakrájela na tenké nudličky a hodila to k tomu, podlila vroucí vodou, hodila bobkový list, zakloupila, dusila.
Až bylo maso měkčí, přisypala jsem žampiony, nudličky červené papriky, růžičky brokolice, fazolové lusky, přidala jsem k tomu 1 kostku zeleninového vývaru z Alnatury (je z biozeleniny a bez glutamátů) a zalila 2 velkými lžícemi jakési kořalky domácí výroby, co chutná asi jako višňový koňak (na já vím, že koňak nemůže být z višní, ale ta chuť tomu skoro odpovídá... :))
Nechala jsem to ještě podusit, ale tak, aby se zelenina nerozpadla a nakonec jsem dílo završila asi 1 dcl 10% smetany.


Velmi jedlé.

A klidně se vyjadřujte - koho nechci - nevidím :) a mám klid :))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 14.9.2007 12:17  9451
přesně jak u gvi, dršťkovka mojí babči je taky pro mne delikatesa a mohla bych ji mít klidně každou chvíli. Poživatelné jsou pro mne například španělské ptáčky... jako sním to, ale... To je však čistě záležitost osobní chuti. Máma zase miluje španělské ptáčky a dršťkovka jí moc nejede...

škubánky děláme tak, že uvaříme brambory, slijeme většinu vody, přidáme mouku, rozšťoucháme dohladka a vykrajujeme lžící na talíř. Jíme s mákem a rozpuštěným máslem. Večer také smažíme, obvykle s plátkem šunky uprostřed.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.9.2007 11:50  9450
Royal [9425]: u nás se dělají škubánky tak, že v okamžiku kdy se brambory blíží odpovídající měkkosti, sype se mouka rovnou k nim do vody a nechá se povařit .. voda se pak slije, škubánky se nahňoucaj .. část rodiny je polévá brusinkama se šlehačkou .. já je než mastím

nejlepší jsou stejně večer rozplacatělý a osmažený

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

TOPlist (c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt