Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 17.9.2007 09:13  9492
Keosan to ma s jidlem jak se zenami, take v zivote na zadnou nesah (nebo mozna spis ona na nej), tak jak by tomu mohl rozumet.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2007 09:12  9491
keosanChápu, prostě si nikdy žádnou delikatesu nejedl. Myslel jsem si to.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.9.2007 09:10  9490
vinylJo, bylo to na tebe :) A dík teda :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2007 09:10  9489
MountbattenBohužel je to ale tak, zejména ve velkém množství, které přebije všechny ostatní chutě. Třeba sushi se běžně podává se sojovkou a wasabi křenem. Nic proti, ale vyzkoušel jsem ho bez toho a zapíjel bílým vínem a rozmanité chutě náplně jsem si vychutnal mnohem líp. přece jen zaplácnout nejčerstvějšího tuňáka vypalovacím křenem mu na chuti nepřidá.
keosan 17.9.2007 09:08  9488
vinylKed clovek je dobre jedla, to je potom povazovat za delikatesu /nieco vynimocnejsie nez dobre jedlo/ - tak sa to uz tazko hlada, co je ta delikatesa... :-)

Alebo inac - ak to zoberiem z druhej strany, potom by som tak mohol hovorit kazdemu slusnemu, chutnemu jedlu... :-)
Cize delikatesou je pre mna nieco zcela vynimocneho. A to sa hlada tazko.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2007 09:01  9487
keosanKdyž na dotaz co považuješ za delikatesu, začneš mluvit o sojovém mase, nenapadlo mě, že bys to moh považovat za stěží poživatelnou nahrážku. Takže znova, co konkrétně považuješ za delikatesu?
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.9.2007 08:59  9486
Vinyl+Phanny:k te definici-mne tam nesedi to "jemna chut co diskvalifikuje chilli":-)Protoze co treba narody,co maji vsecko ostre?:-)To by v takove Korei nemeli nikdy zadnou delikatesu? (protoze nepalivy sem tam jedla snad jen cerstvy,nedochuceny,jogurt:-D )
keosan 17.9.2007 08:56  9485
vinyl Sojove maso za nejaku delikatesu nepovazujem... Citaj lepsie. Pisal som tam, ze to bolo 1x co sa to tak dobre podarilo pripravit /a odvtedy som take dobre uz nejedol/, ze by som to vtedy nazval delikatesou.... Ako si sam hovoril - musi sa to vediet pripravit.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2007 08:50  9484
vandaPředpokládám, že se ptáš mě. Čerstvými jsem nazval ty předvařené růžovooranžové. Dřív jsem je chvíli marinoval v citovové šťávě, bílém vínu a sambalu, ale už na to kašlu. Jsou vynikající jen tak. Stačí je jen prohřát na pánvi. Předtím je oloupu a nechám jen ocásek. Dobře to vypadá a je je za co chytit :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.9.2007 08:44  9483
phannyJak děláš ty čerstvé?

Zatím mi stačily ty mražené :))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2007 08:27  9482
phannyDefinoval jsi delikatesu naprosto přesně, moc se mi do toho nechtělo, protože vysvětlovat cokoli keosanovi je ztráta času. Jak vidno pod delikatesou si představí i sojové maso, to nepotřebuje komentář.

Ad krevety: Tak Ambiente Brasileriu? Tos mě překvapil, tam ochutnanou krevetu bych označil za jednu z nejhorších, co jsem v restauraci měl. Imho zmražená. Navíc normálně v restauraci stojí pár krevet stovku či dvě, takže nejlíp si je uděláme doma, v Makru koupíme kilo čerstvých krevet za 3 stovky, to je pak delikatesa!
nula nula všetko je tak, ako má byť 17.9.2007 07:59  9481
keosanNie, naozaj sa k tomu netreba stále vracať, ale netreba ani vyslovovať súdy typu "podradná surovina nevalnej chuti" keďže ide aj tu zjavne o ve¾mi subjektívny názor. Pre mňa žiadna surovina nie je podradná, ak pravda nepod¾ahla skaze, či niečomu podobnému.
Howgh
keosan 17.9.2007 07:55  9480
Rayobal 9479Nikto nehovori, ze to ma mat chut korenia prehlusujuceho chut jedla.
Hovor si delikatese ako chces. Bud to cloveku chuti, alebo nie. Pripadne sa jedna o neutralne jedlo v style pozivatelneho.

Ak vsak niekto nazve jedlo z podradnej suroviny nevalnej chuti - delikatesou - no tak tie znalosti gastronomie nedosahuju asi ani na tu polsko-klobaskovu fobiu. Myslim, ze tu o tom bolo povedaneho dost v prispevkoch predtym. Tak naco sa stale k tomu vracat spat ?!?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.9.2007 07:38  9479
KerosenSorry, ale 9455 vypovídá jako spíše o tom, že tvé znalosti gastonomie končí u polské klobásky plovoucí v jakémsi blivajzu.

Zjevně budu spíše věřit Phannymu, který je v oboru profesionálem než tobě, který ses rozhodl předefinovat pojem "delikatesa" a zařadit do tohoto segmentu i chili guláž z nádražní kantýny.
keosan 17.9.2007 07:35  9478
Mate snad nejake problemy, ze tu pisete o upalovani; nejake fobie z polskych vyrobkov, ci hrachofobie - ze je problem venovat sa teme - a to receptom ? ;-) To bola recnicka otazka...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt