Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 19.9.2007 07:06  9535
pardon, KEOSAN 9518 patrilo do ineho klubu.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 22:27  9534
tyjo, ale dyz o tom mluvis, frgala bych si dal !!! zrejme si ve ctvrtek zabehnu pro jednoho (a dam si par slivovicek .o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 22:27  9533
no prochazkovo uzeniny se tu sehnat daj, sou z roudnice, to je kousek od prahy. akorat v mym okoli je nemaj nikde, muselo by se pohledat. ale prochazku kabanos mi taky takhle nakynul.
kokos kokos 18.9.2007 22:25  9532
makovec [9530]: Nevím jestli to máte i v Čechách ale doporučím u Procházky "Moravské uzenky". Na gril nebo na pánvičku ideální.
Měl jsi říct ráno. Zítra bych ti mohl dovézt uzenky od místního řezníka. Taky velmi povedené. Aby jsi neměl od nás jen ty frgály.
kokos kokos 18.9.2007 22:22  9531
Je tam hlavně dánno množství masa. A naposledy mne zarazilo, že běžné je tak cca 60%. když člověk najde 80% tak může slavit.
A ta soja to může taky dělat.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 22:21  9530
no ani, jenze ja nechcu polsky klobasky popularne ! rad bych sehnal uplne vobycejnej kabanos nebo telecak, kterej se opece do zlatova, krupe a chutba uplne bozsky s horcici a krenem .o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 22:20  9529
uvadi se vubec u uzenin ba obalu ve slozeni pomer mouky ? nak si to ted z hlavy nemuzu vybavit. ze bych krom pomeru separatu hledal i uzeniny s minimalnim pomerem mouky
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2007 22:19  9528
MakovecTak dlouhou bitvu s Keosanem jsme tu ohledně uzenin svedli a ty teď do toho zase začneš rejpat?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 22:19  9527
ale dik za radu ze to je moukou. ja spis tipoval na vetsi mnozstvi soji nebo takovyho svinstva. mouka by me nenapadla
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 22:18  9526
tak u parku mi masovejsi nevadi, spis naopak.. jenze to delaj i uzeniny od mensich vyrobcu, od prochazky i z globusu.
kokos kokos 18.9.2007 22:15  9525
makovec [9523]: Že by to ta mouka v nich :-))

Kup si něco víc masovějšího. A sakra to bude problém - maso.
scalex Scalex 18.9.2007 22:14  9524
makovec [9523]: mouka. Chce to prostě zkoušet a najít si takového výrobce, který do masa nepřidává mouku a další svinstvo. Velikost uzeniny po zahřátí by se neměla změnit. Občas jsem narazil třeba na párky, které v mikrovlnce zdvojnásobily svůj objem (a nebyla to rozhodně změna k lepšímu).
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 22:12  9523
hele, lidi, mam problem.. kdysi davno sem miloval na kolecka nakrajenej kabanos nebo telecaky, jen tak smahly na panvicce do krupava.. a posledni leta kdykoliv na to dostanu chut, tak ne a ne tu uzeninu opyct. pravidelne (a to i od kvalitnejsich vyrobcu) se ta uzenina jakoby nafoukne, nacucne olejem a pak na taliri smrskne, je houbovita a vypada jak my prsty po hodine ve vane. netusite co se tak drastickyho u uzenin zmenilo, ze proste nejdou opict do krupava ?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2007 22:01  9522
muškátovej oříšek celej je lepší, neb si udrží aroma dost dlouho. my máme celkem staré zásoby a furt je super :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 20:41  9521
lecba polskou klobasou popularnou

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt