Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.9.2007 07:38  9581
Jo, jen se do Makra dostat:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.9.2007 07:29  9579
gviMascarpone bych nenahrazoval, vpodstatě univerzální odpověď: Maj to v Makru.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 25.9.2007 07:17  9578
gvi: mascarpone dneska už nebude problém sehnat. Vídám ho v Delvitě... dnes Billa. Cena, pokud se nepletu nějakých 40 - 45 korun.
cova 25.9.2007 07:15  9577
gviNejsem si úplně jistý, ale mám pocit, že se to u nás nahrazuje pomazánkovým máslem.
gvi 25.9.2007 06:57  9576
mascarponeahojky, chystám se péct dort a v receptu je do krému mascarpone... Vím jen, že to je "něco mezi sýrem a tvarohem" /znalci prominou/, tak bych potřebovala vědět, zda se to dá nahradit (a s jakým výsledkem), kde ho hledat v běžné obchodní síti, jak je na tom cenově... dík moc. Vím, že bych mohla googlit, ale tady jsou informace nějak zaručenější.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.9.2007 12:03  9575
To mi připomíná, že v pátek jsem si koupila ve zdravé výživě konopné semeno. Ale je naprosto neškodné:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.9.2007 11:51  9574
mrcosNo jasně. Vy snad říkáte doma majoránce nějak jinak? :o))
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.9.2007 11:23  9573
Royal [9572]: Marijánku? ;) To bude docela veselé jídlo :))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.9.2007 10:10  9572
TeketapaAsi bych ochutil ragů čímkoliv jiným, co by mě napadlo, třeba na bázi směsi oregano/pepř/sůl což je má univerzální na maso. Prostě by to bylo jiné a určitě taky dobré. Dosypat třeba marijánku a pár zrníček chili.
Adžiku používám teprve pár dní a jsem s ní velmi spokojený. Je to vlastně moje první sypká směs.

S lasagnema jsem asi skončil, nevyhovuje mi, že vrstvy jsou dost oddělené. Příští várka buou lasagne asi jen dole a nahoře, v mezivrstvách budou zřejmě špagety.
renda Renda 23.9.2007 12:34  9571
mankaHlavne nekam, kde ti od ni nenacichne i nedelni babovka:) I kdyz, ona takova babovka z chlebovyho testa s kusem uzenyho a krenem by taky nebyla marna...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 23.9.2007 12:30  9570
Hlásím, že jsem včera na trhu zakoupila uzenou papriku. Neměla jsem zrovna náladu s ní cokoli podnikat, tak jsem ji i s mikrotenovým pytlíkem, do kterého mi ji dali, šoupla do spíže a zapomněla na ni. Ráno jdu pro chleba a do nosu mě (přes dva igelity, ve kterých byla) praštila vůně jako bych tam zapomněla kus uzeného bůčku. Mazec! :-) Musím ji umístit někam, kde nevyčichne.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.9.2007 15:44  9569
Adžika je dost výrazné koření - složení většinou směs koření Chmeli - suněli, sumah, paprika sladká a pálivá, česnek, koriandr, kopr, sůl, někdy i pískavice.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 21.9.2007 15:35  9568
Chtěla bych otestovat Royalovu verzi lasagní s houbama, ale nemám adžiku a ani netuším jak chutná. Dala by se něčím nahradit?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.9.2007 12:26  9567
To mě napadlo, ale právě jak jsem nikdy buchty ještě nepekla, tak nevím, jak se rychle pečou a připalují.-) Pečící papír snad bude stačit.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 20.9.2007 11:59  9566
kvitko [9564]: Doporučuje se přikrýt alobalem nebo tak něčím, jinak maj vršky tendenci se přepíkat/pálit.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt