Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 26.9.2007 12:04  9605
RoyalUz X let delam databazi jak hospod pro tyto mnamky,tak receptu (zel pred rokem byla presunuta z puvodniho servru a tady je vkladani pro recepty zatim staticke;kdyztak mi posli email):
Nakladany hermelin a jine pochoutky k pivu
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.9.2007 11:39  9604
ScalexHele, lidi vokecaj kde co. Jenže mně se budou chlupy ježit stejně.

Kolikrát už jsi viděl výraz "LED dioda", "FET tranzistor"? To je podobný nonsens.
scalex Scalex 26.9.2007 11:30  9603
Royal [9590]: Cituji z webu Ústavu pro jazyk český: "Nejoptimálnější - tento superlativ se vytýká, ale také obhajuje už nejméně od let šedesátých. Nejde totiž jen o jakési „nej-nejlepší“, protože adjektivum optimalis (počeštěné jako optimální) nevzniklo přímo k optimus; je to vztahové adjektivum ke zpodstatnělému optimum ‚nejlepší (dosažitelný) stav‘. Z pojetí, že ideál či optimum nebývají nikdy zcela dosažitelné, lze čerpat pro superlativ nejoptimálnější jisté oprávnění, totiž že by označoval něco, co se optimu nejvíc přibližuje, takže vztahové adjektivum by přešlo v jakostní (a ta se stupňují)."
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.9.2007 11:23  9602
Tak nějak ten hermelín nakládám s tím, co zrovna mám doma. Většinou proberu krabici s kořením a experimentuju, plus nějaká cibule, česnek. Jen jsem si dneska (budu nakládat zrovna) koupila u zelinářů čerstvou feferonku. To bude šmah.-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.9.2007 11:19  9601
Kdo by byl ochoten zveřejnit na svém webu *.doc soubor s mnoha slibnými recpty na utopence a nakládané hermelíny/jiné sýry, nechť mi hodí maila do pošty.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 26.9.2007 10:43  9600
jj,uz sem jednou delala-oleje tam trocha byla,to jo.Jinak chilli omacka&cerny pivo.
alchymista 26.9.2007 10:38  9599
Olej to imo zvláční, co takhle zaexperimentovat a zkusit to naložit třeba do černýho piva? Výsledek by mne zajímal :)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 26.9.2007 10:33  9598
Dotaz - olej v nakladanem hermelinuJakou funkci ma olej pri nakladani hermelinu?
Krom konzervacni?

Ptam se,protoze kamosce olej vadi a napadlo ji nechat ulezet v alobalu hermelin okorenenej. Kdyz se vychyta,aby nezlepsnivel/nezvetral (?) atp. ...Jak moc by to bylo jiny?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.9.2007 10:20  9597
manka [9593]: taky jsem na to koukala a zamrzelo me, ze predplatitele, kteri jsou jim verni uz od toho roku 2004, nedostanou nic :-(
A taky si rikam, ze by mi spis bodlo CD s vyhledavanim podle ingredienci, obcas bych to pod nejakym nazvem vubec nehledala :-)
shelle Shelle - Good Service 26.9.2007 09:23  9596
manka [9595]: Ja myslim, ze oboje, ze asi zalezi na znacce a baleni, ze je oboji v mensim i vetsim a jak kde.

Ricotta byva levnejsi nez mascarpone.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 26.9.2007 09:20  9595
ShelleCo se to prodává v těch půlkilových kelímech? Ricota nebo Mascarpone? Mně se tyhle dva pořád pletou...
shelle Shelle - Good Service 26.9.2007 08:51  9594
Mascarpone ten jeden kelimek je podle me tak 40 a vice a do vetsiny receptu bych rekla, ze jsou kelimky potreba dva az tri.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 26.9.2007 08:49  9593
Ricota je IMHO řádově tak kolem třiceti korun, odhadem. (Kupovala jsem ji před časem a pokud by byla nějak dražší, tak bych zcela jistě zakoupila náhražku. :-)

BTW - vyšel nový Apetit. Při zaplacení předplatného slibují zdarma abecední rejstřík receptů od roku 2004!
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 26.9.2007 07:28  9592
gvi [9589]: Ježiškote, to já nevím... Já ho nekupuju, akorát Ricotu co mají hned vedle, jinak bych si ho asi ani nevšimla.
gvi 26.9.2007 07:23  9591
neomlouvej se, došlo mi to hned jak jsem to napsala (to víš, po ránu;-)) jen jsem se s tím už nechtěla opravovat...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt