Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 26.9.2007 18:19  9615
Vliv to bude mit na chut, je to proste jine.

Taky delam "tiramisu" po svem a bez mascarpone a chutna mi to, ale je to proste uplne jinde. I kdyz ja odmitam pouzit syrove vejce, takze bych to tim mascarpone nezachranila.
gvi 26.9.2007 18:15  9614
muflonek [9613]: chytrá holka...


tak zkouším dort, místo mascarpone jsem nakonec koupila gervais, uvidíme, jaký to bude mít vliv (ale vyšlo o půlku levnějc)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 26.9.2007 18:12  9613
šefovi to také nechutná...proto ji kupuji, bo by mi ji sežral.o))))
gotreg 26.9.2007 13:39  9612
Čokoláda s chilli mi chutná v horkém kapalném stavu (několikrát jsem ochutnal v kavárně u Vinohradské tržnice). Ačkoliv produkty firmy Lindt miluji, tato varianta mi k sherdci nepřirostla.
scherie Scherie 26.9.2007 13:35  9611
Já onehdy sehnala tmavou čokoládu s citronovou kůrou a pepřem..mňamí:-)
shelle Shelle - Good Service 26.9.2007 13:09  9610
Tomu nerozumis.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 26.9.2007 13:09  9609
ochutnal a neveri ze je to pochoutka (bo je to hnusny .o)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 26.9.2007 13:05  9608
Včera jsem konečně sehnal čokoládu s chilli(Lindt 100g za cca 60 Kč) -Úžasná pálivá pochoutka, kdo neochutnal, neuvěří...
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 26.9.2007 12:17  9607
Makovec: :-))protoze asi tomu,kdo to hodnotil,nechutnal:-)Je to prece jen subjektivni hodnoceni,podle toho,kdo driv prijde....
Ale jooo,ja budu kopat toho klucinu,co to ted dela,at udela moznost prumerovani (tedy bude tam jen jeden zaznam,ktery rekne 5/10-bude to 5/10.Pak tam nekdo da 10/10. Tak se to zprumeruje a uverejni prumer).Ale to bude trvat;-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 26.9.2007 12:06  9606
jak j mozny ze nejuzasnejsi nakladanej hermous ve vystrelvoku tam ma jen 5/10 ?.o)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 26.9.2007 12:04  9605
RoyalUz X let delam databazi jak hospod pro tyto mnamky,tak receptu (zel pred rokem byla presunuta z puvodniho servru a tady je vkladani pro recepty zatim staticke;kdyztak mi posli email):
Nakladany hermelin a jine pochoutky k pivu
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.9.2007 11:39  9604
ScalexHele, lidi vokecaj kde co. Jenže mně se budou chlupy ježit stejně.

Kolikrát už jsi viděl výraz "LED dioda", "FET tranzistor"? To je podobný nonsens.
scalex Scalex 26.9.2007 11:30  9603
Royal [9590]: Cituji z webu Ústavu pro jazyk český: "Nejoptimálnější - tento superlativ se vytýká, ale také obhajuje už nejméně od let šedesátých. Nejde totiž jen o jakési „nej-nejlepší“, protože adjektivum optimalis (počeštěné jako optimální) nevzniklo přímo k optimus; je to vztahové adjektivum ke zpodstatnělému optimum ‚nejlepší (dosažitelný) stav‘. Z pojetí, že ideál či optimum nebývají nikdy zcela dosažitelné, lze čerpat pro superlativ nejoptimálnější jisté oprávnění, totiž že by označoval něco, co se optimu nejvíc přibližuje, takže vztahové adjektivum by přešlo v jakostní (a ta se stupňují)."
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.9.2007 11:23  9602
Tak nějak ten hermelín nakládám s tím, co zrovna mám doma. Většinou proberu krabici s kořením a experimentuju, plus nějaká cibule, česnek. Jen jsem si dneska (budu nakládat zrovna) koupila u zelinářů čerstvou feferonku. To bude šmah.-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.9.2007 11:19  9601
Kdo by byl ochoten zveřejnit na svém webu *.doc soubor s mnoha slibnými recpty na utopence a nakládané hermelíny/jiné sýry, nechť mi hodí maila do pošty.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt