Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.9.2007 11:13  9636
vinylTak v případě, že mně a i ostatním chutná moje varianta, mascarpone u nás v obchodě není a chuť právě je ;) , tak vytvořím "moučník" z toho, co mám k dispozici. Cena nehraje v tomto případě tak zásadní roli, protože v součtu to vyjde cca na stejno. Jde o tu aktuální dostupnost. Stalo se, že jsem mascarpone koupila v Brně jen tak "do zásoby" a pak nebyl čas/chuť/nálada, tak se to vyhodilo ;)
To že tomu říkám pro zjednodušení "moje tiramisu" je věc jiná. Měla bych to asi pojmenovat jinak :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.9.2007 11:05  9635
gviDobré vaření je o dobrých a kvalitních surovinách. Buď si chceš pochutnat nebo ušetřit.
gvi 27.9.2007 11:01  9634
já myslim, že i cena je relevantní důvod
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.9.2007 09:30  9633
vinylNa vesnici o 5000 obyvatelích a s pouhými dvěma markety se už nějaký důvod najde. Navíc to nevidím jako náhražku ale jako modifikaci receptury (tedy chuti) což je přípustné, pokud výsledek uspokojuje.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.9.2007 08:43  9632
RoyalNedělali ho žena, takže s těma rukama je to možné :-))) Nahrážky nemám rád, zde k nim není důvod.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.9.2007 08:38  9631
Já teda nevím, z čeho bylo tiramisu, který jsem kdy jedla tak správnou chuť neznám. A možná je to lepší:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.9.2007 08:22  9630
Dělám svoje "tiramisu" z tvarohu a šlehačky - bez vajíček. K syrovým mám nepřekonatelný odpor.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.9.2007 08:11  9629
vinylTo bude rukama. Já jsem zkaženej Tiramisou bez Mascarpone, známá to kutí z Lučiny a ještě čehosi a - výborné.
Asi to bude takový rozdíl jako Nescafé a turek, prostě něco jiného a oboje dobré.
shelle Shelle - Good Service 27.9.2007 08:06  9628
Jako kdyz v Panerii delaji cheesecake z tvarohu. Mne teda ten cokoladovy chutna, ale neni to Philadephie.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.9.2007 08:00  9627
Jednou jsem jedl Tiramisu kde byla část Mascarpone nahražena a bylo to fakt dost znát, takové mdlé a navýrazné. Nikdy více.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.9.2007 05:17  9626
9623 pomůžu ti.
9624 souhlas.
9625 - co pro tebe můžu udělat?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 26.9.2007 20:35  9625
jezisi :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 26.9.2007 20:29  9624
Taky bych si do jidla nedal vlastni vejce...
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 26.9.2007 20:01  9623
Přemýšlím, jestli té poslední větě chci rozumět...
shelle Shelle - Good Service 26.9.2007 19:54  9622
Case [9620]: Ja za to nemuzu. Ja kdyz to vim, tak to proste nesnim. Stejne jako bych nesnedla spicky od bananu.

Kdyz je to syrove vejce od nekoho jineho, tak mi neva, ale ja si ho do jidla proste nedam.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt