Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gotreg 27.9.2007 13:29  9643
Spíš jsem myslel "není to podle jediného správného receptu na tiramisu, tak tomu neříkej tiramisu"
gvi 27.9.2007 13:16  9642
vinylřekněme, že jsou individuální hranice mezi šetřílkovstvím - hospodárností a rozmařilostí... pro mne za současného stavu je mascarpone rozmařilostí...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.9.2007 12:32  9641
GotregChráněný názvy jsou vázány na region, mascarpone se vyrábí v celý Itálii. Zde dokonce recept, jak udělat domácí mascarpone pro ty, co ho neseženou v obchodě.
gotreg 27.9.2007 12:26  9640
EU legislativa npkc?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.9.2007 12:12  9639
kvitko - možná nějaká zkratka - třeba "vapotir" - VAndino POdobné TIRamisu :DD

A jinak tam dávám někdy taky nahoru ještě posekané na sucho opražené mandle :) Med je zajímavý nápad :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.9.2007 11:49  9638
vanda: pak to ale nesmíš nazývat tiramisu, ale třeba vandina pochoutka:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.9.2007 11:22  9637
vanda: Když nejde sehnat, nedá se nic dělat.

Mám tu recept jak ho děláme:
Tiramisu

Suroviny: 1 dortový korpus (kulatý třípatrový o průměru cca 20 cm lze koupit hotový , ale lze použít i domácí piškot libovolného tvaru rozkrojený podélně na tři patra)- teď maj v Makru i vhodnější obdélníkový korpus.
2 lžíce instantní kávy (nebo kakaa)
1 dcl Amaretto 4-5 vajec
150 ml (8 lžic) medu
750 g sýru Mascarpone kakao na ozdobení

Postup :
1.
Instantní kávu ( kakao) rozpustíme v Amarettu
2.
V míse našleháme žloutky s medem do pěny
(šleháme důkladně delší dobu !!!).
3.
Přidáme Mascarpone a znovu našleháme.
4.
V další míse ušleháme 3-5 bílků do tuhé pěny, poté bílky pomalu vmícháváme do směsi medu a žloutků
( nemusíme vyčerpat všechen sníh, je důležité, aby směs zůstala tuhá- případně trochu může pomoci tužič do šlehačky).
5.
Vrstvu korpusu pokapeme 1/3 rozpuštěné kávy, poté navrstvíme 1/3 hmoty a dále pokračujeme - patro korpusu, pokapeme, navrstvíme hmotu, přiložíme poslední patro, pokapeme, navrstvíme hmotu a ozdobíme prosátým kakaem.
6.
Dáme vychladit alespoň na 2 hodiny do ledničky.
!
Pozor ! - hmota z Mascarpone o moc více neztuhne, musí být dostatečně pevná/ tuhá již při přípravě.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.9.2007 11:13  9636
vinylTak v případě, že mně a i ostatním chutná moje varianta, mascarpone u nás v obchodě není a chuť právě je ;) , tak vytvořím "moučník" z toho, co mám k dispozici. Cena nehraje v tomto případě tak zásadní roli, protože v součtu to vyjde cca na stejno. Jde o tu aktuální dostupnost. Stalo se, že jsem mascarpone koupila v Brně jen tak "do zásoby" a pak nebyl čas/chuť/nálada, tak se to vyhodilo ;)
To že tomu říkám pro zjednodušení "moje tiramisu" je věc jiná. Měla bych to asi pojmenovat jinak :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.9.2007 11:05  9635
gviDobré vaření je o dobrých a kvalitních surovinách. Buď si chceš pochutnat nebo ušetřit.
gvi 27.9.2007 11:01  9634
já myslim, že i cena je relevantní důvod
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.9.2007 09:30  9633
vinylNa vesnici o 5000 obyvatelích a s pouhými dvěma markety se už nějaký důvod najde. Navíc to nevidím jako náhražku ale jako modifikaci receptury (tedy chuti) což je přípustné, pokud výsledek uspokojuje.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.9.2007 08:43  9632
RoyalNedělali ho žena, takže s těma rukama je to možné :-))) Nahrážky nemám rád, zde k nim není důvod.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.9.2007 08:38  9631
Já teda nevím, z čeho bylo tiramisu, který jsem kdy jedla tak správnou chuť neznám. A možná je to lepší:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.9.2007 08:22  9630
Dělám svoje "tiramisu" z tvarohu a šlehačky - bez vajíček. K syrovým mám nepřekonatelný odpor.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.9.2007 08:11  9629
vinylTo bude rukama. Já jsem zkaženej Tiramisou bez Mascarpone, známá to kutí z Lučiny a ještě čehosi a - výborné.
Asi to bude takový rozdíl jako Nescafé a turek, prostě něco jiného a oboje dobré.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt