Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 28.9.2007 12:09  9650
A drceným kmínem.
scalex Scalex 28.9.2007 12:09  9649
makovec [9647]: česnekem a uzenou paprikou.
gotreg 28.9.2007 12:00  9648
igelitovým sáčkem
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 28.9.2007 11:57  9647
tez prosba o recepis

cim byste vylepsili hnacaninu syrecky+cibule+pivo ?
scalex Scalex 28.9.2007 11:50  9646
Zjistil jsem, že jsem navzdory svému nemalému věku ještě neochutnal jáhly ani pohanku. Tak jsem si je dneska koupil. Máte někdo VYZKOUŠENÝ recept na nějaká dobrá jídla? Nepotřebuju odkazy na jáhlové a pohankové recepty na internetu, umím používat Google, Jyxo a Morfeo. Budu vděčen za osobní zkušenost. Přeci jen bych se v tomto směru nerad odpanil nějakým blivajzem.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 27.9.2007 23:04  9645
a proto si ted dam syrecek s chlebem .o)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.9.2007 16:12  9644
Jídlo není nikdy rozmařilost :-))) Aneb co sežereš uř Ti nikdy nikdo nevezme
gotreg 27.9.2007 13:29  9643
Spíš jsem myslel "není to podle jediného správného receptu na tiramisu, tak tomu neříkej tiramisu"
gvi 27.9.2007 13:16  9642
vinylřekněme, že jsou individuální hranice mezi šetřílkovstvím - hospodárností a rozmařilostí... pro mne za současného stavu je mascarpone rozmařilostí...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.9.2007 12:32  9641
GotregChráněný názvy jsou vázány na region, mascarpone se vyrábí v celý Itálii. Zde dokonce recept, jak udělat domácí mascarpone pro ty, co ho neseženou v obchodě.
gotreg 27.9.2007 12:26  9640
EU legislativa npkc?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.9.2007 12:12  9639
kvitko - možná nějaká zkratka - třeba "vapotir" - VAndino POdobné TIRamisu :DD

A jinak tam dávám někdy taky nahoru ještě posekané na sucho opražené mandle :) Med je zajímavý nápad :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.9.2007 11:49  9638
vanda: pak to ale nesmíš nazývat tiramisu, ale třeba vandina pochoutka:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.9.2007 11:22  9637
vanda: Když nejde sehnat, nedá se nic dělat.

Mám tu recept jak ho děláme:
Tiramisu

Suroviny: 1 dortový korpus (kulatý třípatrový o průměru cca 20 cm lze koupit hotový , ale lze použít i domácí piškot libovolného tvaru rozkrojený podélně na tři patra)- teď maj v Makru i vhodnější obdélníkový korpus.
2 lžíce instantní kávy (nebo kakaa)
1 dcl Amaretto 4-5 vajec
150 ml (8 lžic) medu
750 g sýru Mascarpone kakao na ozdobení

Postup :
1.
Instantní kávu ( kakao) rozpustíme v Amarettu
2.
V míse našleháme žloutky s medem do pěny
(šleháme důkladně delší dobu !!!).
3.
Přidáme Mascarpone a znovu našleháme.
4.
V další míse ušleháme 3-5 bílků do tuhé pěny, poté bílky pomalu vmícháváme do směsi medu a žloutků
( nemusíme vyčerpat všechen sníh, je důležité, aby směs zůstala tuhá- případně trochu může pomoci tužič do šlehačky).
5.
Vrstvu korpusu pokapeme 1/3 rozpuštěné kávy, poté navrstvíme 1/3 hmoty a dále pokračujeme - patro korpusu, pokapeme, navrstvíme hmotu, přiložíme poslední patro, pokapeme, navrstvíme hmotu a ozdobíme prosátým kakaem.
6.
Dáme vychladit alespoň na 2 hodiny do ledničky.
!
Pozor ! - hmota z Mascarpone o moc více neztuhne, musí být dostatečně pevná/ tuhá již při přípravě.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.9.2007 11:13  9636
vinylTak v případě, že mně a i ostatním chutná moje varianta, mascarpone u nás v obchodě není a chuť právě je ;) , tak vytvořím "moučník" z toho, co mám k dispozici. Cena nehraje v tomto případě tak zásadní roli, protože v součtu to vyjde cca na stejno. Jde o tu aktuální dostupnost. Stalo se, že jsem mascarpone koupila v Brně jen tak "do zásoby" a pak nebyl čas/chuť/nálada, tak se to vyhodilo ;)
To že tomu říkám pro zjednodušení "moje tiramisu" je věc jiná. Měla bych to asi pojmenovat jinak :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt