Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
cova 30.9.2007 14:54  9657
Pohankové "rizoto"Souhlas s Marienkou - taky často dělám...
marienka Marienka 30.9.2007 14:30  9656
ScalexPohankou pripravenou tak, jak rika coated, jde luxusne nahradit ryze v rizotu - mne to daleko vic chutna, pohanka malicko krupe a ma takovou jakoby oriskovou prichut.
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 29.9.2007 22:00  9655
Pohanka s bryndzou1 hrnek pohanky (celé, ne drcené) propláchnu
dám vařit 1 hrnek vody (osolím)
když voda vře, vsypu propláchnutou pohanku, poté uzavřu pokličkou a sundám z plotny->balím do utěrky a dávám pod peřinu=>nevařím
rozpustím bryndzu(6 kelímků) na lžíci oleje a přimíchám pohanku, která v peřinách absorbovala všechnu vodu
dochutím česnekem a bylinkovou solí
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.9.2007 21:41  9654
pohankaParádní do karbanátků místo housky. Chutnější, stravitelnější a nepálí mě po nich žáha.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 28.9.2007 16:54  9653
makovec .. koukni se do posledního apetitu
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 28.9.2007 13:37  9652
Pohanku vařím s mraženou kapustou, přidám vejce, mouku, sůl a pepř, uhňácám karbenátky, obalím ve strouhance a usmažené konzumuji s bramborovou kaší.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.9.2007 12:38  9651
Scalex - jáhelník - je to sladký :) tak nevím, jestli využiješ.

Nejdůležitější je spařit jáhly horkou voudou, ale to určitě víš, jak na to.
Dát pak vařit - 1/2 voda, 1/2 mlíko, trošku soli. Stačí chvilka, než se to vsákne, nechat dojít.
V hrnku si rozmíchám vajíčka, med, trochu mlíka (smetany, kondenzovaného - co je po ruce) vmíchám do jáhel. Dávám k tomu sušené švestky, hrozinky, jabka, nasekané mandle a vlašáky - buď vrstvy nebo to všechno smíchám. Dá se do toho klidně vmíchat i tvaroh.


Zapékací misku vymažu máslem - nahoru plátky másla, zapéct.

"Byli jste hodní" varianta :) - do jáhel jen vmíchat žloutky, pak část sněhu z bílků lehce a zbytek nahoru jako potěr.
scalex Scalex 28.9.2007 12:09  9650
A drceným kmínem.
scalex Scalex 28.9.2007 12:09  9649
makovec [9647]: česnekem a uzenou paprikou.
gotreg 28.9.2007 12:00  9648
igelitovým sáčkem
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 28.9.2007 11:57  9647
tez prosba o recepis

cim byste vylepsili hnacaninu syrecky+cibule+pivo ?
scalex Scalex 28.9.2007 11:50  9646
Zjistil jsem, že jsem navzdory svému nemalému věku ještě neochutnal jáhly ani pohanku. Tak jsem si je dneska koupil. Máte někdo VYZKOUŠENÝ recept na nějaká dobrá jídla? Nepotřebuju odkazy na jáhlové a pohankové recepty na internetu, umím používat Google, Jyxo a Morfeo. Budu vděčen za osobní zkušenost. Přeci jen bych se v tomto směru nerad odpanil nějakým blivajzem.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 27.9.2007 23:04  9645
a proto si ted dam syrecek s chlebem .o)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.9.2007 16:12  9644
Jídlo není nikdy rozmařilost :-))) Aneb co sežereš uř Ti nikdy nikdo nevezme
gotreg 27.9.2007 13:29  9643
Spíš jsem myslel "není to podle jediného správného receptu na tiramisu, tak tomu neříkej tiramisu"

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt