Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 30.9.2007 18:07  9664
To bylo na 9661, kdyby to Keosan nepochopil ;o)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 30.9.2007 18:03  9663
Asi budeš muset číst znova a pozorněji.
scalex Scalex 30.9.2007 18:01  9662
Bryndza stoprocentně ne, ta má ostrou, štiplavou a výraznou chuť. Z českých sýrů je Mascarpone nejpodobnější Lučina. I ten tvaroh se smetanou by se dal použít, ale nesmí být hrudkovatý, musí to být vyšlehané do hladka. Můžeš zkusit i jiné druhy sýrů typu žervé. Ale jsou to opravdu jen náhražky - je to dobré, ale s Mascarpone to nemá moc společného. Když pak ochutnáš originál, tak hned vidíš, že to je prostě někde o level výš.
keosan 30.9.2007 17:50  9661
Pytam sa kvoli alternative, ked ho clovek nezozenie. Vacsinou si aj tak recepty upravujem podla dostupnosti ingrediencii.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 30.9.2007 17:39  9659
keosanklidně si vyzkoušej co chceš!
Jako čím se to dá nahradit (ale je to něco jiného) tady je spousta příspěvků...
keosan 30.9.2007 17:19  9658
Aku ma samotny mascarpone chut? Da sa v jedlach nahradit napr. tvarohom rozmixovanym so smotanou /kyslou ci sladkou/, alebo nahradit ho bryndzou ?

Precital som VINYLov recept na Mascarpone - tak sme volakedy pred rokmi, kym nepasterizovali mlieko, robili tvaroh z husteho mlieka.
Zda sa mi tomu podobny dost aj biely ovci syr.
cova 30.9.2007 14:54  9657
Pohankové "rizoto"Souhlas s Marienkou - taky často dělám...
marienka Marienka 30.9.2007 14:30  9656
ScalexPohankou pripravenou tak, jak rika coated, jde luxusne nahradit ryze v rizotu - mne to daleko vic chutna, pohanka malicko krupe a ma takovou jakoby oriskovou prichut.
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 29.9.2007 22:00  9655
Pohanka s bryndzou1 hrnek pohanky (celé, ne drcené) propláchnu
dám vařit 1 hrnek vody (osolím)
když voda vře, vsypu propláchnutou pohanku, poté uzavřu pokličkou a sundám z plotny->balím do utěrky a dávám pod peřinu=>nevařím
rozpustím bryndzu(6 kelímků) na lžíci oleje a přimíchám pohanku, která v peřinách absorbovala všechnu vodu
dochutím česnekem a bylinkovou solí
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.9.2007 21:41  9654
pohankaParádní do karbanátků místo housky. Chutnější, stravitelnější a nepálí mě po nich žáha.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 28.9.2007 16:54 - Oblíbené kluby (19:28) 9653
makovec .. koukni se do posledního apetitu
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 28.9.2007 13:37  9652
Pohanku vařím s mraženou kapustou, přidám vejce, mouku, sůl a pepř, uhňácám karbenátky, obalím ve strouhance a usmažené konzumuji s bramborovou kaší.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.9.2007 12:38  9651
Scalex - jáhelník - je to sladký :) tak nevím, jestli využiješ.

Nejdůležitější je spařit jáhly horkou voudou, ale to určitě víš, jak na to.
Dát pak vařit - 1/2 voda, 1/2 mlíko, trošku soli. Stačí chvilka, než se to vsákne, nechat dojít.
V hrnku si rozmíchám vajíčka, med, trochu mlíka (smetany, kondenzovaného - co je po ruce) vmíchám do jáhel. Dávám k tomu sušené švestky, hrozinky, jabka, nasekané mandle a vlašáky - buď vrstvy nebo to všechno smíchám. Dá se do toho klidně vmíchat i tvaroh.


Zapékací misku vymažu máslem - nahoru plátky másla, zapéct.

"Byli jste hodní" varianta :) - do jáhel jen vmíchat žloutky, pak část sněhu z bílků lehce a zbytek nahoru jako potěr.
scalex Scalex 28.9.2007 12:09  9650
A drceným kmínem.
scalex Scalex 28.9.2007 12:09  9649
makovec [9647]: česnekem a uzenou paprikou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt