Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 08:17  9673
sirinNa sýrové fondue používáme nádobu z varného skla a na sporáku (plyn) sýr vždy rozehříváme. Jinak osobní poznatek: raclette má u návštěv i kamarádů větší úspěch než fondue.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.10.2007 08:11  9672
Děláte někdo fondue? Chci si koupit soupravu s keramickým hrncem, ale nejsem si jistá jestli ten hrnec můžu postavit na sporák.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 07:55  9671
gotreg: To rád slyším. Jaká "krajová modifikace"? Místo Amaretta slivovici? :-)

case: Ale dobrý Tiramisu bez něj neuděláš. Divná ingredince :-)

Royal: Nemyslím, že je to dobrý nápad. Jiná chuť i konzistence. Jestli nemáš mascarpone, zkus ho vyrobit, podle receptu co jsem dával. Docela by mě zajímal výsledek.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 07:07  9670
Tak jsem zase kuchtilJá vlastně většinou dělám to samé jídlo maličko modifikované. Takže teď jsem naházel na cibulku na pánvi pár hub a přibližně stejně tolik zelí. Sůl, a drcený kmín. Nakonec jsem přidal jednu velkou (dunajskou ?) klobásu nakrájenou na půlkolečka a dochutil adžikou.
Posléze jsem obalil kostičky kuřecího v mouce s uzenou paprikou, osolil a osmahnul. Zamícháno do zeleniny a podáváno s chlebem, může být i rýže.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 06:54  9669
Nezkoušel někdo nahradit Mascarpone Mozarellou? I když by myslím nevyhovovala konzistence, leda to rozšlehat.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 30.9.2007 19:19  9668
Podle mě samotné Mascarpone v podstatě žádnou chuť nemá...
gotreg 30.9.2007 18:48  9667
Vinylovi děkuji, zkusil jsem jeho recepturu Tiramisu (tedy s drobnou krajovou modifikací) a rozhodně zařazuji do stálého repertoáru ):-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.9.2007 18:44  9665
makovecTvarůžky: opět doporučuji jako inspiraci knížečku Kouzelný tvarůžek z nakladatelství Paseka. Je tam spousta fajn nápadů, kam vrazit tvarůžky.-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 30.9.2007 18:07  9664
To bylo na 9661, kdyby to Keosan nepochopil ;o)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 30.9.2007 18:03  9663
Asi budeš muset číst znova a pozorněji.
scalex Scalex 30.9.2007 18:01  9662
Bryndza stoprocentně ne, ta má ostrou, štiplavou a výraznou chuť. Z českých sýrů je Mascarpone nejpodobnější Lučina. I ten tvaroh se smetanou by se dal použít, ale nesmí být hrudkovatý, musí to být vyšlehané do hladka. Můžeš zkusit i jiné druhy sýrů typu žervé. Ale jsou to opravdu jen náhražky - je to dobré, ale s Mascarpone to nemá moc společného. Když pak ochutnáš originál, tak hned vidíš, že to je prostě někde o level výš.
keosan 30.9.2007 17:50  9661
Pytam sa kvoli alternative, ked ho clovek nezozenie. Vacsinou si aj tak recepty upravujem podla dostupnosti ingrediencii.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 30.9.2007 17:39  9659
keosanklidně si vyzkoušej co chceš!
Jako čím se to dá nahradit (ale je to něco jiného) tady je spousta příspěvků...
keosan 30.9.2007 17:19  9658
Aku ma samotny mascarpone chut? Da sa v jedlach nahradit napr. tvarohom rozmixovanym so smotanou /kyslou ci sladkou/, alebo nahradit ho bryndzou ?

Precital som VINYLov recept na Mascarpone - tak sme volakedy pred rokmi, kym nepasterizovali mlieko, robili tvaroh z husteho mlieka.
Zda sa mi tomu podobny dost aj biely ovci syr.
cova 30.9.2007 14:54  9657
Pohankové "rizoto"Souhlas s Marienkou - taky často dělám...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt