Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 11:40  9686
kvitko- mléko by mělo být převařené a odstavené,
- směs kopru a octa by měla být přibližně stejně teplá jako mléko (=horká),
- pokud použiješ kopr sterilovaný, tak ho tam šoupu v pokojové teplotě rovnou z piksly,
- prý(!) se index srážlivosti kyselý ocet+mléko eliminuje výměnou octa za citronovou šťávu. Nezkoušela jsem, mně se to nesrazilo nikdy, ani když jsem z nouze kyselila citronkou, citronem či nakyslým pohledem. :-) Teda - zatím... :-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2007 11:29  9685
Zrovna dneska jsem dostala chuť na koprovku! S vajíčkem natvrdo a bramborem. Po tom bych se utloukla, ale neumím připravit omáčku tak jako máma. Většinou se mi zdrcne. Vyzkouším mančin recept:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 11:27  9684
MondyNe, my ji doma pokud vím taky nedávali, jen středně tučné mléko. Pokud se mi zdá nějak "chudá", tak tam šoupnu rozpustit kousek másla.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 1.10.2007 11:10  9683
mankaTy nedáváš do koprovky smetanu???????
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 11:03  9682
zblunceJo, tu od maminky. A ať ji dělám doma jak chci, tak dobrá není nikdy...
(Svařit mlíko, po lžících (jako se dělá krupickaše) za stálého míchání přidat hrubou mouku, aby to bylo trochu hustší než zamýšlený výsledný produkt, odstavit. Přidat v octě spařený čerstvý kopr a pak už "jen" dochutit cukrem, octem a solí. Ve finále vmíchat žloutek a už nevařit.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 10:51  9681
Kopr taky nemusím, příliš výrazný a aromatický.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 10:45  9680
makovecTo jsem si mnoho let myslel taky. Teď abych se styděl to přiznat.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 1.10.2007 10:38  9679
nejlepsi koprovka je zadna koprovka
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.10.2007 10:34  9678
mate nekdo tipy na dobrou koprovku?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 10:22  9677
Miluju ji, tak lžíci měsíčně. Ostatní u nás zhruba stejně. Na což bohatě postačí frekvence klubových oslav kdy je (cosi jako) Tiramisu na stole.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 09:35  9676
RoyalProč ne?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 09:11  9675
vinylJá URČITĚ nebudu dělat Tiramisu. To mě jen tak napadlo.
nenufer 1.10.2007 09:05  9674
Sirinja to na sporaku zahrievam v klasickom hrnci a az potom to prelievam do fondue nadoby
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 08:17  9673
sirinNa sýrové fondue používáme nádobu z varného skla a na sporáku (plyn) sýr vždy rozehříváme. Jinak osobní poznatek: raclette má u návštěv i kamarádů větší úspěch než fondue.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.10.2007 08:11  9672
Děláte někdo fondue? Chci si koupit soupravu s keramickým hrncem, ale nejsem si jistá jestli ten hrnec můžu postavit na sporák.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt