Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 12:06  9694
keosane,hrudky z mouky v omáčce jsou něco zcela jiného než sražená omáčka.
gotreg 1.10.2007 12:04  9693
):-((
keosan 1.10.2007 12:03  9692
kvitkozalezi v akom je to stave. Zatial sa mi vsetko podarilo rucny mixerom, co bolo zhrudkovane, urobit z toho peknu kremovu omacku.

Milu dokonca som zobral jednu CELU cuketu, nakrajal, podusil a celu aj s jadierkami /ale bez supky/, rozmixoval, ochutil. Vysledkom bola velmi pekna kremova /i dobre ochutena/ omacka. Par hrudiek je pre dobry rucny mixer nic...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2007 12:00  9691
mondyKyselím až úplně nakonec. Zdrcne (ne teda vždy) se to dřív, asi jsou tam špatně ty teploty ingrediencí. Vyzkouším:-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 1.10.2007 11:57  9690
kvítkoAby se omáčka nezdrcla, tak ji kysel, až když je zahuštěná moukou. Totéž platí o lití kečupu do omáček.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2007 11:55  9689
keosanNo nevím. Když je to zdrcnutý, tak je to zdrcnutý. Když to rozmíchám a nechám chvíli odstát, stejně se to oddělí.
keosan 1.10.2007 11:45  9688
kvitkoMaly univerzalny figel, ked nieco hrudkovatie - ponorny rucny mixerik to vyriesi. A vuala, je to pekne ukazkovo kremove :-)
alchymista 1.10.2007 11:44  9687
manka [9686]: Ono se ti to nesrazí díky tý mouce, jinak by to horký mlíko šlo hned ke dnu :)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 11:40  9686
kvitko- mléko by mělo být převařené a odstavené,
- směs kopru a octa by měla být přibližně stejně teplá jako mléko (=horká),
- pokud použiješ kopr sterilovaný, tak ho tam šoupu v pokojové teplotě rovnou z piksly,
- prý(!) se index srážlivosti kyselý ocet+mléko eliminuje výměnou octa za citronovou šťávu. Nezkoušela jsem, mně se to nesrazilo nikdy, ani když jsem z nouze kyselila citronkou, citronem či nakyslým pohledem. :-) Teda - zatím... :-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2007 11:29  9685
Zrovna dneska jsem dostala chuť na koprovku! S vajíčkem natvrdo a bramborem. Po tom bych se utloukla, ale neumím připravit omáčku tak jako máma. Většinou se mi zdrcne. Vyzkouším mančin recept:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 11:27  9684
MondyNe, my ji doma pokud vím taky nedávali, jen středně tučné mléko. Pokud se mi zdá nějak "chudá", tak tam šoupnu rozpustit kousek másla.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 1.10.2007 11:10  9683
mankaTy nedáváš do koprovky smetanu???????
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 11:03  9682
zblunceJo, tu od maminky. A ať ji dělám doma jak chci, tak dobrá není nikdy...
(Svařit mlíko, po lžících (jako se dělá krupickaše) za stálého míchání přidat hrubou mouku, aby to bylo trochu hustší než zamýšlený výsledný produkt, odstavit. Přidat v octě spařený čerstvý kopr a pak už "jen" dochutit cukrem, octem a solí. Ve finále vmíchat žloutek a už nevařit.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 10:51  9681
Kopr taky nemusím, příliš výrazný a aromatický.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 10:45  9680
makovecTo jsem si mnoho let myslel taky. Teď abych se styděl to přiznat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt