Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scherie Scherie 1.10.2007 13:00  9701
Koprovkavařím trošku jinak, mléko, smetanu a trochu vody dám vařit, přidám sůl, do teplého (ne úplně vařícího) dám záklechtku (hl.mouka rozmíchaná s vodou plus špetka soli-nedělají se žmolky), vliju do základu, nechám cca 10 minut provařit, až do hotové horké omáčky nastříhám kuch. nůžkami čerstvý kopr a okyselím octem
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 1.10.2007 12:53  9700
Prostě keosan je zase odborník na něco, co v životě neviděl, a má plno rad k tomu, jak to dělat líp. Koho to překvapí...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 12:52  9699
keosanTrocha teorie:
- hrudkování je proces fyzický, mouka ti zůstane ve žmolcích, ale chuť se nezmění, takže může pomoci ten mixér,
- srážení je proces chemický, mění se podstata pokrmu, takže i když budeš mixovat celé odpoledne, tak to sice bude vypadat jako rozmixované, ale chutnat to dobře nebude.

Možná mě některý z místních odporníků opraví, ale myslím, že v podstatě jsem se snad nespletla.
keosan 1.10.2007 12:17  9698
Aha, myslel som, ze ked sa to zrazi /omacka/, tak su tam hrudky. Inac zrazit sa mi to este nepodarilo :-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 1.10.2007 12:14  9697
royalHrudky v omáčce :-)))))))))))))))).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2007 12:09  9696
keosanJo, s hrudkama si taky poradím, ale se sraženou omáčkou ne. A huš!:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 12:08  9695
Jestli někdy vyhlásíme válku Slovensku, tak už vím, kdo za to může.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 12:06  9694
keosane,hrudky z mouky v omáčce jsou něco zcela jiného než sražená omáčka.
gotreg 1.10.2007 12:04  9693
):-((
keosan 1.10.2007 12:03  9692
kvitkozalezi v akom je to stave. Zatial sa mi vsetko podarilo rucny mixerom, co bolo zhrudkovane, urobit z toho peknu kremovu omacku.

Milu dokonca som zobral jednu CELU cuketu, nakrajal, podusil a celu aj s jadierkami /ale bez supky/, rozmixoval, ochutil. Vysledkom bola velmi pekna kremova /i dobre ochutena/ omacka. Par hrudiek je pre dobry rucny mixer nic...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2007 12:00  9691
mondyKyselím až úplně nakonec. Zdrcne (ne teda vždy) se to dřív, asi jsou tam špatně ty teploty ingrediencí. Vyzkouším:-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 1.10.2007 11:57  9690
kvítkoAby se omáčka nezdrcla, tak ji kysel, až když je zahuštěná moukou. Totéž platí o lití kečupu do omáček.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2007 11:55  9689
keosanNo nevím. Když je to zdrcnutý, tak je to zdrcnutý. Když to rozmíchám a nechám chvíli odstát, stejně se to oddělí.
keosan 1.10.2007 11:45  9688
kvitkoMaly univerzalny figel, ked nieco hrudkovatie - ponorny rucny mixerik to vyriesi. A vuala, je to pekne ukazkovo kremove :-)
alchymista 1.10.2007 11:44  9687
manka [9686]: Ono se ti to nesrazí díky tý mouce, jinak by to horký mlíko šlo hned ke dnu :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt