Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 1.10.2007 14:29  9708
CaseEsteze, to nedali tu napodobeninu na granule, ze ? To uz by bola politicka provokacia. :-)

manka:
k jedlu to je. Ochutit sa to vo vacsine pripadov da dobre. Len potom miesto lahkej vecere je to jedlo na tyzden /monzstevne/ :-)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 1.10.2007 14:15  9707
Včera jsem na nákupu zahlédl psí konzervy Beosan. Jelikož mi občas stačí ke štěstí málo, vcelku mě to pobavilo.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 14:12  9706
keosanJasně, že to jde. Ale nikde není psáno, že to bude k jídlu.
keosan 1.10.2007 14:02  9705
mankaVsetko ide zahustit, ci rozriedit. Len potom miesto 2 porcii mozes mat 6 :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 13:41  9704
mankaProstě to bylo hnusný jako vždycky, takže keosan nic nepoznal.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 13:37  9703
keosanAch jo... Kdyš se ti něco srazí, tak to fakt NEJDE ani rozředit, ani zahustit a jediné, co s tím lze, je vylít, protože se to nedá jíst. Co se s tím kdy stalo tobě, že to šlo takhle spravit, to fakt netuším.
keosan 1.10.2007 13:28  9702
mankamyslel som si to tak isto. Ale u zrazenia som nikdy problem nemal. Vzdy sa to dalo zahustit, alebo rozriedit. Tak som si zle pomyslel, ze myslela hrudkovanie.... No co, stava sa...
scherie Scherie 1.10.2007 13:00  9701
Koprovkavařím trošku jinak, mléko, smetanu a trochu vody dám vařit, přidám sůl, do teplého (ne úplně vařícího) dám záklechtku (hl.mouka rozmíchaná s vodou plus špetka soli-nedělají se žmolky), vliju do základu, nechám cca 10 minut provařit, až do hotové horké omáčky nastříhám kuch. nůžkami čerstvý kopr a okyselím octem
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 1.10.2007 12:53  9700
Prostě keosan je zase odborník na něco, co v životě neviděl, a má plno rad k tomu, jak to dělat líp. Koho to překvapí...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 12:52  9699
keosanTrocha teorie:
- hrudkování je proces fyzický, mouka ti zůstane ve žmolcích, ale chuť se nezmění, takže může pomoci ten mixér,
- srážení je proces chemický, mění se podstata pokrmu, takže i když budeš mixovat celé odpoledne, tak to sice bude vypadat jako rozmixované, ale chutnat to dobře nebude.

Možná mě některý z místních odporníků opraví, ale myslím, že v podstatě jsem se snad nespletla.
keosan 1.10.2007 12:17  9698
Aha, myslel som, ze ked sa to zrazi /omacka/, tak su tam hrudky. Inac zrazit sa mi to este nepodarilo :-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 1.10.2007 12:14  9697
royalHrudky v omáčce :-)))))))))))))))).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2007 12:09  9696
keosanJo, s hrudkama si taky poradím, ale se sraženou omáčkou ne. A huš!:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 12:08  9695
Jestli někdy vyhlásíme válku Slovensku, tak už vím, kdo za to může.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 12:06  9694
keosane,hrudky z mouky v omáčce jsou něco zcela jiného než sražená omáčka.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt