Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 07:39  9716
No nevím, já neumím zahustit omáčku z jedné porce na deset tak, aby to mělo chuť jakou to má mít. Asi neumím vařit.
keosan 2.10.2007 07:36  9715
RoyalKedze sa par krat stalo, ze sa MOJE jedlo seklo, tak som MOJE jedlo vedel upravit na prijatelne. Apropo, co myslis, ze robia s jedlom v restauraciach /mozno lacnejsich/, alebo zavodnych kuchyniach ? Jednoducho zahusti sa, rozriedi sa, ci inac sa ochuti a v tom velkom mnozstve uz je to ine.

Samozrejme, ak niekto si robi jednu porciu a nehodla to zahustovat, riedit na 10 porcii, tak v tom pripade je jedlo pokazene a moze ho vyhodit. Pripadne sa da z jedneho jedla, ked sa nepodari, urobit nieco uplne ine - ine jedlo, nez sa planovalo. Len treba mat trochu fantazie. Takze nech si kazdy hovori za seba, co sa jemu moze a nemoze podarit...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 06:16  9714
Milí zlatí, je tu fajn! Místo receptů a popisů jídel si tu z nás jeden šprýmař dělá srandu a pokouší se nám implantovat myšlenku, že sražené jídlo může být poživatelné. Protože neočekávám, že tohle někdo normální může myslet vážně, jsou k dispozici pouze dva výroky:
Keosan není neormální.
Keosan to nemyslí vážně.
Veškeré mé body sice vyčerpal výrok uvedený jako první, přesto chci věřit, že to není vůl ale šprýmař - vysírač. (Transmitter shit). V takovém případku by měl mé sympatie a milerád bych mu upravil zase nějaký recept pro použití držtěk.
keosan 1.10.2007 14:49  9713
kvitkoto bolo heslo mojej babky, nie moje :-D
gotreg 1.10.2007 14:45  9712
Ono u cuketového privárku se hrudky na chuti moc nepodepíšou IMO.
cova 1.10.2007 14:44  9711
keosanZřejmě bych byl schopen pozřít tvé "majstrštyky" - se zavřenýma očima, zacpaným nosem a jazykem spařeným vařící vodou...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2007 14:43  9710
Keosan asi razí heslo - ani kapka nesmí přijít nazmar!
snowie 1.10.2007 14:37  9709
Keosanovi se vyditelně nikdy nic nesrazilo. Nebo nemá chuťové buňky :-) Hrudky mixuju běžně, sražené rovnou vylévám za stálého míchání do záchodu... jako všichni, kdo mají s vařením zkušenosti :-))
keosan 1.10.2007 14:29  9708
CaseEsteze, to nedali tu napodobeninu na granule, ze ? To uz by bola politicka provokacia. :-)

manka:
k jedlu to je. Ochutit sa to vo vacsine pripadov da dobre. Len potom miesto lahkej vecere je to jedlo na tyzden /monzstevne/ :-)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 1.10.2007 14:15  9707
Včera jsem na nákupu zahlédl psí konzervy Beosan. Jelikož mi občas stačí ke štěstí málo, vcelku mě to pobavilo.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 14:12  9706
keosanJasně, že to jde. Ale nikde není psáno, že to bude k jídlu.
keosan 1.10.2007 14:02  9705
mankaVsetko ide zahustit, ci rozriedit. Len potom miesto 2 porcii mozes mat 6 :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 13:41  9704
mankaProstě to bylo hnusný jako vždycky, takže keosan nic nepoznal.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2007 13:37  9703
keosanAch jo... Kdyš se ti něco srazí, tak to fakt NEJDE ani rozředit, ani zahustit a jediné, co s tím lze, je vylít, protože se to nedá jíst. Co se s tím kdy stalo tobě, že to šlo takhle spravit, to fakt netuším.
keosan 1.10.2007 13:28  9702
mankamyslel som si to tak isto. Ale u zrazenia som nikdy problem nemal. Vzdy sa to dalo zahustit, alebo rozriedit. Tak som si zle pomyslel, ze myslela hrudkovanie.... No co, stava sa...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt