Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 08:02  9727
Nedávno jsme dělali srnčí guláš s višněmi. Vynikající.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 07:57  9726
keosanDobrá, zkusím to na tebe opatrně a pomalu: Když se ti srazí mlíko na kakao - co s tím uděláš? Umíš vyrobit kakao ze syrovátky a tvarohu?
Nebo to vyleješ a uvaříš čaj?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 07:56  9725
STOP, prosim zajima me jen hovezi gulas
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 07:53  9724
keosanTakový guláš máme rádi asi všichni.
keosan 2.10.2007 07:53  9723
kvitkoObcas varim, ked mam chut. Ze by to bol blivajz si nikto nestazoval.
Napr. mam najradsej /ked si mozem vybrat/ hustejsi gulas a ten je podla mna najlepsi az na druhy den, ked ta omacka zatial pekne zhustne.
keosan 2.10.2007 07:49  9722
Pardon preklep, nie VYORNA :-D ale VYBORNA kombinacia gulasa....
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 07:48  9721
keosanNo jo, ale když mám chuť třeba na guláš, tak nechci nějakej rozředěnej, zahuštěnej blivajz neurčité chutě. Prosímtě, řekni mi, ty opravdu vaříš nebo si z nás děláš jenom prču?
keosan 2.10.2007 07:48  9720
rychlonohNa gulas - velky hrniec. Zvacsa vacsi nez povodne planujem. Casto sa mi totiz stava, ze to prezeniem so surovinami, tak potom vyrovnavam tie druhe a nakoniec je toho pekna kopa :-)
Gulasik - bud z masa, slachy tam nerad davam. Alebo potom taka spekackova varianta gulasu miesto masa. Pripadne sojovy gulas. Alebo vyorna kombinacia gulasa s fazulou.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 07:47  9719
Dělala jsem guláš zatím dvakrát v životě, klasicky, zatím jsem neexperimentovala. Akorát do něj přidávám na proužky nakrájenou papriku a feferonku, ale to asi není nic nenormálního. Kližku používám taky, akorát se s ní moc mažu. Snažím se, aby byla co nejvíc odblaněná a to je u kližky docela pakárna:-)
keosan 2.10.2007 07:45  9718
kvitkoNie chut, aku to ma. To uz sa s velkou pravdepodobnostou asi nepodari. Ale ochutit to, urobit z toho nieco uplne ine.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 07:41  9717
Uz jste tady nekdy probirali hovezi gulasek? Jak ho delavate?
Ja ho delam zasadne z klizky, snazim se experimentovat s momentem kdy pridam maso (jak moc je udelana cibule), s momentem jak dlouho restuju papriku. rajsky protlak a jeho mnozstvi atd atd..
mate nejake svoje finty a postupy? a co na to pan K
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 07:39  9716
No nevím, já neumím zahustit omáčku z jedné porce na deset tak, aby to mělo chuť jakou to má mít. Asi neumím vařit.
keosan 2.10.2007 07:36  9715
RoyalKedze sa par krat stalo, ze sa MOJE jedlo seklo, tak som MOJE jedlo vedel upravit na prijatelne. Apropo, co myslis, ze robia s jedlom v restauraciach /mozno lacnejsich/, alebo zavodnych kuchyniach ? Jednoducho zahusti sa, rozriedi sa, ci inac sa ochuti a v tom velkom mnozstve uz je to ine.

Samozrejme, ak niekto si robi jednu porciu a nehodla to zahustovat, riedit na 10 porcii, tak v tom pripade je jedlo pokazene a moze ho vyhodit. Pripadne sa da z jedneho jedla, ked sa nepodari, urobit nieco uplne ine - ine jedlo, nez sa planovalo. Len treba mat trochu fantazie. Takze nech si kazdy hovori za seba, co sa jemu moze a nemoze podarit...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 06:16  9714
Milí zlatí, je tu fajn! Místo receptů a popisů jídel si tu z nás jeden šprýmař dělá srandu a pokouší se nám implantovat myšlenku, že sražené jídlo může být poživatelné. Protože neočekávám, že tohle někdo normální může myslet vážně, jsou k dispozici pouze dva výroky:
Keosan není neormální.
Keosan to nemyslí vážně.
Veškeré mé body sice vyčerpal výrok uvedený jako první, přesto chci věřit, že to není vůl ale šprýmař - vysírač. (Transmitter shit). V takovém případku by měl mé sympatie a milerád bych mu upravil zase nějaký recept pro použití držtěk.
keosan 1.10.2007 14:49  9713
kvitkoto bolo heslo mojej babky, nie moje :-D

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt