Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 08:05  9730
vinylTy jsi někde kolem jídla zaměstnaný? Tvé luxusní večeřičky, obídky a vínka mi tak jako něco naznačují.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 08:03  9729
rychlonohManželka a syn jsou kuchaři, takže já si občas jen pro radost udělám nějakou specialitku. Takže guláš jsem ještě nikdy vlastnoručně nedělal. Nicméně mám DOJEM, že kližka není podmínkou, že je možno dát klidně polovinu i víc zadního. A jsem si skoro jist, že rejský protlak se u nás dává do rajské omáčky. Do makových buchet ani guláše jsem ho přidávat neviděl.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 08:03  9728
keosanŽe bych to s těmi 15 přehnal? Je ti 12?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 08:02  9727
Nedávno jsme dělali srnčí guláš s višněmi. Vynikající.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 07:57  9726
keosanDobrá, zkusím to na tebe opatrně a pomalu: Když se ti srazí mlíko na kakao - co s tím uděláš? Umíš vyrobit kakao ze syrovátky a tvarohu?
Nebo to vyleješ a uvaříš čaj?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 07:56  9725
STOP, prosim zajima me jen hovezi gulas
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 07:53  9724
keosanTakový guláš máme rádi asi všichni.
keosan 2.10.2007 07:53  9723
kvitkoObcas varim, ked mam chut. Ze by to bol blivajz si nikto nestazoval.
Napr. mam najradsej /ked si mozem vybrat/ hustejsi gulas a ten je podla mna najlepsi az na druhy den, ked ta omacka zatial pekne zhustne.
keosan 2.10.2007 07:49  9722
Pardon preklep, nie VYORNA :-D ale VYBORNA kombinacia gulasa....
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 07:48  9721
keosanNo jo, ale když mám chuť třeba na guláš, tak nechci nějakej rozředěnej, zahuštěnej blivajz neurčité chutě. Prosímtě, řekni mi, ty opravdu vaříš nebo si z nás děláš jenom prču?
keosan 2.10.2007 07:48  9720
rychlonohNa gulas - velky hrniec. Zvacsa vacsi nez povodne planujem. Casto sa mi totiz stava, ze to prezeniem so surovinami, tak potom vyrovnavam tie druhe a nakoniec je toho pekna kopa :-)
Gulasik - bud z masa, slachy tam nerad davam. Alebo potom taka spekackova varianta gulasu miesto masa. Pripadne sojovy gulas. Alebo vyorna kombinacia gulasa s fazulou.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 07:47  9719
Dělala jsem guláš zatím dvakrát v životě, klasicky, zatím jsem neexperimentovala. Akorát do něj přidávám na proužky nakrájenou papriku a feferonku, ale to asi není nic nenormálního. Kližku používám taky, akorát se s ní moc mažu. Snažím se, aby byla co nejvíc odblaněná a to je u kližky docela pakárna:-)
keosan 2.10.2007 07:45  9718
kvitkoNie chut, aku to ma. To uz sa s velkou pravdepodobnostou asi nepodari. Ale ochutit to, urobit z toho nieco uplne ine.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 07:41  9717
Uz jste tady nekdy probirali hovezi gulasek? Jak ho delavate?
Ja ho delam zasadne z klizky, snazim se experimentovat s momentem kdy pridam maso (jak moc je udelana cibule), s momentem jak dlouho restuju papriku. rajsky protlak a jeho mnozstvi atd atd..
mate nejake svoje finty a postupy? a co na to pan K
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 07:39  9716
No nevím, já neumím zahustit omáčku z jedné porce na deset tak, aby to mělo chuť jakou to má mít. Asi neumím vařit.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt