Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 2.10.2007 08:29  9736
vinylDomacej strave davas mena ? Myslel som, ze Ti manzelka nevari a tak vymetas restauracie.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 08:22  9735
vinylTakže to si jako chystáte doma s manželkou? Nebo je vás nějaká větší skupina či rodina?
Jinak podle vína to vypadá, že máš poměrně slušný sklep dobrých vín.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 08:19  9734
RoyalNejsem, jen prostě rádi vaříme, jíme a k tomu popíjíme dobré vínko.:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 2.10.2007 08:11  9733
Aha, na rade je mleko.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 08:09  9732
ja vam tu neco kolem gulase napisu jak to myslim, aby jste me pochopili tak do pul hodiny....

keosan 2.10.2007 08:07  9731
Royalzrazi sa mlieko preco - ze je stare, ze uz kysne ?
Je nepasterizovane so zivymi kulturami, alebo pasterizovane. Ak je pasterizovane a sekne sa, tak je stare pokazene. Tam uz ani nekvasi, skor hnije. Dalo by sa sice mozno upravit, ale takyto druh mlieka radsej vylejem, zdrave to nebude...

Ak je to mlieko nepasterizovane a seklo sa prirodzenym zkysnutim:

a/ mozno sa da rozmixovat na kefir,
b/ ak nie nasleduje alternativa - vyhodit, alebo experimentalne pouzit do niecoho. Zrazene mlieko je co - tvaroh. Tazke napr. vyliat vodu, precedit a moze to ist do pomazanky, kde sa to strati. Alebo sa to rozmixuje v zemiakovej kasi, ci fantazii sa medze nekladu.
c/ ak som sa rozhodol kaslat na experiment skusim to znovu /pokial nie su vadne ingrediencie - napr. starsie mlieko, co sa znovu sekne/
d/ ak je to znovu vadne, tak az potom na to kaslem a uvarim si caj :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 08:05  9730
vinylTy jsi někde kolem jídla zaměstnaný? Tvé luxusní večeřičky, obídky a vínka mi tak jako něco naznačují.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 08:03  9729
rychlonohManželka a syn jsou kuchaři, takže já si občas jen pro radost udělám nějakou specialitku. Takže guláš jsem ještě nikdy vlastnoručně nedělal. Nicméně mám DOJEM, že kližka není podmínkou, že je možno dát klidně polovinu i víc zadního. A jsem si skoro jist, že rejský protlak se u nás dává do rajské omáčky. Do makových buchet ani guláše jsem ho přidávat neviděl.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 08:03  9728
keosanŽe bych to s těmi 15 přehnal? Je ti 12?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 08:02  9727
Nedávno jsme dělali srnčí guláš s višněmi. Vynikající.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 07:57  9726
keosanDobrá, zkusím to na tebe opatrně a pomalu: Když se ti srazí mlíko na kakao - co s tím uděláš? Umíš vyrobit kakao ze syrovátky a tvarohu?
Nebo to vyleješ a uvaříš čaj?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 07:56  9725
STOP, prosim zajima me jen hovezi gulas
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 07:53  9724
keosanTakový guláš máme rádi asi všichni.
keosan 2.10.2007 07:53  9723
kvitkoObcas varim, ked mam chut. Ze by to bol blivajz si nikto nestazoval.
Napr. mam najradsej /ked si mozem vybrat/ hustejsi gulas a ten je podla mna najlepsi az na druhy den, ked ta omacka zatial pekne zhustne.
keosan 2.10.2007 07:49  9722
Pardon preklep, nie VYORNA :-D ale VYBORNA kombinacia gulasa....

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt