Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 09:15  9766
shellejj, na to hlavní jsem zapoměl :-) samozřejmě včetně ryby. Tu zeleninu trošku nakrájíš, pak jí nejíš, je tam jen pro vůni a chuť ryby.
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 09:07  9765
vinyl [9761]: V tom druhem pripade predpokladam, ze tam s tou zeleninou das i tu rybu najednou?

Ja teda miluju lososa v alobaleve kapse z trouby. Teda nejen lososa, ale delala jsem to v nedeli, tak ho zminuji. Ta zelenina je ale docela tvrda, ne?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:07  9764
keosanA brambory "na psa" neděláš? (Malé nové brambůrky na pekáč, posolit, zasypat česnekem a škvarkama, omastit sádlem a péct...)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 09:07  9763
Alchymista: no prave ja myslim ze udelat dobry gulas je alchymie..... ze prave strasne zalezi v kterem momente co a jak pridas. ono tam je vlastne strasne malo vychozich surovin, ale vysledek je vzdycky jiny. pridavam treba rajsky protlak... a fakt mam vyzkousene ze je rozdil jestli lzicku nebo dve.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.10.2007 09:05  9762
keosan [9748]:
NO to víš, jsme tu asi všichni snobi - my těm názvům rozumíme.o))) a nemáme s nimi problém.o)

vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 09:04  9761
PošírováníKdyž už je řeč o těch snobských názvech. Tak se říká vaření při nízké teplotě. To jsme nyní zkoušeli na dva způsoby pro přípravu ryb.

Pošírování v olivovém oleji.
Olej se ohřeje v pekáčku na 55 stupňů (pár minut v troubě),na dno se vloží pečící papír. Pak se vloží filety a pekáček do trouby. Po 8 minutách se filety otočí a dělají sedalších 8 minut. Stále při 55 stupních. Ryba se osuší a podává. Velmi zajímavá úprava, mě však o chlup víc zaujala úprava druhá:

Pošírování v páře:
Na pařáček se naklade libovolná kořenová zelenina a bylinky a vloží se do hrnce na pouhých 4-5 minut. A výsledek je nejlépší uprava ryby jakou jsem kdy jedl. Křehká, nevysušená a přitom udělaná ryba.

Copyright by Jiří Štift - Šéfkuchař hotelu Alcron
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 09:04  9760
kvitko [9753]: Neni, Spravne je abyste, to druhe je hyperkorektni, cili snaha o prehnanou spisovnost. Spousta lidi si mysli, ze to zni jako tak spisovne, ze to je spravne a proto to rika. Konec OT.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:04  9759
makovecTyhlety snobský názvy. Keosana to uráží. Musíme to psát pěkně po lopatě, ne jaké to má snobské jméno.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.10.2007 09:03  9758
rychlonoh [9744]: zahušťuji chlebem... vařila jsem guláš jednou a prý se mi celkem povedl - použila jsem kližku, tu jsem se snažila odblanit (ale pak jsem to vzdala.o)))) a vepřové maso...

paprikou jsem zaprášila už osmaženou cibulku na másle.o)
keosan 2.10.2007 09:03  9757
kvitkoTie sa zuzitkuju samozrejme tiez. Do bioodpadu na zahradke :-)
Len v jednom jedle som ich pripravoval, ked sa jedla aj supka - pecene zemiaky v supke v uhli.

Royal 9754: vtipne...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:03  9756
KvitkoNéni. Viz rychlonohův odkaz.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.10.2007 09:01  9755
je to gulas !
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:00  9754
Dušená hovězí kližka na základu z cibule a papriky. Žádnej guláš, napříště, prosím.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 08:59  9753
Cibule do guláše dávám stejně jako masa a víc.

Keosan zužitkuje i slupky od brambor!.-)

(Není správně "abyste" i "aby jste"?)
keosan 2.10.2007 08:58  9752
rychlonoh 9744Zahustovanie - napr. mukou, alebo roztlacenym varenym zemiakom. Ak fazulovy fulas, tak sa da aj rozmixovanymi fazulkami.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt